Cezalandırılmaya Hazırlanın!

punisher baslangic top

90’lı yıllarda önce Örümcek-Adam ciltlerinin arasından (Mavi Kaplan!), daha sonra da Alfa Yayınları’nın bastığı İnfazcı dergilerinin sayfalarından bize kötü kötü bakan Cezalandırıcı (Punisher) ortalığı yine boş mermi kovanları ve barut kokusuyla doldurmaya geliyor. Hem de her zamankinden daha sert ve acımasız bir biçimde… Çünkü bu seferki maceramız Marvel Comics’in MAX serisinde, yani yetişkinlere yönelik ve sınır tanımayan evreninde geçiyor.

punisher baslangicGarth Ennis tarafından yazılıp Lewis Larosa tarafından resimlendirilen bu macerada Frank Castle’ın eski dostu, sevilen karakter Microchip’in geri dönüşüne ve Frank’e mutlaka kabul etmesi gerektiğini düşündüğü bir teklif sunuşuna tanık oluyoruz. Fakat işler hiç de planlandığı gibi gitmiyor ve yılların avcısı bir anda av olup çıkıveriyor.

Dilimize Marmara Çizgi tarafından kazandırılan bu ilk ciltte serinin 1’den 6’ya kadar olan sayıları yer alıyor. Dileriz sevgili cezalandırıcımız (!) bu kez insafa gelir ve aramızdan çabucak ayrılmayarak bizlere uzun soluklu bir macera yaşatır.

Unutmadan hatırlatalım: Eğer kötü bir çocuk olursanız son göreceğiniz şeyin Punisher olacağından emin olabilirsiniz.

Çevirisini Emre Yavuz’un üstlendiği çizgi romanın editörlüğünü ise İlke Keskin yapıyor. Tanıtım ve künye bilgileri için buraya tıklayabilirsiniz.