Sherlock’un 4. Sezon Çekimleri Başladı!

sherlock-ust

Yılbaşı özel bölümüyle ağzımıza bir parmak bal çalan, iki yıldan uzun süredir beklediğimiz Sherlock‘un yeni sezon çekimleri başladı.

İki yıldan uzun süredir bizi “Moriarty öldü mü?” sorusuyla baş başa bırakan Sherlock, yeni sezon için harekete geçti. Görünen o ki, bu sorunun cevabını bulmamız yakın.

Sherlock rolüyle akıllarımıza kazınan Benedict Cumberbatch’in, Marvel çizgi romanlarından uyarlanan yeni filmi Doctor Strange’in çekimlerini tamamlamasının hemen ardından dizinin yeni sezon çekimlerine başlandı.

“Kahkaha, gözyaşı, şok, sürprizler ve olağandışı olaylar” sözü veren BBC, sezonun özetini şu şekilde açıkladı:

Sezon dört Britanya topraklarında, halkın gözbebeği uçarı dedektif Sherlock Holmes, Doctor Watson ve eşi Mary’nin şimdiye kadarki en büyük mücadelesiyle başlayacak: Ebeveyn olmak!

Ayrıca eş yapımcılar olan Steven Moffat ve Mark Gatiss (ki aynı zamanda kendisini Sherlock’un abisi Mycroft rolünden tanıyoruz), gelecek sezonla ilgili şunları söyledi:

Ne yaparsak yapalım, nereye gidersek gidelim, bütün yollar Baker Sokağı’na çıkıyor ve her zaman evimizdeymişiz gibi hissettiriyor. Geçmişin hayaletleri Sherlock Holmes ve John Watson’ın hayatına geliyor ve macerayı, romantizmi ve korkuyu yanlarında getiriyor. Bu, en baştan beri anlattığımız hikaye. Doruk noktasına ulaşmak üzere olan hikaye…

Yapımcılar “geçmişin hayaletleri” derken neyi veya kimi kastediyorlar bilmesek de, tahmin edebiliyoruz. Ancak bizi şaşırtmayı ne kadar sevdikleri ve bunda ne kadar başarılı oldukları düşünülürse, yeni sezon gelene kadar hiçbir şeyden emin olamayız (hatta belki sezon gelince bile).