Arthur C. Clarke’ın Childhood’s End (Son Nesil) Adlı Eseri Televizyona Uyarlandı

childhoods-end

Büyük bilimkurgu ustası Arthur C. Clarke’ın Childhood’s End (Son Nesil) adlı eseri televizyona uyarlandı. İlk olarak önümüzdeki aralık ayında yayınlanacak olan yapım bilimkurgu dizileriyle ün salmış Syfy kanalında gösterilecek.

Battlestar Galactica, Stargate Universe ve Merlin gibi başarılı fantastik ve bilimkurgu dizileriyle ün salmış Syfy kanalı yepyeni bir bilimkurgu dizisine daha imza atmaya hazırlanıyor. Bu kez tüm zamanların en büyük bilimkurgu yazarlarından sayılan Arthur C. Clarke’ın ilk olarak 1953 yılında yayınlanan Childhood’s End (Son Nesil) adlı eserini televizyona uyarlıyor. Yazılan en iyi bilimkurgu kitapları arasında gösterilen eser, 2004 Retro Hugo Ödülü’nün de sahibi. Aynı zamanda daha önce sitemizdeki yayınlanan En iyi 100 Fantastik ve Bilim Kurgu Kitabı listesinde de yer alıyor.

Arthur C. Clarke’ın ülkemizde son yıllarda baskısı çoktan tükenmiş kitapları arasına giren bu eseri, daha önce de Stanley Kubrick tarafından sinemaya uyarlanmaya karar verilmiş, fakat yönetmenin 2001: A Space Odyssey’i çekmeyi tercih etmesi üzerine projeden vazgeçilmişti. Syfy kanalı ise eseri şimdilerde 6 bölümlük bir mini dizi olarak ekranlara getirmeye hazırlanıyor.

Konusundan kısaca bahsedecek olursak: Dizi uzaylı işgali sonrasında Dünya’da yaşanacak olayları konu alıyor. Overlords adı verilen uzaylılar işgal sonrası Dünya’daki savaşları sona erdirmeye başlar. Neden ve nereden geldiği bilinmeyen uzaylılar dünyanın çeşitli yerlerinde konumlandırdıkları uzay gemilerinden gezegeni yönetmeye başlarlar. Başlangıçta barışçıl bir ütopya olarak görülen bu işgal zaman içerisinde insanların kimliğini yok etmeye çalışır.

Dizinin yapımcılığını Akiva Goldsman (Lone Survivor, I Am Legend) ve Mike De Luca (Moneyball, The Social Network) üstleniyor. Senarist koltuğunda Matthew Graham’ın (BBC’s Life on Mars) oturduğu yapımın başrollerindeki isimler ise Charles Dance (Game of Thrones) ve Mike Vogel (Under the Dome).

İlk olarak önümüzdeki aralık ayında çifter bölüm şeklinde 3 bölüm halinde gösterilecek olan dizinin son yayınlanan fragmanı ise beklentileri yükselten cinsten. Bugüne kadar oldukça başarılı işlere imza atan Syfy’ın bu müthiş eseri televizyona uyarlama işini de layıkıyla yerine getirip getiremediğini diziyi izleyince karar vereceğiz elbette.