Bir Sonraki X-Men Filmi “New Mutants” Üzerine Olacak

new-mutants

Bizler X-Men: Apocalypse’i bekleyeduralım 20th Century Fox, mutant kahramanlarımızın bir sonraki filminin ne olacağını tasarlamış bile!

Bildiğiniz üzere Mayıs 2016’da vizyona girecek olan X-Men: Apocalypse, 2011 yapımı First Class ile başlayan süreci sona erdirecek. Wolverine 3’ün de Hugh Jackman’in oynayacağı son X-Men filmi olmasıyla birlikte yönetmen Bryan Singer’ın başlattığı X-Men evreni resmen sona ermiş olacak.

Ancak görünen o ki mutantlarımızın maceralarının devam edip etmeyeceği, ya da filmlerin bundan sonra nasıl bir yol izleyeceği gibi konularda endişelenmemize hiç gerek yok. Çünkü 20th Century Fox yetkileri bir sonraki adımı şimdiden düşünmüş durumda: New Mutants.

80’li yıllarda X-Men çizgi-romanlarının yan serisi olarak hayata başlayan New Mutants, hâlâ X-Mansion’da eğitim gören ve güçlerini kullanmayı öğrenmeye çalışan genç kahramanların başından geçen sorunları, maceraları ve birbirleriyle olan ilişkilerini konu alıyordu. Ayrıca çizgi-roman serisine Wolfsbane, Cannonball, Warlock, Cypher, Magma ve Magik gibi pek çok sevilen karakter de kazandırmıştı.

new-mutants-80s

Fox filmin senaryosu ve çekimleri için Josh Boone (Aynı Yıldızın Altında) ve Knate Gwaltney (Nitro Circus) ile anlaşmış bile. Onlara uzun zamandır X-Men filmlerinde görev alan Lauren Shuler Donner ve Simon Kinberg eşlik edecek.

Şimdilik filmde hangi kahramanların yer alacağını ya da olası bir çıkış tarihini maalesef bilmiyoruz. Ama Cannonball’un sakarlıklarını ya da Colossus’un kız kardeşi Magik’i ekranda görmek keyifli olurdu doğrusu.