Wonder Woman (2017)
Film kötü değildi güzeldi izlemesi keyifliydi. Ama 8.5 nedir? Bu film 8.5 aldıysa 8.5lik diğer filmlerin değeri nedir? Bu kadar övülmesine inanamadım.... Filmi biraz eleştireceğim
Öncelikle yönetmeni tebrik ediyorum filmde çok epik sahneler vardı, özellikle Amazon'da geçen sahneler. Zaten bulmuşken böyle kadın yönetmenleri el üstünde tutmak lazım
Filmde çok tempolu izlemesi acayip heyecanlı aksiyon sahneleri vardı, acayip sıkıcı sahneleri de. Özellikle aksiyon sahneleri arasında ki sahneler. Salonda cidden oflayan puflayan insan çok oldu
Steve Trevor'u oynayan Chris Pine'ın oyunculuğunu çok beğendim. Adamcağız film boyunca Diana'ya laf anlatıcam diye çatladı. İyi bir oyuncu seçimi olmuş.
Gal Gadot film için baya iyi çalışıp iyi hazırlanmış belli. Oyunculuğu da iyiydi. Ama ben tatmin olamadım yok... Bakıyorum Black Widow'u oynayan Scarlett Johansson kadın bakışlarıyla tehlike saçıyor, Superman i oynayan Henry Cavill adam kostümü giydiği an insan üstüyüm diyor. Filmde Antiope'yi oynayan Robin Wright'a bakıyorum, kısa rolüyle bile kadın sadece duruşuyla ben savaşçıyım diyor, savaşmasına bile gerek olmadan, bayıldım ben oyunculuğuna. Gal Gadot içinse tanrı diyemiyorum, çok güzel çok sevimli ama ben alışamadım.
Komedi unsurlarını beğenemedim, çok zorlama geldi. Bir iki sahneye gülüştük anca. Ağır çekimlerde başlarda çok etkileyiciydi ama sonra çok sıktı.
SON olarak, filmde müthiş İngiliz propagandası yapılıyor. Çıldıracağım bu son dönem filmlerinde neden sürekli bi İngiliz vurgusu... bu kadar da olmaz. Film 1. Dünya Savaşı'nda geçiyor ortada dünya savaşı var tüm ülkeler birbirini katletme peşinde ama yok İngilizler müthiştir iyidir diğer ülkeler kötü şeytan. Böyle bişey olamaz yani. Gelmiş geçmiş en büyük sömürgeci ülkelerin başında geliyor İngiltere. Filmde sürekli bir kadınlar ölüyor çocuklar ölüyor vurgusu yapılmış ama baktığımızda Orta Doğu'nun bataklık olmasının sebeplerinden biri İngiltere, Sykes-Picot u da anlatsaydınız filmde o zaman. Filmlerde böyle algı yönetimi yapılmaya çalışınca filmle ilgili tüm iyi düşüncelerim yıkılıp gidiyor. Ayrıca Lübnan da yasaklanmasını da çok iyi anlayabiliyorum. Neyse konudan sapmayayım
Finalinde ki malum iki kişi arasında ki savaş sahnesi bilgisayar oyunu gibiydi. Oldu bittiye getirmişler
Sonuç olarak DC nin kesinlikle en iyi filmi değildi. Güzeldi ama 8.5 asla değil
Filmi izlemiş olanlarda yorum yaparsa çok sevinirim. Merak ediyorum düşüncelerinizi