Ataol Behramoğlu’nun “Dünya Halk Masalları” Derlemesi Yeniden Raflarda

dunya-halk-masallari-ust

Ülkemizin değerli edebiyatçılarından, yaşayan ustalarından Ataol Behramoğlu’nun 12 dünya masalını bizlerle buluşturduğu eseri yeni baskısıyla tekrar raflarda.

Şair, yazar, çevirmen ve akademisyen olan, ülkemizin en birikimli edebiyatçılarından Ataol Behramoğlu bizi kültürel bir mirasla yeniden tanıştıracak. Dünya halk masallarından seçtiği 12 masalla, bize “masalın” doğasını tekrar hatırlatacak.

Ne tuhaf ve acıdır ki, kültürel miras olan ve oldukça sembolik yanlara sahip masallar, ülkemizde çocuklar için biçiminde anılmaktadır. Oysa bir kültürün yaşam tarzına, düşünce yapısına ve nicesine doğrudan doğruya bir kanaldır. Kayıp Rıhtım olarak masallara verdiğimiz değer ve önemi pek çok takipçimiz zaten biliyordur.

Ataol Behramoğlu tüm bunları hatırlatmamız için hazırladığı Dünya Halk Masalları yeni baskısı ve kapağıyla yeniden bizlerle. Bakın tanıtım metni eseri nasıl tanımlıyor:

dunya-halk-masallariAtaol Behramoğlu’nun dünya halk edebiyatından seçtiği 12 masal!

Masallar, bir halkın kültürel ve sosyolojik olarak en önemli özelliklerini yansıtırlar. Onlar da zaman içerisinde günün getirdiği dile bürünürler. Ama verdikleri öğütler ve çıkarılması gereken dersler asla değişmez. İnsanları umutlarının, acılarının, sevinçlerinin, düşlerinin, korkularının, hayal güçlerinin sonsuzluğunu gördüğümüz bu masalları okuyabilmek, tüm çocuklar için başlı başına bir sevinçtir. Ataol Behramoğlu’nun titiz çalışmasıyla hazırlanan Dünya Halk Masalları, çocuklarla birlikte yetişkinlerin de mutlaka okuması gereken, dünyanın dört bir yanından derlenen masallardan oluşuyor.

Bu kez Can Yayınları’ndan çıkan eserin resimleri, Cumhuriyet Kitapları’ndan yayınlanan ilk baskısında olduğu gibi yine Mustafa Delioğlu’na ait. Eserin künye bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.

Gökten üç elma düşüyor bu haber sonunda. Biri size, biri bize, biri de masalı hala çocuk işi diye kısıtlayanlara.