Marmara’dan Conan ve Bone’un Yeni Sayıları Satışta

bone-conan-kapak

Marmara’dan çıkanlarda sıra klasiklerde! 

Conan hayranları, Bone hayranları, sıra sizde! Lal’ın başlattığı güncel, renkli Conan hikayeleri serisini Marmara devam ettirmeye çalışmış ancak pek tutmadığı için ikinci ciltte sonlandırmışlardı. Bu bizi her ne kadar üzse de Barbar Conan’ın Vahşi Kılıcı adlı klasiği dur durak bilmeden çıkarmaları acımızı dindirmedi desek yalan olur.

Bone da çıktığından beri en popüler alternatif eserlerden oldu. Elbette CNR fuarına gidenler Marmara’dan son çıkanlara herkesten önce ulaştılar bile ancak Türkiye’nin geri kalanı için gün bugündür! Barbar Conan’ın Vahşi Kılıcı – Sayı 16 ile Bone – Sayı 8: Hazine Avcıları tüm kitapçılarda ve internetten satışta!

Biz de Jeff Smith’in yazıp çizdiği ve Özge Nur Küskün’ün dilimize kazandırdığı Bone adlı şahane eserin 8. sayısına bir göz atalım;

bone-8Meşum Kukuletalı, surlarla çevrili Atheia şehrini kuşatır ve içeride kapalı kalmış şehir sakinlerine iki seçenek sunar: “Ya Teslim Olun Ya Da Ölün!” Fone Bone ve arkadaşları, Thorn’un Çekirgelerin Efendisi’ni yenebilecek kadim bir silah olan mitolojik Boynuzlar Tacı’nı arayabilmesi için çaresizce dışarı çıkmanın bir yolunu bulmaya çalışırlar. Bu arada, soğukkanlı ve açgözlü Phoney Bone en son para kazanma dalaveresini hazırlar: para basmak! Son olarak, gaspçı Tarsil bütün Bone destanının en önemli dönüm noktalarından birinde kahramanlarımızı bizzat köşeye sıkıştırır!

Barbar Conan’ın Vahşi Kılıcı’nın 16. sayısı ise Tuğçe Ertan tarafından Türkçeye kazandırılıyor. Tanıtım bülteniyse şöyle efendim:

conan-16Barbar Conan’ın Vahşi Kılıcı serisinin heyecanı hiç azalmadan devam ediyor. Vahşi Kılıç döneminin en sevilen hikayelerinden sayılan “Ruhları Tüketen” ve “Şeytan Ormanı” maceralarınının yanı sıra, heyecan uyandıran daha birçok hikayeyi bir araya getiren bu ciltteki tüm ana hikayeler, Conan’ın en büyük yazarlarından sayılan yetenekli Michael Fleisher tarafından yazılırken Kılıç ve Büyü dünyasına yeni katılan Alan Zelenetz, Jim Owsley ve Jim Neal ise yan hikayeleri oluşturmuş. Bu ciltte Crom’un en ayrıcalıklı barbarına çizimleriyle hayat veren sanatçılar ise Gil Kane, John Buscema, Ernie Chan ve Alfredo Alcala.

Klasik çizgi romanlardan bir ara verip hayranlık uyandırıcı bir iş arıyorsanız Bone tam size göre, kaçırmayın derim! Gönül isterdi ki Conan’ı da renkli okumaya devam edelim. Ancak elden bir şey gelmiyor. Belki bu eserlerin satışı çok iyi olursa renkli basmayı da gözden geçirirler diye umabiliriz heralde. İyi okumalar efendim!