Ve Unutulmuş Diyarlar Serisi Yeniden Raflarda…

ithaki-unutulmus-diyarlar

İthaki Yayınları, R.A. Salvatore’un unutulmaz karakteri Drizzt Do’Urden’ın maceralarını yeniden bizlerle buluşturuyor.

Geçtiğimiz aylarda Unutulmuş Diyarlar ve Ejderha Mızrağı kitaplarını yeniden dilimize kazandıracağını müjdeleyen İthaki Yayınları, açılışı Drizzt Do’Urden ile yaptı.

R.A. Salvatore tarafından kaleme alından ve Unutulmuş Diyarlar (Forgotten Realms) diyarının en önemli kahramanlarından biri sayılan Drizzt’in ortaya çıkışını, Karanlıkaltı’nda yaşadıklarını ve en nihayetinde hayatında çok önemli bir yere sahip olacak dostlarıyla ilk kez tanışmasını konu alan ilk üçleme bu ay sonu itibariyle raflardaki yerini alacak.

ANAYURT

anayurtNew York Times çoksatanı bu kitapta, fantastik edebiyatın en sıra dışı karakterlerinden birinin hikâyesi anlatılmaya başlanıyor. Bu kara elfin yaşadığı yerin altındaki daha da karanlık dünyasında geçen macerası sizi benzersiz bir yolculuğa davet ediyor.

“Mevki benim toplumumun çelişkisidir, iktidar düşkünlüğü içindeki iktidarımızın kısıtlanmasıdır. İktidar ihanetle kazanılır ve iktidara sahip olana karşı ihanete davetiye çıkarır. Menzoberranzan’ın en kudretlileri, günlerini sırtlarına saplanacak hançere karşı arkalarını kolaçan ederek geçirirler. Ölümleri ise çoğunlukla önlerinden gelir.”

Drizzt Efsanesi bu kitapla başlıyor!

SÜRGÜN

surgunMenzoberranzan’ın örümcek ağı desenleriyle süslü, drowlara ait kanlı mağaralarından ayrılan Drizzt, kendisini Karanlıkaltı’nın vahşiliklerle dolu dehlizlerinde bulur. Yoluna devam etmek için hayatta kalmaya çalışırken karanlıktan çıkan eski bir dost ona yardım “eli” uzatacaktır.

“Boş tünellerin yaratığı oldukça, hayatta kalmak benim için hem daha kolay hem daha zor oldu. Kendi belirlediğim bölgeme giren hemen her şeyi alt edebilir, yenemeyeceğim az sayıdaki canavardan kaçıp saklanabilirdim ancak ne yenebileceğim ne de kaçabileceğim bir düşmanı keşfetmem uzun sürdü. Nereye gitsem beni takip etti; ne kadar uzağa kaçsam, o kadar yakınıma geldi. Düşmanım yalnızlıktı, dingin denizlerin sonsuz, aralıksız sessizliği.”

Macera, Karanlıkaltı’nın derinliklerinde devam ediyor.

GÖÇ

gocKaranlıkaltı’nı terk eden Drizzt, kendisine çok yabancı olan yepyeni topraklarla ve bambaşka bir dünyayla tanışıyor. Ölüm saçan bir drow olarak yeryüzünde kendisini kabul ettirmeye çalışırken pek çok zorlukla yüzleşse de kendisine sırtını dönmeyen kişilerle de karşılaşıyor.

“Gözlerimi yakıyor ve vücudumun her bölgesine acı veriyordu. Piwafwimi ve çizmelerimi parçalamış, zırhımdaki büyüyü yok etmiş ve de hep güvendiğim kılıçlarımı zayıflatmıştı. Yine de her gün, hiç şaşmaksızın, gün doğumunu beklemek için aynı yükseltiye, yargılanma yerime oturuyordum.”

Drizzt Do’Urden, sadık yol arkadaşı Guenhwyvar’la yeryüzüne çıkıyor.

Çevirisi Boğaç Erkan’ın, editörlüğünüyse Kayra Küpçü’nün üstlendiği seri şu anda ön siparişte. Okurlarla buluşma tarihiyse 25 Mayıs. Darısı Ejderha Mızrağı’nın başına!