Doctor Who’nun 10. Sezonunda Yine Peter Capaldi’yi İzleyeceğiz

peter_capaldi_the_doctor

Steven Moffat önümüzdeki sezon Doctor Who rolü için tekrar Peter Capaldi’yle anlaştıklarını belirtti ve dizinin geleceğiyle ilgili bazı önemli açıklamalarda bulundu.

Söz konusu Doctor Who olduğunda değişim kaçınılmazdır. İlk kez 1963 yılında yayınlanmaya başlayan dizi o zamandan beri tam 12 farklı Doctor’a ev sahipliği yaptı. Bildiğiniz üzere bunlardan sonuncusu da Peter Capaldi.

Neredeyse her iki-üç sezonda bir Doctor’un rejenerasyon geçirmesi ve yepyeni bir görünümle, hatta yepyeni bir kişilikle karşımıza çıkması artık alıştığımız ve hem hüzün hem de heyecanla beklediğimiz bir olay oldu. O nedenle şu anki Doctor’un yardımcısı olan Clara’nın diziden ayrılacağını duyduğumuzda gözler ister istemez Peter Capaldi’ye çevrildi. Acaba sıra onda mıydı? Bu kendisini Zaman Lordu olarak izleyeceğimiz son sezon mu? Dahası rejenerasyon haklarını tüketmiş olması muhtemel bir Doctor var karşımızda (gerçi bu konu bayağı tartışmalı) Yoksa dizi sona mı eriyordu? Steven Moffat işte kafalarda yankılanan tüm bu sorulara cevap verdi.

Ünlü yapımcı, Variety’ye verdiği bir röportajda Capaldi’nin hiçbir yere gitmediğini, hatta onuncu sezon için şimdiden anlaştıklarını açıkladı. Dahası, dizinin en az 2020’ye kadar süreceğini de kesin bir dille belirtti.

Dizi kesinlikle beş yıl daha sürecek. İş planını gördüm. Hiçbir yere gitmiyor. Ve sanırım bu söylentileri geride bırakabiliriz. Bu dizi bir televizyon efsanesi. Varolmaya devam edecek. Peter Capaldi de hiçbir yere gitmiyor.

Hayranlarla yıldızı pek barışmayan Clara’nın bu sezonun 10. bölümünde diziden ayrılacağını tekrar doğrulayan Moffat, Doctor’un yeni yoldaşını Chritmas Özel Bölümü’ne dek göremeyeceğimizi de sözlerine ekledi.

Variety’nin “Hem Capaldi’nin hem de sizin İskoç olmanız bir tesadüf mü?” şeklindeki esprili sorusunaysa gülerek şu şekilde cevap veriyor:

Hayır, bu bir komplo. Parça parça, kişi kişi İngilizlerin yerine geçiyoruz.

Sizlere dizinin en az beş yıl daha sürebileceğini daha önce de açıklamıştık zaten, o nedenle bu bizim için çok da büyük sürpriz olmadı. Ama en azından önümüzdeki River Song’lu Christmas Özel Bölümü’nde Capaldi’ye veda etmeyeceğimizi ve yeni bir yoldaşla tanışacağımızı da biliyoruz artık. Tabii Moffat hepimizi kandırmıyorsa…

Şimdi tüm gözler Clara’nın yerine geçecek yeni oyuncuda…