Öncelikle bizimkilerin en korktuğu şeyin ne olduğunu göremememiz tam Moffat'lık bir hareketti fakat yine de tahmin üretebilmek mümkün. Amy'nin gördüğü şeyin The Silence olduğunu düşünüyorum. "Ne gördün?" sorusuna verdiği "Hiçbirşey!?" cevabı gördüğü şeyi gizlemek için de söylenmiş olabilir ama bana unuttuğu için hiçbirşey dedi gibi geldi.
Doktor'un gördüğü şey ise, işte burada yapabileceğim bir tahmin yok. Arka plandaki TARDIS sesine ve Doktor'un "Tabi ki, kimi bekliyordum ki." cümlesine bakılırsa, kendisi ile ilgili bir şey gördü orada. Yani tabi ki kendisi ile ilgili bir şey gördü fakat bizzat kendisini gördü bence. Suratındaki o gülümseme, hafif mutluluk ifadesi de bir yaratıktan çok bir kişiyi gördüğünü gösteriyor sanırım.
Onun dışında Doktor yine özüne döndü ve o ciddiyeti üzerinden attı. En azından bölümün sonlarına kadar. "Bana sandalye ayağıyla saldırdı!" olsun, "Bir ara görüşelim." olsun, özlettirmişti kendisini.
Ve tabi, şu konuşma sahnesi.
-An ancient creature, drenched in the blood of the innocent, drifting in space through an endless, shifting maze. For such a creature, death would be a gift.
+Then accept it and sleep well.
- I wasn't talking about myself.
---
-Masumların kanına bulanmış kadim bir yaratık, uzayın sonsuz ve değişken bir labirentinde dolaşıyor. Böyle bir yaratık için ölüm bir armağan olur.
+O zaman bunu kabul et ve iyi uyu.
-Kendim için konuşmuyordum ki.
Böyle bir sahneyi bekliyordum açıkcası. Amy Pond'a söyledikleri sözün, aslında inancını kırıp yaratığı defetmek için söylendiği kadar gerçekleri taşıdığını biliyorum. Yine böyle derin konuşmalar içeren sahnelerden sonra Pond-Williams ikilisini bırakacağını da biliyordum.
Sonraki bölümde, geçen sezon üst kattaki anormalliğin ne olduğunu çözmek için evine taşındığı ve beraber futbol oynadığı Craig'i ziyaret ederken görüyoruz. Tanıtım bölümünde Doktor oralarda bir gariplik farketmiş de o yüzden uğramış gibi görünse de, bence artık ölmeden önce eski dostunu son bir kez ziyarete gidiyor. 10. doktorun yaptığının, küçük çaplısı yani.
Son olarak, 2 hafta sonra Utah'da, Lake Silencio'da görüşmek üzere.