Disney, Marvel, Lucasfilm ve Pixar’ın Filmleri Yakında Sadece Netflix’te Olacak

437252-netflix-tips

Yayıncılığının yanında kaliteli dizilere imza atmasıyla da adından sıkça övgüyle söz ettiren Netflix, artık Disney ve alt kuruluşlarının yapımlarının yayınlanacağı tek yer olacak.

Ülkemizde henüz pek yaygınlaşmış olmasa da, dünyada Netflix, Hulu ve Amazon Prime gibi çevrimiçi film ve dizi siteleri epey popüler durumda. Bu hizmetlerin paralı olması, ülkemizde yaygınlaşmasının önüne geçiyormuş gibi görünse de, verdikleri hizmetlerle aldıkları parayı hak ettiklerini düşünen kitle de azımsanmayacak düzeyde.

Bu sitelerden ülkemizde de bir süre önce hizmet vermeye başlayan ve harika dizilere de imza atan Netflix, Disney’le çok önemli bir anlaşmaya imza attı. Zaten Marvel’s Daredevil ve Jessica Jones gibi diziler aracılığıyla Disney’le dirsek temasında bulunan Netflix, önümüzdeki eylül ayından itibaren, Disney ve sahip olduğu diğer kurumlar olan Marvel, Lucasfilm ve Pixar’ın tüm film ve dizilerinin yayınlandığı tek site olacak. Yani Hulu ve Amazon Prime, bu eserleri yayınlayamayacak.

Ülkemizdeki durum düşünüldüğünde bize pek etkisi olmayacakmış gibi görünse de, piyasada tekelleşmek üzere olan Disney’in, Netflix’i de yanına alarak daha da büyümesi, ileride daha büyük haberlere gebe gibi görünüyor.