Yılın En İyi Geek Şakası, Lost ve George R.R. Martin’e Dair!

grrm lost

Bugün duyurduğumuz Stephen King’in şakasını birileri solladı gitti. Bu yılın efsanevi şakası Electric Literature sitesinden geldi. Hem de George R.R. Martin’in ağzından yaptıkları açıklamalarla!

Şakaya göre, George R.R. Martin’in yaptığı son Lost maratonundan sonra, Buz ve Ateşin Şarkısı serisine dair ciddi bir karar almış. Buna göre bizlerin bildiği Buz ve Ateşin Şarkısı ve bu evrende geçen, fakat 90 yıl öncesini anlatan Tales of Dunk and Egg serisini birleştirme kararı almış. (Yahu çok mantıklı değil mi?)

6. kitap The Winds of Winter’ı (Kış Rüzgârları) bitirmek için katılacağı pek çok etkinliği iptal eden ve hatta Game of Thrones 6. sezonunda bile yer almayacağını açıklayan Martin’in (buraya kadar olanlar gerçek!) adı bu defa şakacı sitemiz tarafından Lost ile anıldı. Gündem bu kadar sıcakken de bunun bir şaka aracıyla kullanılmasına kim, nasıl karşı çıkabilir?

Peki şaka tam olarak neler diyor?

İddiaya göre, Buz ve Ateşin Şarkısı evreninde geçen, serinin geçtiği dönemin yaklaşık 90 yıl öncesini anlatan Tales of Dunk and Egg kısa roman serisiyle (böyle bir seri gerçekten var), Buz ve Ateşin Şarkısı’nı bir araya getirmeyi düşünüyormuş.

Geleceğin kralı Aegon V (Egg) ve geleceğin Kral Muhafızları Komutanı olacak olan Ser Uzun Duncan’ın (Dunk) maceralarını anlatan bu küçük seri, yazarın son LOST maratonuyla birlikte ona yepyeni bir fikir vermiş. Kendisine ait olduğu söylenen sözler şöyle:

“LOST maratonu yaparken her şey yerine oturdu. Bu dizi baştan sona harika şüphesiz, ama kabul etmeliyiz ki en heyecanlı kısmı 4. sezondaki zaman yolculuğu. Onu görünce kafamda bir ışık yandı! Hayranlar seriye devam etmektense neden Dunk and Egg öyküleri yazıp durduğumu soruyordu. Ama LOST’u izledikten sonra ’neden bunları birleştirmeyeyim ki’ diye düşündüm.”

Martin, hangi karakterlerini Dunk and Egg dönemine göndereceğini söylemese de birkaç ipucu verdiği de iddia edildi:

“Tek söyleyebileceğim, Bran’in büvet ağaçlarıyla zaten zamanda yolculuk yapabildiği, Melisandre’nin kuzeyde bir dizi büyüyle uğraştığı ve Jon’un hiç aklınıza gelmeyecek birine dönüştüğü.”

Gerçekten anlatmak istediğim bir öykü, dediği iddia edilen açıklamaları Dunk and Egg hakkında şöyle sürüyor:

“Dunk (Uzun Duncan) müşkülpesent ve gergin, Egg (Aegon) ise kalender ve savsak. Onlar gerçek Sıradışı İkili! Galiba burada yeni bir kurgu tarzına öncülük ediyorum: Durum komedisi romanı veya CirCom romanı.”

Bu açıklamasına geldiği ve CerseiQueenBitch2 adlı kullanıcıya ait olduğu (böyle bir kullanıcı var mı?) söylenen yorumuna da cevap vermekte gecikmedi (mi?):

CerseiQueenBitch2: “YOOOOO!! Yoksa her şey sadece lanet bir göklerden gelme durumu mu?”

George Martin: “Sonuna dair spoiler vermeyeceğim, ama işlerin Batıdiyar ’adası’nda göründüğü gibi olmadıklarını söyleyebiliriz.”

Kendi içinde bir mantık bütünü ve aynı evreni paylaşan serilere dayanak almasıyla Kayıp Rıhtım’a göre “Yılın Geek Şakası” işte budur sevgili Rıhtım yolcuları. Ayrıca Martin’in Lost’un sonuna dair olumsuz düşüncelerinin pek çok mecrada yer bulduğunu da düşünürseniz, şakanın içindeki o küçük, hin noktayı da bir anda gözlerinizin önüne sermiş olursunuz.