Watchmen’deki Batman Easter Egg’ini Fark Etmiş Miydiniz?

Watchmen top

Gotham dizisi ilk bölümüyle geçen hafta ekranlara giriş yaptı. İkinci bölümü de bu pazartesi gecikmeden yayınlandı. Şu ana kadar aldığı yorumlar büyük oranda olumlu yönde ve bizler de bu çoğunluk arasındayız.

Pilot bölümüyle birlikte beklentileri oldukça yükselten Gotham elbette Batman ile ilgili her şeyi tek tek aklımıza getirdi. Ekranda beliren her yeni karakterle birlikte “Bu kişi kesin şu olacak ileride!” diye heyecanlanmamıza neden oldu.

Ama şimdi Bruce Wayne’in kaderini çizen o habis sahneye dönelim. Madem Batman ile ilgili şeyler hatırlayacağız, o zaman bunu bilindik şeyleri tekrar ederek değil de farklı şekilde yapalım.

Çocuk Bruce’u oynayan David Mazouz, Martha ve Thomas Wayne’in cesetlerinin başında insanın içine dokunan o güçlü çığlığı atıyor. İlk taş böylece temele konuldu: Bu çocuğun geleceğinde Kara Şövalye var. Oysa Wathcmen’deki Batman göndermesini fark etmiş miydiniz? Bruce Wayne’in hayatındaki en önemli anın Alan Moore’un zihnindeki yansımasını gördünüz mü?

Watchmen’in filmini düşünelim şimdi. Film başlarken pek çok sahne gelip geçiyor. Amerikan tarihine ve dünyadaki olaylara pek çok gönderme gizli. Sahneler hızlı hızlı değişiyor, ilk Watchmen ekibi akıp gidiyor. İşte o anlardan birinde hayatta olan Wayne ailesini görüyoruz.

Watchmen

İşte güzel giysileriyle gösteriden çıkan Wayne ailesi. Dikkatli bakarsanız Martha Wayne’in inci kolyesini de göreceksiniz. Elinde silahıyla onları öldürmeye hazırlanan isimsiz katilimiz de orada. Arkada Batman çizgi romanının reklamları var. “Gotham” adı afişlerde bize göz kırpıyor. Peki ne oluyor? Minutemen görev başında ve Wayne ailesini kurtarmak için orada. Böylece Wayneler ölmüyor ve Batman doğmuyor. Hatta belki de artık yarasa yerine baykuş var. Görev Night Owl ile sürecek. Bunun da Batman ile bir bağlantısı olabilir mi?

Konu Watchmen ise easter egg’ler saymakla bitmez. Daha Kaptan Amerika var söylemediğimiz, Son Akşam Yemeği tablosu var. Hem sonra çoook daha fazlası var. Ama Gotham konusu bu kadar tazeyken bunu ayrıca hatırlamak istedik.