Twin Peaks’in Babası David Lynch Yeni Sezonda Olmayacak!

twin peaks

Geçtiğimiz günlerde usta yönetmen David Lynch’in 90’lı yıllara damgasını vuran unutulmaz dizisi Twin Peaks’in yeni sezonunun çekileceği duyurulmuştu. Yıllar yılı Twin Peaks hayranlığı dinmeyen takipçileriyse bu haberi büyük bir sevinçle karşılanmıştı. Fakat son gelişmelere göre yeni sezonda dizinin babası David Lynch olmayacak!

Elephant Man (Fil Adam), Easerhead gibi kült filmlerin usta ismi David Lynch, sinema tarihindeki efsaneliğini bir de televizyon ekranında kanıtlayarak Twin Peaks’i ortaya koymuştu. Bu öyle bir diziydi ki ondan sonra gelen pek çok filmde, dizide ve hatta bilgisayar oyununda bile ona göndermelerde bulunurdu. Ancak dizi muallakta bitti. Bu muallaklık onu bir başka efsanevi noktaya götürdü aslında. Çünkü dizi 1991’de “Şu andan 25 yıl sonra görüşürüz” cümlesiyle bitmişti ve 2016’da devam edeceği duyuruldu. Yani gerçekten de 25 yıl sonra tüm o karakterlerle tekrar görüşeceğiz! Ancak şimdi kötü bir haberimiz var.

Oldukça garip bir kasabada geçen gizemli olayları anlatan dizi sadece 2 sezon sürmesine rağmen yıllar geçtikçe hayranları çoğalan ve “efsane” olarak anılan sayılı yapımlardan biri olmuştu. Fanatik hayranlarının dizinin devam etmesi için gerçekleştirdikleri kampanyalar nihayet yıllar sonra amacına ulaşmış ve David Lynch ve Mark Frost yeni sezonun senaryosunu hazırlamaya başladıklarını ve dizinin 2016’da geri döneceği müjdesini vermişlerdi. Showtime kanalında yayınlanacak ve 9 bölümlük bir mini dizi halinde geri dönecek olan yapım kuşkusuz büyük heyecanla bekleniyordu. Ama geçtiğimiz günlerde David Lynch cephesinden oldukça üzücü bir haber geldi ve usta yönetmen projeden çekildiğini bildirdi. Gelen söylentilere göre zaten Lynch’in bir yıldan uzun bir süredir Showtime kanalıyla anlaşmaya varmaya çalıştığı, fakat bütçe yetersizliği yüzünden diziden ayrılmak zorunda olduğu belirtiliyor. Usta yönetmenin Twitter üzerinden yaptığı şu açıklamalar da bunu doğrular nitelikte;

“Bir yıl dört ay süren görüşmelerden sonra projeyi terk ettim, çünkü senaryoyu hakkıyla çekmem için gereken para teklif edilmedi. Bu haftasonu oyuncuları arayıp dizinin yönetmenliğini yapmayacağımı söylemeye başladım. Showtime hâlâ Twin Peaks’i çekebilir. Dizinin dünyasını çok seviyorum. Her şeyin farklı bir şekilde gelişmesini isterdim.”

david lynch

Kanal yönetimiyse projeyi devam ettirmek istediklerini ve David Lynch konusunda hala umutlu olduklarını şu sözlerle bildirdi;

“David Lynch’in açıklamasından büyük üzüntü duyuyoruz, zira biz David ve onun temsilcileriyle anlaşmada kalan pürüzleri gidermeye yaklaştığımız inancındaydık. Showtime da Twin Peaks’in dünyasını çok seviyor ve biz kanal olarak diziyi iki yaratıcısıyla birlikte geri getirebileceğimize dair ümidimizi koruyoruz.”

Showtime usta yönetmen ile arasını düzeltip istediği bütçeyi verebilecek mi bekleyip göreceğiz ama bizce David Lynch olmadan Twin Peaks olmaz. Öte yandan yeni sezonu 2016’da izleyebilecek olma konusundaki umudumuzu hala yitirmiş değiliz!