Bu Ay Marmara’da Neler Oluyor?

marmara-cizgi

Marmara Çizgi dört nala koşuyor!

Pek sevgili At eşliğinde dur durak bilmeyen Marmara Çizgi bu ay da yüzleri güldürüyor. Nasıl bu kadar kaliteli bir şekilde bu kadar hızlı çizgi roman çıkartıyorlar bilmiyoruz. Keşke sırlarını diğer yayınevleri ile de paylaşsalar.

Yayınevi bu ay başlarında Civil War filmi için hangi tarafı tuttuklarını belli etmişti. Arkabahçe ile birlikte birbiriyle eşleşen kapaklar ile aynı anda çıkarttıkları İç Savaş çizgi romanları bu ayın en güzel olayıydı. Ed Brubaker‘ın yazdığı ve Burç Üner‘in dilimize kazandırdığı Captain America – İç Savaş cildinin tanıdım bülteni şöyle efendim;

SEN KİMİN TARAFINDASIN?

Captain America, kendi devleti ve dostlarıyla ayrı düştü ve bunun bedelini ona yakın olan insanlar ödüyor. Cap’in sevgilisi Sharon Carter’ın hayatı, üstleri onun ikiye bölünmüş sadakâtini ona karşı kullanmaya çalışınca parçalanıyor. Başka bir yerde, bir düşman yeniden ortaya çıkıyor; Red Skull kendini göstermeye başlıyor. Kış Askeri ise Cap’le yeniden burun buruna geliyor; fakat Bucky’nin seçeceği taraf belirsiz. Ayrıca; bir zamanlar Captain America’nın ortağı olan James Buchanan Barnes, 21. Yüzyıldaki ilk Noel’ini yaşarken Kış Askeri olarak yaptığı korkunç şeylerle yüzleşmek zorunda kalıyor. Bucky, anlayamadığı ve taraf seçemediği bu çatışmanın ortasında Cap varken yaptıklarının kefaretini ödemek için nasıl bir hamlede bulunabilir?

Bu ayın benim için en güzel olayı ise iki Punisher hikayesi ile iki Örümcek hikayesi okuyacak olmamız! Uzun süredir beklediğimiz için sırayu Punisher’a vermek istiyorum.

Punisher için uzun süredir bekliyoruz ancak buna değdi. Garth Ennis‘in yazdığı ve Goran Parlov‘un çizdiği Punisher MAX Cilt 6 Barracuda ile yetinmiyor Marmara Çizgi, bizleri 95 yılında çıkmış one-shot bir Punisher hikayesiyle de buluşturuyor; Punisher Marvel Evreni’ni Öldürüyor! İki hikayeyi de Egemen Görçek dilimize kazandırıyor. Barracuda’nın tanıtım bülteni şöyle;

punisher-max-6-barracudaFrank Castle, bir grup kurumsal pisliğin izini Miami’ye kadar sürüyor. Dynaco Şirketler Grubu, Wall Steet’teki en rezil yırtıcılardan biri. Akla hayale gelmez planlar peşindeler; voliyi hızlıca vurup zengin olmak için birçok kişinin hayatını riske atacaklar. Tabii Punisher yollarına çıkmazsa. Fakat bataklıklarda Castle’ın hiç hesaba katmadığı bir şey var; iki metre boyunda, yüz yetmiş kilo ağırlığında ve ölümcül bir espri anlayışına sahip biri… daha önce Barracuda gibisiyle karşılaşmadınız. Onu asla unutamayacaksınız.

Bu ciltte, Garth Ennis (Preacher) tarafından yazılıp Goran Parlov (Black Widow) tarafından çizilen Punisher MAX serisinin #31-36 arasındaki sayıları bir araya getirilmiştir.

Punisher Marvel Evreni’ni Öldürüyor ise bu şekilde;

punisher-marvel-evrenini-öldürüyorPunisher.

Frank Castle. Tek bir şiddet eylemiyle, ailesinin ölümüyle tüm hayatı değişen, intikam yemini etmiş soğukkanlı bir cinayet makinesi.
Üstlendiği görevse, sevdiklerinin ölümlerinden sorumlu olanları, yani her gün yaptıkları savaşlarda masumların hayatlarını tehlikeye atan süperinsanları öldürmek. Teker teker veya gruplar halinde Punisher hepsini infaz etmeye kararlı…
Zavallı Kahrmanlar…

Örümcek demiştik değil mi? The Amazing Spider-Man 18. cilde dayanmış bulunmakta. Zeb Wells ve Fred Van Lente‘nin yazdığı Meydan Okuma 5: Lizard‘ı dilimize İlke Keskin ve Tulgan Köksal kazandırıyor. Hikayenin tanıtımı;

spider-man-meydan-okumaLizard, sürüngeni içeride tutmakla mücadele eden Dr. Curt Connors’tan, yani insan tarafından kurtulmak için yıllardır savaşıyor. Şimdi ise sıra deriyi parçalamaya geldi! Meydan Okuma son aşamasına yaklaşırken ve Kravinoffların Amansız Avı’na zemin hazırlarken, Örümcek Adam en eski düşmanlarından birinin tekrar ortaya çıkması karşısında hayatta kalmaya çalışıyor.
Zeb Wells tarafından yazılıp Chris Bachalo, Emma Rios, Jefte Palo ve Xurxo Penalta tarafından çizilen bu ciltte, Amazing Spider-Man #630-633, Amazing Spider-Man #629’dan “Parçalanmış: Açılış” hikayesi ve Web of Spider-Man #5’ten bazı bölümler bir araya getirilmiştir.

Bahsettiğim bir diğer Örümcek Adam hikayesi bizleri daha da mutlu etti; Superior Spider-Man 1: İçimdeki Düşman! Dan Slott‘ın yazdığı ve Ryan Stegman‘ın çizdiği hikaye son zamanların en iyi Örümcek Adam hikayelerinden biri olarak görülmekte. Bu eseri de dilimize İlke Keskin çevirmiş. Serinin tanıtımı şöyle yapılmış;

spider man meydan okumaPeter Parker ömrü boyunca dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek için mücadele etti ama hikayesi nihai, ölümcül bir fedakarlıkla dramatik bir biçimde son buldu. Örümcek Adam’ın baş düşmanı Dr. Octopus, Peter’ın bedenini… ve hayatını ele geçirdi. Otto Octavious artık Örümcek Adam! Ve amacı da kendisinin eski düşmanına göre her yönden daha ÜSTÜN olduğunu kanıtlamak. Ama ateşle kutsanması, yeni Sinister Sİx’le karşı karşıya geldiğinde olacak! Yeni Örümcek Adam, J. Jonah Jameson’la birlikte mi çalışıyor? Peki Carlie Cooper gizli kimliğinin sırrını çözdü mü acaba? Ayrıca: Örümcek Adam ve Mary Jane tekrar birlikte! Vulture geri dönüyor! Peki Üstün Örümcek Adam bir süper kötüyü öldürmeden önce kaç masum insanın ölmesi gerekiyor? Otto, Massacre’la savaşırken ve yüzlerce hayat pamuk ipliğine bağlıyken cevabı kendiniz keşfedin!
Bu ciltte Dan Slott tarafından yazılıp Ryan Stegman ile Giuseppe Camuncoli tarafından çizilen Superior Spider-Man #1-5 bir araya getirilmiştir.

Ve son olarak da Uncanny X-Men 2: Bozuk bizlere göz kırpıyor! Bunu sona bırakmış olmam sizleri yanıltmasın, gene kendi türü arasında son dönemde çıkmış, okuyabileceğiniz en iyi hikayelerden birini bizlerle buluşturmuş yayınevi. Brian Michael Bendis‘in kaleminden çıkan bu eseri Tulgan Köksal dilimize çeviriyor. Tanıtım bülteni ise şöyle;

uncanny-x-men-2En yeni ve en devrimci Uncanny X-Men, henüz anca bir takım olmayı becerebilmişken kendilerini şeytani Dormammu’nun karşısında bulacak! Magik, iblis lordunun büyülerine karşılık verebilecek mi? Acaba o, hâlâ X-Men’in tarafında mı? Sonrasındaysa; okul vakti! Uncanny X-Men, güçlerini kontrol edemediklerinde neler olabileceğini gördü. Bunun tekrarlanmasına göz yumulamaz. Bir mutant, X-Men’den ayrıldığında gerçek dünyanın acılarla dolu bir yer olabileceğini öğrenecek. Başka bir mutantsa bir X-Men üyesi olmanın anlamını öğrenecek. Peki, ama bu mutantlar tam olarak ne için eğitiliyor? Ayrıca Cyclops ve Magneto sonunda yüzleşirken hangi eski müttefik, X-Men’e taş koymak için S.H.I.E.L.D. ile işbirliği yapacak? Bu ciltte Brian Michael Bendis tarafından yazılan ve Frazer Irving ile Chris Bachalo tarafından çizilen Uncanny X-Men (2013) #6-11 arası sayılar bir araya getirilmiştir.

Maaşınızı bitirmeden en yakınınızdaki çizgi roman dükkanına uğramayı unutmayın! İyi okumalar efendim!