J.K. Rowling İmzalı Guguk Kuşu’nun Devam Kitabı “İpek Böceği” Çok Yakında Raflarda!

silkworm-header
Ünlü yazar J.K. Rowling’in Robert Galbraith mahlasını kullanarak yazdığı Cormoran Strike Serisi’nin ikinci kitabı İpek Böceği çok yakında Türkçe olarak raflardaki yerini almaya hazırlanıyor.

Bildiğiniz üzere J.K. Rowling geçtiğimiz yıllarda sahte bir yazar ismi kullanarak Guguk Kuşu (The Cuckoo’s Calling) kitabını yayınlamış, ancak daha sonra gerçek kimliği basına sızdırılarak Robert Galbraith’in aslında Rowling olduğu ortaya çıkmıştı. Yazarın gerçek kimliği henüz bilinmiyorken de oldukça iyi eleştiriler alan kitap, Rowling’in ismi açıklanır açıklanmaz en çok satanlar listelerine hızlı bir giriş yapmıştı. Pegasus Yayınları sağ olsun biz de çok geçmeden kitabı Türkçe okuma şansına erişmiştik.

jk-rowling-silkwormRowling’in yedi kitap olarak planladığı serinin ilk cildi Guguk Kuşu, özel dedektif Cormoran Strike ve yardımcısı Robin Ellacott’un maceralarını konu alıyordu. Yazarın hayranları tarafından oldukça olumlu tepkiler alan kitap şimdiden hatırı sayılır bir hayran kitlesine sahip oldu bile. Haliyle serinin devamı da sabırsızlıkla beklenmeye başladı. Geçtiğimiz günlerde Pegasus Yayınları aynı merakı paylaşan okurlarına Twitter üzerinden güzel haberi şöyle duyurdu:

JK Rowling’in Robert Galbraith adıyla yazdığı Cormoran Strike serisinin 2. kitabı İpek Böceği mayıs ayının ilk haftasında raflarda…

İpek Böceği’nde özel dedektifimiz Cormoran Strike ve yardımcısı Robin bu kez Owen Quine adlı  yazarı öldüren bir katilin peşine düşecek. Basit bir cinayet vakası gibi başlayan hikaye, olaylar ilerledikçe Strike’ın daha önce hiç karşılaşmadığı bir katil tipini yakalamak için zamanla yarışmaya başlayacağı bir maceraya dönüşecek…

Pegasus Yayınları’nın dediğine göre İpek Böceği’ne önümüzdeki ay kavuşuyoruz. Cormoran Strike’ın maceralarına kaldığımız yerden devam edecek olmak bizi bir hali heyecanlandırdı doğrusu!