Biraz da pazarlamakla ilgili bu. Genel olarak amerikan kültürüne, sinemasına saplanmış bir ülke olarak çok bilinmemesi ya da sevilmemesini normal karşılıyorum. Gerçi genel olarak BBC dizilerinin kaderi bu, kendi ülkesi dışında pek bilinmiyor. Biraz araştırırsanız çok kaliteli diziler ya da televizyon programları olduğunu görebilirsiniz.
Yine bununla doğru alakalı olarak bütçe sıkıntısı var BBC dizilerinde. Bu yüzden Dalekler bir eli pompa, diğer eli yumurta çırpıcısı olan bir elektrikli süpürge görünümünde. Ya da efektler, Turist Ömer'li Uzay Yolu filminden hallice. İdi. İdi diyorum çünkü 2005'de başlayan yeni serilerde oynayan doktorlar, Christopher Eccleston ve David Tennant, dünyaca bilinen isimler sayesinde dünya tarafından daha çok tanındı. David Tennant'ın efsanevi performansıyla Amerika da çok yakından takip etmeye başladı. Bu yüzdendir ki 5. sezonda da görebileceğimiz üzere, efektlerde ve çekimlerde bir kalitelileşme söz konusu. 6. sezonun fragmanından görebildiğimiz kadarıyla, kendilerini çok daha geliştirmişler.
Efekt konusunda şikayetçi olunmasını anlayabiliyorum. Misal, yeni nesil Star Wars hayranlarından hiç birisi eski seri - 4,5,6 - yı sevmez. Çünkü kimse iki adamın floresanları birbirine vurdurmasını seyretmeyi hoş bulmuyor.
Fakat kurgu konusunda, işte orada durmak lazım. Hikayesi bu kadar işlenen, insanlıktan savaşa her konuda böylesine dolu bir bilimkurgu - tabi ki Battlestar Galactica dışında- izlemedim henüz.
Hepsini geçtim, bir dizi 50 sene devam edebiliyorsa bir bildikleri vardır. Yine de öyle çok popüler olmaması hoşuma gidiyor. Popülerite, yaratıcılığı baltalıyor bir süre sonra.
Not: Konuyla alakasız olarak; noktalama işaretlerine ve yazım kurallarına biraz daha dikkat.