Fantastik eserlerde kapakları incelemek için belli bir zaman ayırırım. Çünkü kitap kapaklarının güzel çizilmiş olması beni etkiliyor. Fantastikte özellikle güzel çizimler beni kalbimden vurur. Ama kapağı güzel diye de bir kitabı almadım henüz.
Genelde kitapları önce internette araştırıp ona göre alıyorum. Fakat kapağı iyi çizilmemiş bir kitap bende derin hayalkırıklığı yaratabiliyor. Şekilciyim bu konuda.
Neden derseniz, çünkü ben o kitabı okuduğumda tekrar döner kapağa bakarım. Ejderha Mızrağı'nda kapata çizilmiş her bir karakter benim zihnimde oluşanla aynıydı aslında. Ya da kapak yön veriyor diyebilirim. Bu bakımdan çizimlerin önemi büyüktür. Fakat Drizzt'in eski kitaplarını düşünün bir. Ne kadar alakasızdırlar değil mi? Drow yaşına göre çocuk sayılan Drizzt'in yaşlı ve pörsük bir adam gibi tasvir edilmesi bende sinir krizleri yaratıyordu. (ayrıca kara derili bile değildi

).
Bu bakımdan kapak çizimleri benim için önemlidir. En azından kitap içeriğini doğru yansıtsın. Ama evet tekrarlarsam şekilci biriyim. Fantastik kitaplarda iyi çizim kapakları gözüm arıyor.