Black Mirror’a Christmas Özel Bölümü Geliyor!

black mirror christmas

Çok dizi geldi geçti. Bazısı sezonlarca uzun, bazısıysa göz açıp kapayıncaya sürecek kadar kısaydı. Ama o kısacık anda izleyiciye en sağlam tokadı kim atabildi? Aklınıza sadece birkaç isim geliyor, değil mi? Ama eminiz, onların arasında mutlaka Black Mirror var.

Black Mirror, 3’er bölümlük 2 sezondan oluşan, hepi topu 6 bölümlük bir mini seriydi. Minicikti ama her bölümünün etkisi insanı sarsacak ve avucunda kıvrandıracak kadar ağırdı. Her bölümde bambaşka oyuncular ve senaryoyla, bilmediğimiz bir distopyaya doğru yol alıyorduk. Her bölümün distopik kötüsü de “teknoloji” idi.

Her distopya sever o karanlık atmosferde boğulmaktan hoşlanır. Ne kadar rahatsız olursa olsun, bu bir tutkudur. Tıpkı korku filmi izlemek gibi. Ama canavarlar ya da katiller bizden ne kadar uzak olsa da, teknoloji daima yanı başımızdadır. Mesela hemen yanınızda duran akıllı telefonunuzda…

Bu şaheser dizi şimdi bir Christmas bölümüyle, 2 sene aradan sonra bizlerle buluşuyor! Hem de bu defa diğer bölümler kadar korkunç bir fikirle geliyor: “Sosyal medyada engellediğiniz insanları ya gerçek hayatta da engelleyebilseydiniz?

White Christmas isimli bölümde, Game of Thrones’dan tanıdığımız Oona Chaplin’i (Talisa Maegyr) çığlık çığlığa görüyoruz. Mad Men’den Jon Hamm fesat bakışlarla karşımızda. Tüylerimizin diken diken olmaması elde mi! Son olarak Prometheus’ta boy göstermiş Rafe Spall (Millburn) da bu özel bölümde karşımızda olacak. Onların oyunculuklarıyla birlikte tekno-paranoya yeniden ekranlarımızdan fışkıracak.

Ama bu kadarı yetmez diyenler, gelin konuya daha detaylı bakalım:

Gizemli ve uzak, karlarla kaplı yerde Matt (Jan Hamm) ve Potter (Rafe Spall) bir Christmas yemeğini paylaşmaktadır. Aynı zamanda birbirlerine dışarıdaki dünyayla ilgili ürkünç öyküler anlatarak yemeklerini sürdürmektedirler.

Matt, içine kapanık Potter’ı kabuğundan dışarı çıkarmak ister. Ama bu iki adam da gerçekten göründükleri gibi midir? Karizmatik Amerikalı Matt ve içine kapanık Potter…

Tüm bu yol boyunca Matt’in, tecrübesiz genç bir adama sıra dışı bir romantizm rehberi oluşunu görüyoruz. Oona Chaplin ise, akıllı icatların dünyasında bir kabusta kısılı kalmış halde. Onunla birlikte, insanları “gerçek hayatta” engellemenin nasıl bir şey olabileceğinin keşfine çıkıyoruz.

16 Aralık 2014’te yayımlanacak bölüm, bizi şimdiden ürküttüğü kadar tuhaf bir çekicilikle de sarmaladı. Trailer hemen aşağıda.

Unutmadan, dizi sizi uyarmayı da ihmal etmiyor: “Ne dilediğine dikkat et. Mutlu Yıllar.