Sherlock ve Doctor Who Aynı Karede Görünmeyecek

sherlock-doctor-who-header

Ekranın en sevilen iki yüzü Doctor Who ve Sherlock’ı aynı karede, bir crossover’da görmeyi deli gibi arzuluyor muydunuz? Geçtiğimiz günlerde buna dair olumlu haberler gelse de son sözü Moffat söyledi. Kendisi duruma sıcak baksa da, görünen o ki, çevresindekiler bunun hiç de iyi bir fikir olduğunu düşünmüyor.

Son birkaç gündür etrafta dolaşan Sherlock ve Dr.Who crossover’ı haberlerine Steven Moffat’tan açıklama geldi. Entertainment Weekly’e konuşan Steven Moffat, aslında fikre sıcak baktığına değindi. Ancak başta Sherlock’un sevilen, başarılı oyuncusu Benedict Cumberbatch olmak üzere, Dr.Who’nun diğer yapımcıları Mark Gatiss ve Sue Vertue bu fikre karşı.

“Hayranlara her istediğini vermenin o kadar da iyi sonuçlar doğurmayacağına” değiniyor bu üçlü. Çünkü onlara göre, “bu fikir ekranda hayranların düşündüğü kadar güzel durmaz”. Moffat ise kendi fikrini şöyle açıklıyor:

Eğer insanların istediği buysa, biz de bunu onlara vermeliyiz. Ama hem diğer yapımcılar hem de oyuncular, ‘Bak, asla düşündükleri kadar iyi olmayacaktır,’ diyerek beni ikna etmeye çalışıyorlar. Ben de onlara, ‘Evet ama bundan keyif alıp olması gerektiği kadar iyi yapacak kişiler bizleriz,” diyorum. Onlar da ‘Evet, ama herkese her istediğini veremezsin,’ cevabını veriyorlar bana. Sanırım ben herkese her istediğini verme taraftarıyım.

Ama bu Moffat’ın onlara rağmen crossover’ı gerçekleştireceğine işaret değil. Çünkü sözlerinin devamında şunları söylüyor:

Ama onlar mantıklı ve haklılar. Bense sadece tezcanlıyım.

Bir başka gündemdeki konu olan Doctor Who filmineyse Moffat halen karşı. Film fikrinin dizinin ruhuna uymadığını belirtiyor. Aynı zamanda televizyon tarihinin en büyük dizilerinden birinden bahsettiğimize dikkat çekerek, diziyi bir yandan yürütüp bir de filmi finanse etmenin zorluğuna değiniyor.

Hayranları için Doctor Who cephesinden iki olumsuz yanıt geldi. Ancak Moffat’a olan güvenin bunlarla sarsılacağını hiç sanmıyoruz. Gözümüz kulağımız yeni sezonda!