Elijah Wood, Yeni Dirk Gently Dizisinde Oynayacak!

elijah-wood-ust

Elijah Wood, BBC Amerika’nın yayınlayacağı Dirk Gently dizisinde dedektifimizin asistanı Todd rolünü üstlenecek.

Dirk Gently Serisi, eksantrik “bütünsel” dedektif Dirk Cjelli’nin (nam-ı diğer Dirk Gently) mizahla yoğurulmuş maceralarını konu alan iki kitaplık bir Douglas Adams serisi. Bu tembel ve cimri ama son derece zeki dedektif daha önce de BBC tarafından 2011-2012 yılları arasında yayınlanan dört bölümlük bir mini diziye konu olmuş, Stephen Mangan (Dirk Gently) ve Darren Boyd’un (Richard MacDuff) oyunculuklarını izleme fırsatımız olmuştu.

BBC Amerika’nın 2016 sonbaharında ekranlarımıza getireceği bu yeni Dirk Gently versiyonunda ise kitaplarda yer alamayan, Todd adındaki bir asistanla karşılaşacağımız açıklandı. Bu rol için Elijah Wood’un kamera karşısına geçeceğini öğrendik.

Todd bir “yardımcı” karaktermiş gibi görünse de aslında bundan çok daha fazlası. Öne çıkan kişiliği ve yetenekleriyle asla Dirk’in gölgesinde kalmayan ve zaten bunu da kendisine yediremeyecek bir karakter olarak tasarlanan Todd, gerektiğinde yeteneklerini ve değerini savunmak konusunda da oldukça hararetli konuşmalar yapabiliyor.

“Ben senin Watson’un değilim pislik herif,” diyerek kendisinin bulaşmadığı herhangi bir konuda yardımcılık yapmak için orada olmadığını her fırsatta dile getiren bu sivri karakter, karşılaştığı olayları olabildiğince az adımda çözebilme yetisine sahip. Sevecen, tatlı ve çoğu insandan daha zeki bir adam olmasına rağmen Dirk’le beraber atıldığı maceralar sırasında kendini sık sık ahlaki açıdan gri sayılabilecek yol ayrımlarında buluyor.

Senaryosu Max Landis tarafından yazılmakta olan dizide başrolü kimin kapacağı ise hala belirsiz. Bakalım Elijah Wood ve seçilecek başrol oyuncusu Max Landis’in senaryosunun da yardımıyla ortaya nasıl bir Dirk-Todd ilişkisi koyacaklar? Heyecanla bekliyoruz.