Virgül1. Birbiri ardınca sıralanan eş görevli kelime ve kelime gruplarının arasına konur.2. Sıralı cümleleri birbirinden ayırmak için konur.3. Uzun cümlelerde yüklemden uzak düşmüş olan özneyi belirtmek için konur.4. Cümle içinde ara sözleri veya ara cümleleri ayırmak için ara sözlerin veya ara cümlelerin başına ve sonuna konur.
Bazı kelimesinin yerine bazen getirebilirsek, kelime zarf yerine kullanılmış demektir. O halde, kelimeden çıkartılması gereken anlam şu mudur?“Bazen dramatikleştirme amacıyla iki nokta ile ünlem veya soru işareti kullanılabilir ancak bir ünlem bir nokta saçmalığın daniskasıdır.”Böyle uzun yazılarda, virgül kullanılmalı, kullandırılmalı.Alıntı yapılan: FırtınakıranVirgül1. Birbiri ardınca sıralanan eş görevli kelime ve kelime gruplarının arasına konur.2. Sıralı cümleleri birbirinden ayırmak için konur.(1)3. Uzun cümlelerde yüklemden uzak düşmüş olan özneyi belirtmek için konur .(2)4. Cümle içinde ara sözleri veya ara cümleleri ayırmak için ara sözlerin veya ara cümlelerin başına ve sonuna konur.(3)Buna göre;“Bazen,(3) dramatikleştirme amacıyla iki nokta ile ünlem veya soru işareti kullanılabilir,(1) ancak bir ünlem bir nokta,(2) saçmalığın daniskasıdır.”Virgülü neden söylüyorum? Virgül neden mi önemli? Cümleye “Bazı dramatikleştirme…” ile başlamışsın. Bazı kelimesi, ismin önüne geldiği için, aklımız hemen sıfat olan “Bazı”ya gidiyor, alıntıladığın TDKda da yazdığı gibi.
Virgül1. Birbiri ardınca sıralanan eş görevli kelime ve kelime gruplarının arasına konur.2. Sıralı cümleleri birbirinden ayırmak için konur.(1)3. Uzun cümlelerde yüklemden uzak düşmüş olan özneyi belirtmek için konur .(2)4. Cümle içinde ara sözleri veya ara cümleleri ayırmak için ara sözlerin veya ara cümlelerin başına ve sonuna konur.(3)
Biz yanlış yorumladık. Yanlış kelime kullanımı sandık, anlatım bozukluğu dedik. Suç, bizim olağan bir şekilde, bazı kelimesini sıfat sanmamız mı, yoksa senin bir bubi tuzağı niyetine, oraya virgül koymaman mı?Abi yiyemem yok, yiyeceksin. O ‘bazı’ orada sıfat niyetine de olsa, zarf niyetine de olsa, tıpış tıpış yaptığın imla hatasını kabulleneceksin. Birinde anlatım bozukluğu, diğerinde virgül kıtlığı.
Ben bazı kelimesini sıfat olarak mı yorumladım?Evet.Virgül olsa yorumlayacak mıydım?Hayır.
Pardon,Siz birbirinizi tanıyor musunuz da böyle samimi(hakaret içerikli) konuşuyorsunuz; yoksa birbirini tanımayan iki kişinin hakaret içerikli(samimi olmayan) konuşmalarına mı şahit oluyoruz?Meraktan sordum.
Boş konuşma!.
Spoiler: GösterÇakallaaaaaar! Gizli gizli anlaştınız post kasıyonuz deeemi?? Yemeyin bizi burda...Of.O değil de,Birileri bana gerçekten boşluğun, hiçliğin tasvirini yapabilir mi? Öyle bir yazı okumak istiyorum nedense. Bir sonraki mesaja biri bunu yapsın, hem başlığı da toparlamış olalım bari.Lütfen.
Spoiler: GösterÇakallaaaaaar! Gizli gizli anlaştınız post kasıyonuz deeemi?? Yemeyin bizi burda...Of.
http://abstracthorrors.blogspot.com/2012/02/dear-esther.htmlDear Esther oyna.