Yepyeni Çizgi Roman Ve Mangalar İle Yeni Yıla Bereketli Giriyoruz!

Yıl sonunu Gerekli Şeyler ve Akılçelen Kitaplar’dan çıkan çizgi roman ve mangalarla güzel bir şekilde kapatıyoruz efendim! 

Gerekli Şeyler bizlere Old Man Logan’dan sonra okuyabileceğimiz en iyi Wolverine işlerinden birini sunuyor. Beyni yıkanan Wolverine’in dostlarına ve kendine karşı verdiği mücadeleyi okuyacağımız Wolverine: Devlet Düşmanı adlı bu koca cildi Mark Millar yazdı ve John Romita Jr. çizdi. Buyrun tanıtım bültenine;

Hand’in Ninjaları tarafından beyni yıkanan Wolverine düşmanlarının ve dostlarını parçalamaya başlayacak ve sonunda bir X-Man’in ölümüne sebep olacak! Kaçırılan ve yeniden programlanan Wolverine eski efendilerini öldürmesi için gönderildi ama bütün bu ölümlerin ve yıkıma rağmen yaşayan en vahşi mutant, Gorgon’un ölümcül bakışlarına dayanabilecek mi?

Naruto ve One Piece mangalarında 24. Ciltlere geliyor Gerekli Şeyler yayınevi. Uzun bir yolculukta yolu neredeyse yarıladır diyebiliriz. Ellerine sağlık efendim! Buyrun bu ikisinin tanıtım bültenlerine;

One Piece 24. Cilt

one-piece-2424 Aralık 1997 yılında ilk cildi Japonya’da yayınlanan “One Piece” Japonya tarihinin gelmiş geçmiş en çok satan kitabı olma rekorunu elinde tutuyor. Kasım 2011’de 64. Cildi yayınlanan serinin Japonya’da toplamda 250 milyondan fazla sattığı bilinmekte. Serinin 61. Cildi ise tek kitap bazında 3.8 milyon adet satarak Japonya’nın en çok satan kitabı ünvanını taşımakta. Onu 60. Cilt (3.4 milyon), 59. Cilt (3.2 milyon), 57. Cilt (3 milyon) ve Harry Potter Zümrüdüanka Yoldaşlığı (2.9 milyon) takip etmektedir. Dünya çapında da en çok okunan manga’lardan biri olan “One Piece” temel olarak Monkey D. Luffy adlı 17 yaşında, doğa üstü bir meyveyi yedikten sonra elastik özellikler kazanan bir gencin korsanlar kralı olma çabasını anlatır. Vaktinde Türk televizyonlarında da yayınlanan animesi de Türk seyircisi tarafından da bilinmektedir.

Alabasta’dan ayrılan luffy ve tayfasının önlerinde beliren davetsiz misafir de kimdir? Tayfa yepyeni duygularla seyir halindeyken log pose’un gösterdiği bir sonraki durakları ise her nasılsa gökyüzüdür! Tek parçalık gizli hazine one pıece hakkında bir okyanus macerası.

Naruto 24. Cilt

naruto-24Naruto, ünlü mangaka Masaşi Kişimoto tarafından yaratılan, 1999 yılından beri Japonya’da yayınlanan dünyaca ünlü manga serisi artık Türkiye’de. Bugüne kadar Japonya’da 100 milyondan fazla satan Naruto serisi, 2002 yılında bu başarısı taçlandırarak animeye uyarlandı. Ülkemizde de gösterilen bu anime, manga kültürünü dünyaya tanıtıp; Naruto’yu dünyadaki en önemli mangalardan biri haline getirdi. Yıllardan beri geniş bir hayran kitlesi tarafından Türkçe’de yayınlanması beklenen bu eser, manganın özünden hiçbir şey kaybetmemesine özen gösterilerek ve Japonya’da olduğu gibi sağdan sola okunacak biçimde hazırlandı. Yediden yetmişe herkese hitap eden Naruto, çizgi roman kültürü ile ilgili olmayanların bile severek okuyabileceği bir eser.

Naruto ile kimimaro ölüm savaşına koyulmuşken, sasuke’nin içinde uyuduğu tabut patlar! içinden çıkan sasuke, naruto’ya sırtını dönerek kaçar. Artık her şey için çok mu geç…? Ses ninjalarıyla olan savaş hala bitmedi! Ölüm savaşında
Yeni Gelişmeler Oluyor!!

Ayrıca hatırlatalım, yayınevinin Titana Saldırı 1 ve Avengers Klasik 1 ciltleri ikinci baskıyla raflardaki yerlerini aldılar. Bulamadık diyorsanız bir daha bakabilirsiniz artık!

Akılçelen Kitaplar ise Edge of Tomorrow filmine konu olan kitabın mangasının ikinci cildini yayınlayarak seriyi bitiriyor. Farklı türde bir şeyler okumak isteyenler için ideal bir manga olan All You Need Is Kill ikinci cildiyle yayında! Tanıtım bültenine bir göz atalım;

All-You-Need-Is-Kill-2Dünya, Taklitçiler olarak bilinen uzaylıların işgali altındadır. Bugüne kadar böylesine dehşetli bir mücadeleye girmemiş insanlığın kaderi ise Birleşik Savunma Ordusu’nun ellerinde… Savaşın soğuk yüzüyle hiç karşılaşmamış acemi bir asker olan Keyci Kiriya çarpışmalarda hayatını kaybeder ancak kendini aynı günün sabahında, aynı olayları yeniden yaşarken bulur; hem de tekrar tekrar. Bu sonsuz döngünün 158. seferinde ise gizemli bir müttefikten, Metal Ceketli Sürtük olarak bilinen kadın asker Rita Vrataski’den bir mesaj alır… Acaba bu kadın, Keyci’nin kurtuluşu mu yoksa son ölümü mü anlamına gelmektedir?

Birbirinden güzel işlerle, çizgi roman ve manga patlamalarıyla harika bir yılı geride bıraktık. Yayınevlerinin 2016 çizelgelerine bakarsak da bundan daha da güzel bir yıl bizleri bekliyor.

Tüm yayınevlerine teşekkürlerimizi sunuyoruz! Mutlu yıllar efendim!