Susam Sokağı’nın Artık Otizmli Bir Karakteri Var

sesame_street-julia

Empati kurulmasına yardımcı olması ve otizmli çocuklara yönelik şiddeti azaltmak için Susam Sokağı’ndan anlamlı bir hamle geldi.

Çocukluğumun en güzel şeylerinden biri Susam Sokağı’nı izlemiş olmaktı. Yıllar geçtikçe de, bu programı izleyebilmiş olmanın bana verdiği mutluluk ve tatmin giderek artıyor.

Biz onların son yıllarda pek çok geek parodisiyle gündeme getirdik. Ancak şimdi yepyeni ve muhteşem bir amaca sahip bir haberle gündemimize yeniden konuk oluyorlar. Ben de bu sırada Susam Sokağı’na tekrar hayran kalıyorum.

Julia adındaki otizmli bir karakteri ekibe katan Susam Sokağı, otizmli çocukların arkadaşları tarafından maruz kaldığı şiddeti azaltmak, empati kurulmasına yardımcı olmak için geldi. Dr. Jeanette Betancourt’ın açıklamasına göre, otizmli çocuklar en çok arkadaş içi şiddete maruz kalanlar oluyor. Her 68 çocuktan biri otizmli ve şiddetin boyutu büyük ölçekte. Ayrıca, otizmli çocukların ailelerinin çocuklarıyla ilgili konularda en çok dijital ortamı kullanmasından dolayı, Julia’yı dijital bir karakter haline getirdiklerini de öğreniyoruz.

Julia, artık maceraları boyunca Susam Sokağı’ndaki arkadaşlarına “onlardan farklı olarak, nasıl şekilde oyun oynamayı sevdiğini” anlatacak. Elbette bizlere de. Devamında, sevgi ve kabullenme kavramlarıyla Julia’nın hikayesi sürdürülecek.

Julia ve onun Susam Sokağı’ndaki maceralarını şuradan takip edebilirsiniz. Dileriz bu yeni yapım tez vakitte dilimize çevrilir ve ülkemizin otizmli çocukları ve onların arkadaşları da Julia ile tanışır.