Alıntı yapılan: daifunka_vc - 12 Ocak 2012, 22:16:54Spoiler: GösterYalnız, söylediklerinle Robb'un (ve büyük miktar kuzeylinin) öleceğine dair düşüncelerim iyice kuvvetlendi. (Hatta 4.kitabın ismine bakarak o kitapta gerçekleşebileceğini düşünüyorum.) Tabii başka bir anlamı da olabilir Daenerys'in gördüklerinin. Spoiler: GösterRobb'un bir türlü katledileceğini düşünüyorum. Ama Dany'nin gördüklerine göre kurt başlı bir kral var. Tahta geçecekse nasıl ölecek yada kim öldürecek tam bir muamma. Eğer tahta geçemezse de kuzeydeki büyük yabanıl tehlikesinin farkında olmaması ona çok pahalıya patlayacak gibi duruyor. Kısacası asıl soru Robb ölecek mi değil Robb nasıl ölecek?Bekleyemiyorum!
Spoiler: GösterYalnız, söylediklerinle Robb'un (ve büyük miktar kuzeylinin) öleceğine dair düşüncelerim iyice kuvvetlendi. (Hatta 4.kitabın ismine bakarak o kitapta gerçekleşebileceğini düşünüyorum.) Tabii başka bir anlamı da olabilir Daenerys'in gördüklerinin.
2. kitabı nihayet bitirdim.Alıntı yapılan: LegalMc - 12 Ocak 2012, 22:51:10Alıntı yapılan: daifunka_vc - 12 Ocak 2012, 22:16:54Spoiler: GösterYalnız, söylediklerinle Robb'un (ve büyük miktar kuzeylinin) öleceğine dair düşüncelerim iyice kuvvetlendi. (Hatta 4.kitabın ismine bakarak o kitapta gerçekleşebileceğini düşünüyorum.) Tabii başka bir anlamı da olabilir Daenerys'in gördüklerinin. Spoiler: GösterRobb'un bir türlü katledileceğini düşünüyorum. Ama Dany'nin gördüklerine göre kurt başlı bir kral var. Tahta geçecekse nasıl ölecek yada kim öldürecek tam bir muamma. Eğer tahta geçemezse de kuzeydeki büyük yabanıl tehlikesinin farkında olmaması ona çok pahalıya patlayacak gibi duruyor. Kısacası asıl soru Robb ölecek mi değil Robb nasıl ölecek?Bekleyemiyorum!Spoiler: GösterÖhöm. Şimdi, Reek'in gerçek kimliğini öğrenip yaptıklarını da görünce bu Boltonların Moat Cailin'de yapılacağını düşündüğüm savaşta Starklara toptan ihanet edeceklerini düşünüyorum. Ayrıca Roose Bolton'ın da bu işle alakalı olduğu gibi bir kanı oluştu bende. Roose Bolton ve ya Ramsey Snow (yoksa Bolton mı demeliyim. ) Robb'u katlederse şaşırmam. Eh ondan sonrası zaten şenlik...Bir de şöyle Daenerys'in gördüklerini tekrar bir gözden geçirdim de Rhaegar ile ilgili gördüklerinin Jon Snow ile ilgili düşüncelerime biraz da olsa destek verdiğini düşünüyorum. (Adam 3. çocuğu istiyor. ) Ayrıca Jorah Mormont ileride Daenerys'e ihanet edecek gibi.
Alıntı yapılan: Sirius Red - 16 Ocak 2012, 20:04:392.kitabın çok başlarında olmama rağmen spoiler lar beni hiç ilgilendirmiyor zira göster e tıklayıp duruyorum ve sizin tahminlerinizi okumaya baylıyorum evet ben kitabın asıl sonunu bilmek istemesem de genel olaylarla ilgili neler olacağını bilmeyi seviyorum ve garip bir şekilde bu heyecanımı geçirmiyor ama bu sayede şunu farkettim bana diziyi izlediysen 1.kitabı okumana gerek yok diye kim dedi hatırlamıyorum ama halt etmiş 1.kitabı okumamam şuan çok şeyi kaçırdığım hissine girmeme sebep oluyor.ne yapmalı ?Sıkıntı olursa yazarın stiline girişle ilgili olur. O kadar ismi, hanedanlıkları, bölgeleri duyunca hafif kafa karışıyor ama alışıyorsun. Dizi kitaba göre daha sadeleştirilmiş ve fazla ayrıntıya yer verilmemiş gibi, gerçi ilk kitabını ben de okumadım ama.Spoiler konusundaysa, 1.kitap hakkında ilk olarak öğrendiğim şuydu:Spoiler: GösterNed Sark'ın ölümü2.kitap hakkında:1.Savaşın sonunda kimin tahtta kalacağı.2.Yaklaşık 2-3 kişinin ölümü.3.Bran ve Rickon'un durumları.3.kitap hakkında:1.Tyrion'un yavuklusunu.2.Kimin tahtta duracağını.Ve heyecan koşarak uzaklaşır...
2.kitabın çok başlarında olmama rağmen spoiler lar beni hiç ilgilendirmiyor zira göster e tıklayıp duruyorum ve sizin tahminlerinizi okumaya baylıyorum evet ben kitabın asıl sonunu bilmek istemesem de genel olaylarla ilgili neler olacağını bilmeyi seviyorum ve garip bir şekilde bu heyecanımı geçirmiyor ama bu sayede şunu farkettim bana diziyi izlediysen 1.kitabı okumana gerek yok diye kim dedi hatırlamıyorum ama halt etmiş 1.kitabı okumamam şuan çok şeyi kaçırdığım hissine girmeme sebep oluyor.ne yapmalı ?
Bu arada şunu farkettim George Martin karekterleri biraz fazla dibe vuruyor. Önce karakteri resmen pisliğin içine sokuyor; içinden çıkılamayacak durumlar, ölümler, yaralar falan. Ardından herşeyi düzeltiyor fakat sonraki kitaplarda. Bu sırada ne oluyor? Biz oturduğumuz yerde tüm karakterlerin kahırlarını çekiyoruz ve sonraki kitabın çevrilmesini bekliyoruz. :@Alıntı yapılan: Sirius Red - 16 Ocak 2012, 20:04:392.kitabın çok başlarında olmama rağmen spoiler lar beni hiç ilgilendirmiyor zira göster e tıklayıp duruyorum ve sizin tahminlerinizi okumaya baylıyorum evet ben kitabın asıl sonunu bilmek istemesem de genel olaylarla ilgili neler olacağını bilmeyi seviyorum ve garip bir şekilde bu heyecanımı geçirmiyor ama bu sayede şunu farkettim bana diziyi izlediysen 1.kitabı okumana gerek yok diye kim dedi hatırlamıyorum ama halt etmiş 1.kitabı okumamam şuan çok şeyi kaçırdığım hissine girmeme sebep oluyor.ne yapmalı ?Aynı durum bende de var. Kuzenimin karşısına oturup beşinci kitaba kadar anlattırdım ve şevkim hiç kırılmadı. Bende azıcık okudum ama tek yaptığım sözlükte kelime bulmaya çalışmaktı.
Alıntı yapılan: Sirius Red - 16 Ocak 2012, 20:04:392.kitabın çok başlarında olmama rağmen spoiler lar beni hiç ilgilendirmiyor zira göster e tıklayıp duruyorum ve sizin tahminlerinizi okumaya baylıyorum evet ben kitabın asıl sonunu bilmek istemesem de genel olaylarla ilgili neler olacağını bilmeyi seviyorum ve garip bir şekilde bu heyecanımı geçirmiyor ama bu sayede şunu farkettim bana diziyi izlediysen 1.kitabı okumana gerek yok diye kim dedi hatırlamıyorum ama halt etmiş 1.kitabı okumamam şuan çok şeyi kaçırdığım hissine girmeme sebep oluyor.ne yapmalı ?Ayrıntıları seven biriysen, birinci kitabı kesinlikle okumalısın. Westeros'un tarihi, karakterlerin geçmişi, büyük evler arasındaki ilişkiler ve buna benzer bilgileri maalesef diziden çok da ayrıntılı bir şekilde edinemiyorsun. Ayrıntılardan hoşlanan birisinin kitabı okumaması bana göre büyük bir kayıptır. Kitapları okurken bir yandan da olaylar üzerine düşünen biriyseniz kaybınız daha da artacaktır. Ayrıca, dizi kitabın farklı bir yorumudur bana göre. Ve ben, diziyi oluşturan insanların yorumunu görmekten zevk alsam da kitabı okurken aklımda canlananların yerini hiç bir şekilde tutamaz.
Türkçe çevirisinin çıkmasını gerçekten heyecan ile bekliyorum. Keşke hepsi bir anda çevrilse de beklemek zorunda olmasak. Neyse Yüzüklerin Efendisi'nden sonra okuduğum en iyi seri için değer. Tabi yaşanan gelişmeler pek iç açıcı olmadığından kalbimin ufak bir köşesi; "Ne kadar geç çıkarsa o kadar çok yaşar!" diyor ama olsun.Aslında yeri değil ve tartışma konusu da açmak istemiyorum. Ya da sırf yazdığım için yorum atılmasını; bence Westeros ile ilgili bir forum RP oynatılsa fena olmaz gibi...Üç ve dördüncü kitaplar ile ilgili;Spoiler: GösterKızıl Düğün hakkında:Aslında olaylar çok karışık. Robb batıda birçok savaş kazanıyor fakat en sonunda askerleri yoruluyor ve sayıları iyice azalıyor. Bunun sonucunda nehir topraklarına dönüyor ve (burayı tam anlayamadım) Westerling'lerden bir kıza aşık gibi birşey oluyor (zorunlu evlilikte olabilir, emin değilim). Hatırlayacaksınız Freyler'den biriyle evlenmeye söz vermişti. Neyse işte Robb Nehirova kalesi çok karışık olduğundan hem güvenli hem de sakin olan İkizlere gidiyor düğün için. Fakat bundan önce Freyler, Lannisterlar ile anlaşmışlardı (Boltonlar'da anlaşmış olabilir emin değilim). Neyse işte neredeyse tüm kuzey lordları, nehir lordlarının yarısı düğüne geliyorlar. Jeyne ile Robb evleniyor ve ziyafete geçiliyor fakat tam o sırada duvarların köşelerinde duran, Frey kanı taşıyanlar muhafızların boyunlarını kesiyorlar. Sonra diğer lordlara saldırıyorlar. Ortalık bir anda karışıyor ve yüksek koltukta oturan Robb'ın gövdesine birkaç ok saplanıyor. Robb yine de ayağa kalkmaya çalışıyor fakat bu sırada Roose Bolton ucun bıçağını kalbine sokuyor. Boz Rüzgar'ı durdurabilmek için bir düzine kadar ok saplamaları gerekiyor. Bunlar olurken bir kişide Catelyn'in boğazını kesiyor. Sadece sarhoş olmuş İri Jon Umber'ı durdurmak için sekiz kişi gerekiyor. Savaşanların hepsi ölüyor, geri kalanları rehine olarak alıyorlar. Sonra (boltonlardı sanırım) Boz Rüzgar'ın kafasını kesip içini boşaltıyorlar ve tahttaki cansız Robb'ın başına takıyorlar.Sonuçta da kanlı bir düğün olmuş oluyor. Umarım artık şu konuyu konuşmayı bitirirsiniz.
Üç ve dördüncü kitaplar ile ilgili;Spoiler: GösterKızıl Düğün hakkında:Aslında olaylar çok karışık. Robb batıda birçok savaş kazanıyor fakat en sonunda askerleri yoruluyor ve sayıları iyice azalıyor. Bunun sonucunda nehir topraklarına dönüyor ve (burayı tam anlayamadım) Westerling'lerden bir kıza aşık gibi birşey oluyor (zorunlu evlilikte olabilir, emin değilim). Hatırlayacaksınız Freyler'den biriyle evlenmeye söz vermişti. Neyse işte Robb Nehirova kalesi çok karışık olduğundan hem güvenli hem de sakin olan İkizlere gidiyor düğün için. Fakat bundan önce Freyler, Lannisterlar ile anlaşmışlardı (Boltonlar'da anlaşmış olabilir emin değilim). Neyse işte neredeyse tüm kuzey lordları, nehir lordlarının yarısı düğüne geliyorlar. Jeyne ile Robb evleniyor ve ziyafete geçiliyor fakat tam o sırada duvarların köşelerinde duran, Frey kanı taşıyanlar muhafızların boyunlarını kesiyorlar. Sonra diğer lordlara saldırıyorlar. Ortalık bir anda karışıyor ve yüksek koltukta oturan Robb'ın gövdesine birkaç ok saplanıyor. Robb yine de ayağa kalkmaya çalışıyor fakat bu sırada Roose Bolton ucun bıçağını kalbine sokuyor. Boz Rüzgar'ı durdurabilmek için bir düzine kadar ok saplamaları gerekiyor. Bunlar olurken bir kişide Catelyn'in boğazını kesiyor. Sadece sarhoş olmuş İri Jon Umber'ı durdurmak için sekiz kişi gerekiyor. Savaşanların hepsi ölüyor, geri kalanları rehine olarak alıyorlar. Sonra (boltonlardı sanırım) Boz Rüzgar'ın kafasını kesip içini boşaltıyorlar ve tahttaki cansız Robb'ın başına takıyorlar.Sonuçta da kanlı bir düğün olmuş oluyor. Umarım artık şu konuyu konuşmayı bitirirsiniz.