Kaçın! Harley Quinn Türkiye’ye Ayak Bastı!

harley-quinn-ust

DC evreninin çılgın mı çılgın kadını Harley Quinn nihayet Türkçe olarak bizlerle!

Harley için DC’nin Deadpool’u desek olur mu? Kendisi ilk ortaya çıkışından itibaren Batman evreninin en sevilen karakterlerinden biri olagelmiştir. Daha önceleri de kendi serilerine sahip olmuştu elbette ancak Şehrin Ateşlisi ile Yeni 52’deki sağlam duruşuna tanık oluyoruz. Son yıllarda çıkan Batman oyunları ve son olarak da Suicide Squad’da görünmesi ile Harley Quinn popülerliğini oldukça arttırdı. Ülkemiz de bundan nasibini aldı elbette.

JBC Yayıncılık kapağını duyurduğundan beri okurlar Harley Quinn çizgi romanı için yanıp tutuşuyordu. Bizi çok beklettiler ama olsun, buna değer; Amanda Conner ve Jimmy Palmiotti’nin yazdığı ve Chad Hardin’in çizdiği seriye özlem nihayet bitiyor! JBC, Harley Quinn’in Yeni 52’deki ilk cildi olan Şehrin Ateşlisi’nin çıkış tarihini 23 Kasım olarak duyurdu. Ayrıca tanıtım bülteni ve ön okumasını da yayınladı efendim! Siz heyecanlı okurları çok bekletmeden şöyle alalım:

harley-quinn-jbcHARLEY’İNİ GAZLA!

CONEY ADASI’NDA HIZLA SAVRULAN TEK ŞEY SİKLON DEĞİL…

En azından Harley Quinn şehre geldikten sonra. Gotham’ın en gözde sosyopatına işlek bir cadde üzerinde bir bina miras kalınca, Harley ucube gösterilerinin yapıldığı bu yerde kendini (tam anlamıyla) evinde hisseder. Ne yazık ki, Harley’nin başına konan ödülün peşinde olan kiralık katiller de bunun farkındadır.

Harley Quinn’den başka kim suçların damgasını vurduğu korunaksız Brooklyn’in beraberinde getirdikleriyle –Rus ajanlarıyla, yaşlılarla ve kıyasıya oynanan paten maçlarıyla– uğraşırken yine de acılı duble sosisli sandviç yemeye fırsat bulabilir ki?

HARLEY QUINN: ŞEHRİN ATEŞLİSİ’NDE yazarlar JIMMY PALMIOTTI & AMANDA CONNER, çizer CHAD HARDIN ve çizgi roman sektörünün en büyük yeteneklerinden oluşan bir takım ile beraber çok daha fazlası var. Ayağa kalkın ve büyük Quinn’i selamlayın. Bu ciltte Harley Quinn #0-8 arasındaki sayılar bir araya getirilmiştir.

Çizgi romanın en önemli özelliği Harley’nin çılgınlığına bir atıfta bulunularak hemen hemen her sayfasında farklı bir görsel tasarım kullanılması. Quinn kendi çizgi romanının nasıl bir şey olacağını hayal ederken karşımızdaki sayfa alıştığımız, gerçekçi çizgilere sahipken bir sonraki sayfaysa çizgi film havasında olabiliyor.

12243347 10153785848379850 483392321006651500 n 12189123 10153785848089850 3355467007005011464 n

Dilerseniz ilk 20 sayfasından oluşan ön okumasına buradan ulaşabilir ve bu çılgınlığa kendi gözlerinizle şahit olabilirsiniz.

Tekrar hatırlatalım, çevirmenliğini Güneş Becerik Demirel’in, editörlüğünü İlke Keskin’in üstlendiği ilk cilt 23 Kasım’da bizlerle!