‘Dr. Moreau’nun Adası’ Televizyona Uyarlanıyor!

dr moreau ust

H.G. Wells’in kült eseri Dr. Moreau’nun Adası, CBS kanalı tarafından televizyona uyarlanıyor. 

H.G. Wells’in ilk olarak 1896 yılında yayınlanan klasikleşmiş romanı Dr. Moreau’nun Adası, tekrardan yapımcıların ilgi odağı haline gelmiş durumda. Daha önce birçok defa beyazperdeye uyarlanan eser, en son 1996 yılında Marlon Brando’nun başrolünde olduğu bir sinema filmiyle karşımıza çıkmıştı.

Dr. Moreau’nun Adası, bu kez CBS kanalı tarafından televizyona uyarlanıyor. Dizinin senaryosunu yazacak isimse Sleepy Hollow’un yaratıcısı Philip Iscove.

Fakat bu defa hikayede büyük bir değişiklik var. Romanda, özel olarak finanse edilen bir ada hastanesinde yenilikçi ve vahşi deneyler/tedaviler yürüten zeki bir doktor olarak anlatılan Dr. Moreau, bu defa kadın bir karakter olarak boy gösterecek. Dizideki ismiyse Dr. Katherine Moreau olacak.

Romanın konusunu kısaca özetleyecek olursak; Edward Prendick, geçirdiği bir gemi kazası sonucunda kendisini Büyük Okyanus’un ortasında, kimselerin uğramadığı volkanik bir adada bulur. Ama şansına, ada pek ıssız sayılmaz: Kendisini deneylerine adamış bir bilim insanı olan Dr. Moreau, alkolik asistanı Montgomery, onun tuhaf hizmetkârı M’ling ve Moreau’nun korkunç deneylerinin ürünü tuhaf yaratıklar. Prendick, adanın içindeki ormanlarda pusu kuran tehlikelerin arasında çıktığı yolculuklarda garip ayinlerle, Kanun’la karşılaşacak, yeni ve tuhaf arkadaşlar edinecektir.

Dizi henüz senaryo aşamasında olduğu için şimdilik hangi oyuncuların kadroda olacağı konusunda bir bilgi yok. Bakalım CBS kanalı bu kültleşmiş eseri televizyona başarılı bir şekilde aktarabilecek mi, bekleyip göreceğiz.