Netflix’in “Talihsiz Serüvenler Dizisi,” Yönetmenini Buldu

talihsiz seruvenler ust

Lemony Snicket’ın çocuklar kadar büyüklerin de ilgisine mazhar olan ünlü kitap serisi Talihsiz Serüvenler Dizisi’nin televizyon uyarlaması önümüzdeki yıl içinde ekranlarda olacak. Netflix, dizinin yapım sorumlusu ve yönetmeni için seçilen isimleri açıkladı.

Gerçek adı Daniel Handler olan Lemony Snicket’ın tüm dünyada 65 milyondan fazla satmış 13 kitaplık Talihsiz Serüvenler Dizisi, bildiğiniz üzere Netflix tarafından televizyona uyarlanıyor. Geçtiğimiz aylarda yapımın ilk resmi afişi de görücüye çıkmıştı, fakat yapımın 2016 yılında gösterilmeye başlanacağı dışında pek bilgi sahibi değildik. Son gelişmelere göreyse dizinin yapımcısı ve yönetmeni belli oldu.

True Blood dizisinden tanıdığımız Mark Hudis dizinin yapım sorumluluğunu üstlenirken, Men In Black filmlerini yöneten Barry Sonnenfield ise yönetmen koltuğunda oturacak isim olarak seçildi.

Violet, Klaus ve Sunny Baudelaire adlı üç öksüz kardeşin, ailelerini kaybettikten sonra bir yandan oradan oraya sürüklenirken diğer yandan da miraslarının peşindeki Kont Olaf’la (Jim Carrey) olan mücadelelerini konu alan serinin daha önce de ilk 3 kitaptan uyarlanmış bir sinema filmi mevcut. Fakat hem izleyici hem de eleştirmen nezdinde olumlu eleştiriler almasına rağmen filmin devamı gelmemişti.

Bakalım Netflix bu sıra dışı eseri bir de televizyona uyarlayarak hak ettiği ilgiyi görmesini sağlayabilecek mi? Bekleyip göreceğiz. Gerçi şirket yetkililerden Cindy Holland, bu karanlık ve eğlenceli dünyayı ekranlara getirmek için oldukça sabırsızlandıklarını dile getirmişti. Açıklanan yapımcı ve yönetmen isimlerine bakacak olursak da bir hayli temiz bir iş çıkacağını şimdiden öngörebiliriz.

Rol dağıtım çalışması yakında başlayacak olan Talihsiz Serüvenler Dizisi’nin hangi tarihte yayınlanacağı konusunda kesin bir bilgi yok, fakat 2016 yılı içerisinde gösterilmesi planlanıyor. Dizi ile ilgili gelişmeler oldukça sizlere aktarmaya devam edeceğiz.