Çizgi Romandan Dizileştirilenler Kervanına Yeni Konuk: Sex Criminals

fractiondeconick

14 Şubat’ta çıkan Grinin Elli Tonu’na inat, Tor.com’un nasıl da Bilimkurgu ve Fantastik Grinin Elli Tonu’ndan Daha Seksi diye haykırdığını sizlere aktarmıştık. Üstelik hararetle destekliyorduk da. Şimdi o listedekilerden biri dizi olma yolunda.

Sex Criminals (Seks Suçluları), kütüphaneci Suzie ile aktör Jon’un hikayesini konu alır. Her ikisi de aynı tuhaf güçten muzdariptir. Ancak birbirleriyle tanışana kadar bu güce sahip tek kişi kendileri olduklarını sanırlar. Bu ikili, cinsel bir birliktelik yaşadıklarında zamanı durdurmak gibi çılgın bir güce sahip. Varın siz düşünün sonra neler olduğunu. Banka soygunlarına kadar varıyor iş diyelim, ama bununla da sınırlı kaldığını düşünmeyin.

Bu çizgi roman çıktığı 2013 yılında, yılın en iyi çizgi romanı olarak görülmüştür. Ayrıca, 2014 yılında, çizgi roman dünyasının prestijli ödülü Eisner Award’a iki dalda aday olmuştur. En İyi Devam Eden Seri ve En İyi Yeni Seri dallarındaki bu adaylığından, En İyi Yeni Seri’den ödülle ayrılmıştır. Sonrasında Harvey Award’ı da kucaklamayı başararak adından daha çok bahsettirir olmuştur.

universallogoŞimdiyse Universal TV ile anlaşma yaptıkları haberi taze taze gelmiş bulunuyor. Hem kadın hem de erkek, pek çok çizgi roman okurunca ilgiyle takip edilen çizgi roman serisi, halen daha sürüyor. Ama bu kalıpları yıkan serinin dizileştirilmesinde ne kadar başarılı olunacak dersiniz? Onu bekleyip göreceğiz.