Çizgi Roman Yağmuru Dinmiyor!

ysonerkek-gameofthronesBu hafta bir çizgi romanda son, birinde ise yarı sona ulaştık. Bakın taze taze neler çıktı baskıdan.

Çizgi Düşler, Y: Son Erkek adlı ünlü mü ünlü çizgi romanın son cildini de yayınlayarak bizi hem mutlu etti, hem de hüzne boğdu.

Aynı adı taşıyan ve son dönemin tartışmasız fenomeni A Game of Thrones’tan uyarlanan çizgi roman dizisindeyse, orijinal dilinde yayınlanan son cildi de Türkçeye çevrildi!

Y: Son Erkek’de bizi mutlu eden şey, Çizgi Düşler’in harika bir işle sonuna kadar gitmesi oldu. Yarıda kalmamasını umduğumuz en güzel serilerden biriydi ve kalmadı da!

Üzense hikayenin sonu… Y: Son Erkek kesinlikle kusursuz bir iş değil. Göze batan hatalar elbette var, ancak Yorick ve maymunuyla ve de Ajan 355 ile gittiğimiz onca yoldan sonra sonu sizi ağlatabilir. Eğer gerçekten bağlandıysanız gözyaşı dökmeye hazır olun. Çizgi Düşler’e bizleri böylesine bir seriyle tanıştırdığı için sonsuz teşekkürler.

Buyrun efsanenin son cildine bir bakalım şöyle;

2002 yılında, sebebi bilinmeyen bir salgın, her spermi, her fetüsü ve Y kromozomu taşıyan yetişkin her memeliyi yok eder genç bir adam ve maymunu hariç.

y son erkek 10Erkekleri öldüren bir salgının, gezegendeki Y kromozomunun kökünü kazımasının üzerinden dört yıldan uzun bir süre geçtikten sonra, yeryüzünün hayatta kalan iki erkeğinin destanı sona yaklaşıyor. Dünya çevresinde çıktıkları uzun yolculuktan Yorick Brown ve maymunu Ampersand (yol boyunca onlara eşlik eden Ajan 355 ve Dr. Allison Mann’la birlikte) neredeyse hiç eksik olmayan ölüm tehditlerine ve umutsuzluğa karşı direnerek cins kırımın kaynağıyla ilgili olası bir sebep keşfederler ve Yorick için erkek-ötesi bir neslin ilk çocuklarından birine babalık etme şansı doğar.

Yorick, Ampersand ve Ajan 355’ten oluşan üçlü, Yorick’in uzun zamandır kayıp olan nişanlısı Beth’in onları beklediği Paris’e nihayet yaklaşmaktadırlar. Peşlerinde ise onları havada ve karada izleyen, baştan aşağı silahlı kadınlar vardır. Son erkeğin arayışı Işıklar Şehri’nde nihayet sona ermek üzeredir peki bu gerçek bir son mudur?

Bu ciltte Brian K. Vaughan ile PiaGuerra tarafından yaratılan ve çok beğenilen Vertigo serisi Y: Son Erkek’in #55-60 arasındaki sayıları bir araya getirilmiştir.

Gelelim A Game of Thrones’a. Dizi 5. sezonunu yeni bitirdi ve 6. kitabı da -umuyoruz- gelmek üzere. Yalnızca kitapları varken bile popüler bir roman serisiyken, dizisiyle birlikte daha fazla üne kavuşan bu seriye yıllardır tepkiler yağıyor. İnternette serinin yazarı George R. R. Martin’in hayranlarının gözyaşlarından ve acılarından beslendiği hakkında tartışmalar dönmekte. Şimdilik bunları bir kenara bırakırsak, kitabı okumuş ve diziyi izlemiş kişiler eğer bir yokluk çekiyorsa önlerinde 4 koca cilt çizgi roman bulunmakta. Akılçelen Kitaplar bizleri çok geçmeden çıkan tüm serileri yayınladı.

Neden en başta bunun için yarı son dediğimize gelirsek, son çıkan cilt olan 4. cilt, Amerika’da 2 ay önce çıkmış bulunmakta ve yenisi 1 yıl sonra bu tarihlerde bekleniyor. Künye bilgileri için buraya tıklayabilirsiniz. Buyrun tanıtımına,

a game of thrones cr cilt 4İlk üç cildi büyük bir ilgi ve beğeniyle karşılanan A Game of Thrones: Taht Oyunları’nın IV. Cildi hayranlarıyla buluşuyor.

A Game of Thrones: Taht Oyunları, G. R. R. Martin ve fantastik romanların bir başka ustası Daniel Abraham tarafından romanın aslına sadık kalınarak uyarlandı ve Tommy Patterson’un olağanüstü çizgileriyle görsel bir şölene dönüştürüldü.

Her karesi bir poster niteliğinde olan çizgilerle A Game of Thrones: Taht Oyunları’nın bütün ciltlerini keyifle okuyacak ve kitaplığınızda yıllarca saklayacaksınız.

“Bir at efendisi öldüğünde, gece topraklarında gururla yol alabilsin diye atı da onunla birlikte ölürdü. Bir erkek hayatta ne kadar haşin dövüşmüşse, yıldızı da o kadar parlak olurdu. Artık ilk yıldızı izlemekten başka yapacak bir şey yok.”

Kayıp Rıhtım, çizgi romanla dolup taşmaya devam edeceğimiz bir yaz diler!