Game of Thrones Kaç Sezon Sürecek Dersiniz?

game of thrones

Game of Thrones 5. sezonunun başlamasına sadece birkaç hafta kaldı. Tam olarak 12 Nisan’da başlayacak yeni sezondan önce konuşulanlar arasında dizinin kaç sezon süreceği de var.

HBO yöneticilerinden Michael Lombardo’nun son sözleri gündeme bomba gibi düştü. Entertainment Weekly’e verdiği demeçte şöyle söyledi:

“Dizinin bir hayranı ve kanal yöneticisi olarak 10 sene daha devam etmesini ister miyim? Kesinlikle.”

Ancak Lombardo, dizinin senarist ve yapımcıları David Beinoff ile D.B. Weiss’ın üzerinde baskı da kurmak istemiyor.

“Eğer 7 sezondan sonra devam etme konusunda huzursuz olurlarsa ben… bunun doğru karar olduğuna güvenirim — benim açımdan ne kadar korkunç olursa olsun. Yapmayacağım şey, yapımcıların kurguyu bitirmeleri gerektiğine inandıkları yerde diziyi sürdürmek olacaktır.”

Öte yandan George R.R. Martin de bu konuda soru yağmuruna tutulanlar arasında. Hatta kendisi (tahmin edeceğiniz üzere) başı çekiyor. Onun bu konuda gelen ısrarcı sorulara verdiği cevabın özeti şu şekilde:

“Bu yeni bir tartışma değil elbette. Bunu bana her yerde soruyorlar; sokakta, röportajda, kırmızı halıda. Cevabım genellikle şöyle oluyor, ’Dizinin kaç sezon süreceğini bilmiyorum’.

Bunu bilmiyorum. Kimse bilmiyor.

HBO’nun dizinin daha uzun sürmesini istediğini en başından beri biliyorum. İkinci bölümün ardından, HBO yöneticilerinden biriyle yediğim yemekte ’Biz bunu 10 sene sürdürmek istiyoruz’ demişti. Los Angeles ya da New York’a toplantı için gittiğimde hala daha böyle sözler duymaya devam ediyorum.

Martin tam bu noktada yine de işlerin değişebileceğini, dizi sektöründe her tür aksiliğin yaşanabileceğini dikkat çekerek hayranlarını uyarıyor ve 10 sezona dair kesinlik belirtmediğinin üzerinde duruyor.

“HBO anlaşmaları genelde her defasında bir sezon olacak şeklinde ilerler. Ancak geçen sene, 4. sezondan sonra, 5 ve 6. sezonu sipariş etmeleri oldukça sıra dışı oldu.

Şu anda kesin olan 6 sezon olacağı. Daha fazlası için bekleyip görmemiz gerekiyor.

7 sezon, 10 sezon, bir ya da birkaç film ekstrasıyla ya da onlarsız… Önemli olan tek şey, harika bir hikayeyi harika bir sonla anlatacağımızdır.”

Ancak Lombardo film konusuna sıcak bakmıyor. Film işin içine girerse kuralların değişeceğini ve dizinin sonunu görmek için 16$ ödemek gerekeceğine değiniyor ki, bundan hoşnut değil. Bu da şu anlık sadece George R.R. Martin’in fikri olarak kalmaya devam ediyor.

Görünüşe göre okuyucuların yoğun baskısına rağmen 6. kitabı çıkarmamakta ısrar eden Martin, dizi konusunda da böylece bizi heyecanda bırakmaya devam ediyor. Hoş, kitap hakkında bir şey sorunca tepkisi oldukça ağır oluyordu.