Şehir ve Şehir, TV Dizisi Olabilir!

sehir-ve-sehir-ust

China Miéville’e Hugo, Arthur C. Clarke ve World Fantasy ödüllerini kazandıran Şehir ve Şehir çok yakında bir televizyon dizisi olarak karşımıza çıkabilir.

Dilimize Yordam Kitap tarafından kazandırılan Şehir ve Şehir ilk bakışta polisiye bir roman gibi görülebilir. Çünkü Müfettiş Borlú’nun macerası sıradan bir kayıp kız vakası gibi başlar. Ancak kitabın asıl yıldızı ne Borlú’dur ne de hikâye… Asıl yıldız yan yana oldukları hâlde görünmez sınırlarla ve çocukluktan verilen şartlandırmalarla birbirlerine “görünmeyen” iki şehirdir. Diğer şehre bakmanız yasaktır. Diğer şehrin balkonunda oturan komşunuzu görmeniz yasaktır. Trafikte önünüzden geçen diğer şehrin plakalı araçlarına korna çalmanız bile yasaktır. Hemen dibinizde olsa bile… İşte böyle bir temaya sahiptir Şehir ve Şehir.

Kulislerde fısıldanan dedikodulara göre Miéville’e en büyük ödüllerden üçünü kazandıran bu güzide eser çok yakında BBC tarafından televizyon dizisi hâline getirilebilir. Hatta senarist Tony Grisioni’nin şu sıralar ilk taslaklar üzerinde çalıştığı bile söyleniyor.

Dizinin hangi tarihlerde ekranlarda boy göstereceği henüz kesin değil. Ama Jonathan Strange Ve Bay Norrell’ın şu sıralar gördüğü ilgi göz önüne alındığında çok da beklemeyeceğimizi umuyoruz. Ayrıca dizinin olası bir başarısı yazarın diğer kitaplarının da filmleştirilmesi yolunda bir kapı açacaktır.

Bu başarılı romanla ilgili daha fazla bilgi edinmek isterseniz detaylı incelememize buradan ulaşabilirsiniz.