Susam Sokağı Artık HBO Kanalında

susam-sokagi

Bir dönem ülkemizde de yayınlanan ve eğitici programların en eğlencelisi olma unvanını hakkıyla taşıyan Susam Sokağı bundan böyle HBO kanalında yayınlanacak.

Edi ile Büdü, Kurabiye Canavarı, Minik Kuş, Kırpık ve daha nicesi… 80’lerin sonunda ve 90’ların başında çocuk olduysanız Susam Sokağı’nda bihaber olmanız neredeyse imkânsız. Küçük çocuklara saymayı, renkleri ve arkadaşlığın önemini aşılamak için hazırlanan bu programın hem skeçleri hem de karakterleri o kadar eğlenceliydi ki ortaokul çağında, hatta güya çocuklarına göz kulak oluyormuş gibi yapıp televizyona kaçamak bakışlar atan bir ev hanımı olsanız bile sıkılmadan izlerdiniz her bölümünü. Hem de tekrar tekrar…

Şimdi ben size “Dağdan geliyor bir kız döne döne,” ya da “Arada kaldım, tam arada,” desem… Veya “Ama Büdü, ben çooooook susadım!” desem eminim hepinizin zihninde şimşekler çakacak ve bu repliklerle şarkıları gün boyunca tekrarlamaya devam edeceksiniz (İşte başladı! Üzgünüm!)

İşte bu efsanevi çocuk programı bundan böyle hayatına HBO kanalında devam edecek. Önümüzdeki beş sezonun haklarını satın alan ve şova maddi destek sağlamayı kabul eden kanal yetkilileri bunun dışında Susam Sokağı Muppetları adlı yan dizinin haklarını da aldı.

O değil de… HBO’nun bir kanalında kanlar, cinayetler ve tecavüzler gırla giderken başka bir kanalında da sevimli kuklaların birbirlerine şakalar yapması çok ironik olmayacak mı sizce de? Umarız kuklalarımız her sezonu canlı tamamlamayı başarır.