Game of Thrones, Emmy Ödülleri’nde Bir Rekoru Kırdı

game-of-thrones-emmy

Bırak azıcık da kardeşler oynasın.

67. Emmy Ödülleri, biri gelip onun rekorunu kırana dek Game of Thrones gecesi olarak anılacak gibi görünüyor.

Pazar gecesi gerçekleşen ödül töreninde Game of Thrones dizisi, En İyi Drama dalındaki ödülü kucakladı. Ancak bununla da durmadı. Çünkü bu yıl topladığı 12 Emmy Ödülü ile (Creative Arts Emmy Ödülleri‘nden de aldığı 8 tane dahil), daha önce The West Wing adlı dizide bulunan 9 ödüllük rekoru yerle bir etti.

Eh, bu bir taht oyunu. Taht oyunları oynarken ya kazanırsın ya da ölürsün. Bir de tahtından olursun tabii. En azından The West Wing‘e olan bu.

O zaman bu rekorun şerefine, gelin dün geceki Emmy Ödülleri’nde Game of Thrones’un topladığı ödüllere yakından bakalım.

  • En İyi Drama Dizisi – Game of Thrones
  • En İyi Yardımcı Aktör – Peter Dinklage (Tyrion Lannister) 
  • Drama Dizisi İçin En İyi Bölüm – Senaristler David Benioff ve Dan Weiss  (“Mother’s Mercy” bölümü için)
  • En İyi Drama Dizisi Yönetmenliği – David Nutter  (“Mother’s Mercy” bölümü için)

Bunların dışında dizinin dün gece başka adaylıkları da vardı. Mesela, En İyi Drama Dizisi Yönetmenliği kategorisinde her ne kadar ödülü kucaklasa da, aynı zamanda Jeremy Podeswa da “Unbowed, Unbent, Unbroken” bölümüyle dizi adına adaydı. Sonrasında En İyi Yardımcı Aktrist ödülü için Lena Headey (Cersei Lannister) ve Emilia Clarke (Daenerys Targaryen) birlikte adaylar arasındaydı. Yine Game of Thrones dizisi adına, Drama Dizisi İçin En İyi Konuk Oyuncu kategorisinde Diana Rigg (Olenna Tyrell) adaylar arasında kıyasıya yarıştı.

Bu alanlarda ödülü alamamış olsa da, aldığı 4 ödül ve o ödüller arasındaki En İyi Drama Dizisi ödülüyle geceye damgayı vurdu. Yetmedi, bir de üstüne 12 Eylül’de düzenlenen Creative Arts Emmy Ödülleri‘nden aldığı 8 ödülle (En İyi Makyaj, En İyi Görüntü Montajı, En İyi Prodüksiyon Tasarımı, En İyi Ses Montajı, En İyi Ses Karışımı, En İyi Görsel Efekt, En İyi Dublör Performansı, En İyi Kadro) birlikte rekor kırdı.

Yapımcı ekip ve oyuncuların başarılarının devamını diliyor, yeni sezonu karın ağrılarıyla bekliyoruz. Peki nerede o 6. kitap?