Marmara Çizgi’den Temmuz Güzelleri

marmara cizgi temmuz 2015

Marmara Çizgi’den Comic-Con sonrası harika bir haber geldi; üç ayrı harika çizgi roman çarşamba günü dağıtıma veriliyor!

İlk olarak hangisiyle başlasak… Punisher MAX Cilt 4: Düzler Ters, Siyahlar Beyaz, Avenging Spider-Man 2 ve sonunda X-Men Phoenix-Ağıt!

Uzun süredir devamını beklediğimiz Punisher ile başlayalım. Marmara Çizgi bu seriyi çok uzun aralıklarla yayımlıyor. Gelmiş geçmiş en iyi ve en karanlık Punisher’a bu ilgisizlik bizi üzmüyor değil ama elden ne gelir… Neyse efendim. Punisher üzerinden bahsedecek olursak Garth Ennis hikaye anlatımında oldukça başarılı diyebiliriz. 4. ciltte de işinin en iyilerinden birini görmek mümkün. Frank Castle’ın geçmişi için üzüntü duyuyorsanız intikam sizin için geliyor. Egemen Görçek’in çevirisiyle bizlere sunulan hikayenin tanıtım bülteni ise şöyle;

the punisher duzler ters siyahlar beyazNICKY CAVELLA NİHAYET BULDU.
Punisher’ı nasıl indireceğini. Ruhuna nasıl işleyeceğini. Frank Castle’ı nasıl kontrolden çıkaracağını.
Ama gangster Cavella’nın entrikaları, New York’u kökünden sallayan bir vahşet dalgası yaratınca, diğer avcılar da saklandıkları karanlıktan ortaya çıkmaya başladılar. Sonlanması gereken hesaplaşmalar var. Dökülmesi gereken kan var.
Dünya tepetaklak olduğunda ölümler ve katliam sona erecek mi?
Punisher bile zıvanadan çıkabilir mi…?

Darısı diğer Punisher ciltlerinin başına diyelim.

Sırada Marmara Çizgi’nin en sevdiği kahraman var! Mahallemizin dostu Örümcek Adam! Avenging Spider-Man’den ikinci sayı da yakın zamanda raflarda yerini alacak. Kapağındaki bir diğer kahramanı gördüğünüzdeyse bir çoğunuzun yüzü gülecektir herhalde. Buyrun Burak Kalkan’ın çevirmenliğini üstlendiği sayının tanıtım bültenine bakalım;

avenging spider-manBELA ARKADAŞLARLA GÜZEL!
Bir Avenger olmanın bütün lüksünü ve dertlerini aynı anda yaşamaya devam eden ağ kafalı Örümcek, kendini yine beladan belaya koşarken buluyor. Bu ciltte, “Süper güçleri olmayan bir süper kahraman olur mu?” sorusuna tokat gibi bir yanıt olarak hepimizin gönlünde taht kuran Hawkeye’ın, bir Avenger olarak kalmak için aşması gereken engelleri öğrenirken, aynı zamanda Steve Rogers, namıdiğer Captain America’nın, orduya yazılmadan önceki tutkusunun detaylarına iniyor ve macerayı, her çizerin kulağına küpe olması gereken bir öğütle noktalıyoruz: “Çizer dediğin gereksiz taramalardan kaçınmalıdır!” Ne alaka? Evet, biz de sizin kadar şaşırmış durumdayız!

X-Men hakkında diğerlerine nazaran çok fazla kısa hikaye bulamazsınız. Devam eden hikayelere girmek istemeyenler için bu oldukça zordur. Özellikle de sadece sinema ve televizyondan takip eden hayranlar için. X-Men: Apocalypse filmi gelmek üzereyken biraz bu dünyaya girmek isteyenler için bulunmaz bir fırsat doğdu! Tek cilt olarak yayınlanan bu hikaye her ne kadar bazı olaylarla bağlantılı olsa da X-Men’i hiç okumamış okuyucuların bile sevebileceği hoş bir deneyim sunuyor. Çevirisini Tuğçe Ertan üstlenmiş. Gelin bakalım;

YAŞAM, ÖLÜM VE YENİDEN DOĞUŞ ÜZERİNE İŞLENMİŞ MUHTEŞEM BİR HİKAYE!

Phoenix tekrar hayata dönüyor ve Jean Grey’le yeniden bir bütün olmak için yeryüzüne iniyor. Bulduğu tek şey, eski taşıyıcısının ölü bedeni oluyor fakat bu onu durdurmuyor.

x men phoneix