Game of Thrones Dizisi Gelecek Kitaplar İçin Spoiler Olacak!

got spoiler

Dizi yapımcılarının birkaç gün önce yaptığı açıklamaya göre, diziyle kitaplar aynı noktada son bulacak. Ancak dizi, kitaplardan önce bitecek! Bu da demektir ki, dizi gelecek kitaplar için spoilerın ta kendisi olacak! Üstelik bunu yapımcıların kendisi söylüyor.

Bu haftasonu Oxford Union’da konuşan dizi senaristleri D.B. Weis ve David Benioff, aslında uzun zamandır tahmin ettiğimiz şeyi doğruladı: Dizi, kitapları geçecek. Ancak bununla da kalmayacak.

Bir süredir pek çok kişi yapımcıların George R.R. Martin’in kitap serisi için tasarladığı sonu epeydir bildiğinden şüpheleniyordu. Bu durumun da diziyi tamamıyla başka yöne sokabileceğine dair spekülasyonlar vardı. Ancak, her ne kadar 5. sezon için yeni karakterler ve mekanlar ortaya çıksa da, görünen o ki sona sadık kalacaklar.

Senaristlerden David Benioff ise konu hakkında oldukça düşündürücü bir açıklamada bulundu:

“Neyse ki, bunun olacağını gördüğümüzden beri, George ile durumu uzun zamandır konuşuyorduk ve olayların nereye doğru gittiğini biliyoruz. Biz de George’un gittiği yerlerin yakınına [diziyi] götürdük. Bu sırada yolda birkaç sapma olmuş olabilir, ama aynı istikamete hareket ediyoruz. Sürprizini bozmayacağımız bir şeyler olsun isterdim, ama şu an yukarı tükürsek bıyık, aşağı tükürsek sakal. Gösteri devam etmeli… ve bu da yapacağımız şey.”

Vainty Fair’e göre, 6. kitap The Winds of Winter’ın dizinin 6. sezonundan önce gelse bile (ki 6. sezon 2016’da olacak), Buz ve Ateşin Şarkısı’nın 7. kitabının 7. sezondan önce gelmesi mümkün görünmüyor. Zaten 7. sezon da 2017’de gelecek şekilde planlanıyor. Bu durumda hayranlar ya diziyi izleyerek sonu öğrenecek ya da diziyi bırakıp kitapları bekleyecek.

Ama David Benioff bu konuya da değiniyor:

“Bence George için eğlenceli olan şey, insanlar diziyi izleyip sonu görse bile hala onlar için sürprizler saklıyor olması fikri. Kitapta olacak olup dizide farklı şekilde gerçekleşecek belli şeyler var. Diziyi sevip daha fazlasını isteyenler – karakterler hakkında daha çok şey bilmeyi, dizide görünmeyebilecek farklı kişileri tanımayı- bunu kitaplarla karşılayabilecekler.”

Kafa karışıklığıyla dolu yepyeni bir güne başladık gitti! Şimdi bu konu hakkında derin düşüncelere dalan herkes için bir dakikalık saygı duruşumuz geliyor.