Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - Anita

Sayfa: [1]
1



DENİZ TANRIÇASI

GECE EVİ SERİSİNİN YAZARI P.C. CAST’TAN TUTKUNU OLACAĞINIZ YEPYENİ BİR SERİ

TANRIÇA SERİSİ’NİN BİRİNCİ KİTABI
DENİZ TANRIÇASI

“Kim bir tanrıça olmak istemez ki?.. Buradaki ilginç aşk hikâyeleri keskin karakterler ve zekice diyaloglarla dolu.”
Romantic Times

25. doğum gününü dairesinde tek başına geçiren Hava Kuvvetleri Teğmeni Christine Canady tek bir dilek diler: Hayatında birazcık sihir olmasını… Biraz fazlaca şampanya içtikten sonra, bir çılgınlık yapar ve bir tanrıça çağırma ritüeli düzenler.
Hayatının daha az sıradan olacağını ummaktadır, ama büyünün gerçekten de işe yarayacağını hiç düşünmemiştir!

“Deniz Tanrıçası kesinlikle bu zamana kadar okuduğum en farklı fantastik romans. Başından sonuna kadar, sürprizlerin hiç sonu yok. Kitapları o kadar keskin ki bir çocuk gibi imkânsıza inanma payı bırakıyor. Çok sevdim!”
Sharon Sala

“Fantastik tutkunlarının büyük zevk alacağı bir kitap.”
Christopher Moore

“Aksiyon dolu, eğlenceli, fantastik bir eser. P.C. Cast klasik fantastik öğeleri unutamayacağınız bir hikâye içinde işlemiş.
Kesinlikle tavsiye ediyorum.”
K.D. Wentworth

“Eğlenceli, seksi… ilginç diyaloglar var. İyinin kötüye, modern kolaylıkların eski kültüre karşı savaşında bir parça Güzel ve Çirkin’i andıran bu seri sizi büyüleyici bir fantastik dünyaya taşıyacak.”
Romance Reviewer

2
Diğer Fantastik Eserler / Temeraire Serisi - Naomi Novik
« : 26 Nisan 2010, 20:58:02 »


.Pegasus Yayıncılık
· Basım Tarihi : 03 - 2010
· ISBN : 9786054263516
· Sayfa Sayısı : 400
· Çevirmen : Gürkan Genç

Tarih ve fantastik kurgunun iç içe geçtiği, zekice kurgulanmış, sürükleyici ve nefes kesici bir roma ‘‘Temeraire, korkunç derecede eğlenceli fantastik bir seri'' -STEPHEN KING İngilizler tarafından ele geçirilen Fransız gemisindeki gani- metler arasında bulunan bir ejderha yumurtası çatlamak üzeredir.

Türü ve tam olarak yumurtadan ne zaman çıkacağı bilinmeyen ejderha ve İngiliz gemisinin kaptanı Laurence, fedakârlık, sadakat ve sevgi dolu büyülü bir dostluğa doğru giden, 1800'lü yılların arka planını oluşturduğu macera dolu bir yola çıkarlar. Ama çok geçmeden bu muhteşem ikiliyi huzursuz edecek ve Çin'in İngiltere ve Fransa arasındaki olaylara karışmasını gerektirecek denli büyük bir sebep doğacaktır.

“Muhteşem bir anlatım… Kalbinizi hikâyenin daha en başından çalan karakterler… Bravo!”
-Booklist

“Kesinlikle bağımlılık yapıcı… Beyaz perdeye aktarıldığını görmek çok heyecanlı olurdu.”
-Ain't It Cool News.com

“Büyüleyici bir hikâye… Sanki Jane Austen, Christopher Paolini'yle Zindanlar & Ejderhalar oynuyormuş gibi.”
-Time

3
Yazarlar / Michael Connelly
« : 05 Haziran 2008, 17:47:00 »
Raymond Chandler'in romanlarından etkilenerek, Michael Connelly gençliğinden itibaren yazar olmak istemiştir. Üniversitede gazetecilik ve "yaratıcı yazmak" üzerine okudu ve 1980 yılında mezun oldu.

Mezuniyetinden sonra Florida'da birçok gazete için çalıştı ve 1986 yılında yazmış olduğu bir yazısı Pulitzer Ödülü'ne aday gösterildi.

Sonra ustası Chandler'in kenti olan Los Angeles'e taşınan Connelly burada ABD'nin en büyük gazetelerinden biri olan Los Angeles Times'de çalışmaya başladı.

Yazar olarak en büyük başarısını yaratmış olduğu "Harry (Hieronymus) Bosch" karakteri ile kazanmıştır.

Ödüller arasında "en iyi ilk roman" Black Echo ile "Edgar Award The Mystery Writers of America"yı almıştır.

Harry Bosch Serisi:
1992 The Black Echo (Tünel Fareleri, 1992)
1993 The Black Ice (Kara Buz, 1993)
1994 The Concrete Blonde (Betondaki Sarışın, 1994)
1995 The Last Coyote (Son Çakal, 1995)
1996 Trunk Music (Bagajdaki Ceset, 2001)
1998 Angels Flight (Meleklerin Uçuşu, 1999)
2000 A Darkness More Than Night (Hile, 2002)
2002 City of Bones (Kemikler Şehri, 2002)
2003 Lost Light (Kaybolan Işık, 2006)
2004 The Narrows (Darboğaz, 2006)
2005 The Closers (Faili Meçhul, 2007)
2006 Echo Park
2007 The Overlook
2008 The Brass Verdict

Diğer Polisiye Romanları:
1996 The Poet (Şair, 1996)
1998 Blood Work (Kan Bağı, 1998)
2000 Void Moon (Karanlık Ay, 2000)
2002 Chasing The Dime (Yanlış Numara, 2003)
2005 The Lincoln Lawyer (Güneşin Karanlığında, 2007)

Kurgu Dışı:
2006 Crime Beat: A Decade of Covering Cops and Killers



kitaplarını severek okuduğum bir yazardır.Özelliklede Harry Bosch a bayılıyorum.

4
Diğer Fantastik Eserler / Tarihçi
« : 05 Haziran 2008, 15:39:35 »
Heyecanı ve merakın, iyinin ve kötünün, gerçeğinin ve fantezinin, dünün ve bugünün ikilemlerini ustalıkla harmanlayıp okuru tarihin içinde uzun soluklu bir yolculuğa çıkararak unutamayacağı bir deneyime sürükleyen “Tarihçi”, Elizabeth Kostova’nın ilk romanı.

“Benim sevgili ve talihsiz ardılım,” diye başlayan mektupların ilkinden itibaren romanın kahramanını tasavvur bile edemeyeceği bir dünyaya; babasının geçmişinde gömülü olan sırların ördüğü ve annesinin gizemli kaderinin, tarihin derinliklerinde gizli, akla hayale sığmayan bir kötülükle olan bağlantısına götürecektir.
Mektuplar tüm insanlığın görüp görebileceği en karanlık kuvvetlerden birine ve bu karanlık kuvvetin kaynağını bulup yok etme çabalarına ışık tutmaktadır.
Modern dünya ile Kazıklı Voyvoda efsanesi arasındaki bağ ne olabilir ki?
Drakula mitinin gerçekten varolma ve günümüze kadar ulaşma ihtimali var mı?

Bu soruların cevapları çağların ve sınırların ötesinde tozlu kütüphanelerden İstanbul’a Budapeşte’ye Doğu Avrupa’nın derinliklerine kadar uzanan araştırmalarla ortaya çıkacaktır. Bir şehirden ötekine, manastırlardan arşivlere, şifreli konuşmaların ve mektupların ışığında Kazıklı Voyvoda’nın karanlık hükümdarlığında yaşanan gerçekler aydınlanmaya başlar. Korkunç gerçek ise onun kötülüklerine, şeytanca işkencelerine günümüze kadar devam ettirmiş olması ihtimalidir…

GERÇEĞE HAZIRLIKLI OLUN: DRAKULA'NIN KÖTÜLÜKLERİ HÂLÂ SÜRÜYOR OLABİLİR...

Genç bir kadın, babasının kütüphanesini karıştırırken yaprakları sararmış mektuplar ile eski bir kitap bulur. Kitabın gizemi ve mektupların içerdiği bilgi genç kadını tarihin derinliklerinde, tasavvur bile edemeyeceği bir yolculuğa çıkarır: Babasının geçmişinde gömülü olan sırlara, annesinin gizemli kaderine ve onların tarihin karanlık sayfalarında gizli kalmış, akla hayale sığmayan bir kötülükle olan bağlantısına... Kazıklı Voyvoda... Drakula...

Modern dünya ile Kazıklı Voyvoda efsanesi arasında bir bağ olabilir mi? Drakula mitinin gerçekten var olma ve nesilden nesle geçerek günümüze kadar ulaşma ihtimali var mı? Bu soruların yanıtları, Tarihçi'nin kahramanlarının manastırlardan tozlu arşivlere, İstanbul'dan Doğu Avrupa'ya kadar uzanan araştırmaları sonucu ortaya çıkacak.

Bir kadınsa sonuca tüm tarihçilerden daha fazla yaklaşacak ve Kazıklı Voyvoda - Drakula'nın tarihi güçlerini saklayıp korumak adına her şeyi göze alan düşmanların nefesini ensesinde hissederek; gizli metinleri, ortaçağdan kalan kumaşlara işlenmiş şifreleri, anlamsız gibi görünen işaretleri çözüp hem kendi geçmişinin sır perdesini aralayacak hem de şeytanın ta kendisiyle yüzleşecektir.

Heyecanın ve merakın, iyinin ve kötünün, gerçeğin ve fantazinin, dünün ve bugünün ikilemlerini ustalıkla harmanlayıp okuru tarihin içinde uzun soluklu bir yolculuğa çıkararak unutamayacağı bir deneyime sürükleyen Tarihçi'yle Elizabeth Kostova, Don Kişot'la başlayan 'roman' geleneğini sürdürüyor.
 
Yazarı: Elizabeth Kostova
Çevirmeni: İdem Erman



5
Yazarlar / Iris Johansen
« : 05 Haziran 2008, 15:33:15 »
Kitapları dünya çapında sekiz milyondan fazla basılmış bulunan Iris Johansen, eserlerinden ötürü birçok ödüle layık görülmüştür. Amerika Birleşik Devletleri'nin Georgia eyaletinin Atlanta şehrinde yaşamakta olan yazar, çok sayıda romanda imza sahibidir. Bu romanların bir kısmı aşk romanlarından ibarettir. Özellikle 80'li yıllarda ve 90'lı yılların başında daha çok bu alanda eser verdi. 90'lı yılların ikinci yarısından itibaren (1996)ise, polisiye alanında kitap yazıyor.

Ateş Fırtınası

Kerry Murphy, küçük yaşta başından geçen ve annesini kaybettiği yangın sebebiyle alevlere karşı büyük bir hassasiyet kazanmıştır. Bu özelliği sayesinde, köpeği Sam'i de kullanarak, yangın olaylarını inceleyen başarılı bir uzman olarak çalışmaktadır. Yaşadığı acı olayın etkisiyle alevler, sıcaklık ve boğucu dumanla dolu kabuslar görürken karşısına bir yabancı çıkar. Silver kimdir ve bu gizemli adam niçin yardımını istemektedir?

Üstelik kimseyle paylaşmadığı sırları hakkında nasıl bilgi sahibidir?

Kerry Murphy, Silver'ın hayatına girmesiyle beraber, kendisini bir anda ortalığı kasıp kavuran, insanları ve mekânları keyfi gerekçelerle ateşe veren psikopat bir katille mücadele halinde bulur. Kabuslarıyla ve geçmişindeki trajediyle savaşı ve annesinin katilini bulma gayreti de bu mücadeleyle bir arada yürümek durumundadır.



İntikam Dehşeti

Bir K9 arama kurtarma ekibinde çalışan Sarah Patrick ile köpeği Monty'nin son görevleri öncekilere benzememektedir. Sarah bu kez oldukça tehlikeli bir işin içine itilmiştir. Milyarder John Logan'ın çok gizli bir projesi sabotaja uğramış, tesislerine zarar verilmiş, bütün personeli öldürülmüştür. Hayatta kalabilen tek kişi de rehin alınmıştır. Logan adamını ve bildiği sırları kurtarmanın tek yolunun onu bulmak olduğunu düşünmektedir. Sarah ise Logan'ın arama işine zorla sokulduğu için öfkelidir. Bu tehlikeli işe girmelerinin ardından, Logan'ın güvende olacaklarına dair söz vermesi yeterli olmaz. Çünkü bir katil, sadistçe bir intikam planı yapmaktadır. Bu planda Sarah da yerini alacaktır



Yalanlar Yumağı

Ölüm, eski dedektif Eve Duncan'ın günlük hayatının bir parçasıdır. Tanınmayacak haldeki cinayet kurbanlarına bir yüz vermek onun mesleği. Şimdi mesleği, hem kendisini hem de yakınındaki herkesin hayatını tehlikeye atıyor.

Her şey bir senatörden gelen telefonla başlar. Senatör, Duncan'dan bir cesedin kimliğini belirlemesini ister. Duncan ilk başta işi kabul etmek istemez. Trajik geçmişini geride bırakmış, üvey kızıyla huzurlu bir hayat yaşamaktadır. Fakat onunla hiç ilişkisi yokmuş gibi görünen bir dizi cinayet, bu huzurlu hayatı tehlikeye atmak üzeredir. Kendisine çok az bilgi verilen ve büyük bir gizlilik içinde çalıştırılan Duncan, bütün bu önlemlerin kendisini korumak için mi, yoksa hapsetmek için mi olduğunu merak etmeye başlar.

Son derece acımasız, hiç beklenmedik bir anda, beklenmedik bir yerde harekete geçebilen ve sanki hiçbir şey onu durdurazmazmış gibi görünen katil, Duncan'ın çalışmasını engellemeye uğraşmaktadır. Sorular ve hayatına yönelik tehditlerin birikmesiyle Eve Duncan, korkunç bir komplonun parçası olduğunu anlar. Ama hayatta kalmak için, cesedin ölümcül gizini kendi hayatını tehlikeye atarak ortaya çıkarmak ve bir yalanlar katmanının altında yatan korkunç gerçeği öğrenmek zorundadır.



Deprem

Fotoğraf makinesinin objektifinden cinayete şahit oldu. Şimdi acımasız bir katil peşine düşmüş durumda. Ünlü bir foto muhabiri olan Alex Graham, depremle ilgili her şeyi görmüştü. Ancak son görevi sırasında gördükleri, onu büyük bir tehlikenin içine itti.

Bir muhabir, haber vermekten fazlasını yaparsa ne olur? Alex Graham, şimdiye kadar, afetlerden önemli terör saldırılarına kadar pek çok trajik olayda görev almıştı. Tüm çalışmaları sırasında insanî yönü ağır bastı ve Colorado'da yaşanan Arapahoe faciasında da fotoğraf çekmekten fazlasını yaparak arama kurtarma faaliyetlerine katıldı.

Muhabir haberin konusu haline gelirse ne olur? Alex Graham, tahmin ettiğinden çok daha ciddi bir durumla karşı karşıya kalmıştı. Depremle ilgili resmî açıklamalar, yalnızca bir senaryodan ibaretti. Gerçeği bilenler ve şahit olanlarsa susturulmalıydı. Hem de sonsuza kadar.



Ölümcül Takip

Melis Nemid, tehlikeli sularda geziniyordu ve derinliklere doğru sürüklenmek üzereydi. Bir deniz araştırmacısı olarak, en sakin sularda dahi tehlikelerle karşılaşabileceğinin farkındaydı.
Sonunda denizin derinliklerinnde yatan ölümcül gizemi keşfetti.
Sonrası tam bir kabustu...

Melis Nemid, yunusların davranışlarını incelemek için Karayip adasındaki evine geldiğinde, geçmişini tamamen arkasında bıraktı.


6
Ejderha Mızrağı / Buzduvarı Üçlemesi
« : 04 Haziran 2008, 15:12:38 »
Haberci Buzduvarı Üçlemesi 1.Kitap

Soğuk, ürkütücü, uzak...

En uzak kıyıda soluk, beyaz bir bulut gibi duruyor.

Kerrick, Silvanesti'nin altın ormanlarından utanç içinde sürgüne gönderilmiş bir elftir.

Aynı sırada, bir grup barbar köylüsü, bu donmuş araziyi bir kez daha ele geçirmek isteyen ogre imparatorluğundan kalanlarla yüzleşmek için hazırlık yapmaktadırlar.

Douglas Niles, heyecan verici bu üçlemenin ilk kitabında, bizleri Krynn'de çoğu kişinin adını sadece efsanelerde duyduğu-Buzduvarı Efsanesi-topraklara götürüyor
 


Altın Küre-Buzduvarı Üçlemesi - 2.Kitap
Buzboyu' nun kısır diyarlarında güvenli yapısıya yükselen kale, insanlara hayatta kalabilmek ve onu çoğaltabilmek için gerekli ortamı sunuyor. Hatta, elf Kerrick Fallabrine bile oraya yerleşmiş, insanlar arasında yaşıyor ve onlara birçok değişik şey öğretiyor.
Ancak ogreler her zaman yakındalar ve yıkıcı bir büyünün, altından yapılma bir küreye yerleştirildiği, güçlü bir silah geliştirmişler.
Üçlemenin ikinci kitabında, Douglas Niles okuyucusunu bu bilinmeyen diyarın -Buz Diyarı' nın- savaş,kölelik ve hırsın tehdidiyle titrediği kalbine götürüyor.



E Kışyurdu -Buzduvarı Üçlemesi -3.Kitap

Buzların içindeki ogre kalesi, zapt edilemez bir tabya olarak, Buzboyu'nda yüzyıllar boyunca ayakta kalmıştı. Ancak şimdi, dağlıların kralı Acaryel Balinakemik, ogre kalesinde hapse atılmıştır. Duvarların dışında, bir grup dağlı, onu kurtarmak için planlar yapmaktadır. Kalenin içinde ise Acısavaş Dert, ihanet ve umutsuz bir isyanla karşı karşıyadır.

Artık, ogre kralının, gerçek ihanetin Kışyurdu'nun dışında mı yoksa içinde mi olduğuna karar vermesinin zamanı gelmiştir.

Douglas Niles, epik üçlemesinin son kitabında, büyü ve maceradan bir halı dokuyarak, Buzboyu'nun soğuk topraklarında yaşan herkesin kaderini etkileyecek heyecanlı bir hikaye yaratıyor.



Yazarı:Douglas Niles

7
Vinas Solamnus.
Asker, Soylu, Rahip

Vinas Solamnus.
Asi, Komutan, Fatih

Vinas Solamnus.
Düstur ve Kural'ın yazarı ve Solamniya Şövalyeleri'nin kurucusu.

Hiçbir şövalye, Vinas Solamnus'tan daha soylu, daha ruhani ve daha idealist olmamıştır. Ama o her zaman böyle değildi. Gençlik yıllarının, eğitimimin ve mücadelesinin hikayesi, şüphesiz ki Krynn'in Kayıp Efsaneleri'nin en meşhurlarından bir tanesidir.

Yazarı: J. Robert King
 

8

Bir Kayıp Tanrılar kitabı. Emilo, bir kendere göre olağanüstü endişelidir. Buna rağmen, yaşamında neyin yolunda gitmediğini hatırlayamamaktadır ve bir süredir Ansalon'un dört bir yanında dolaşarak, sorunun kaynağını bulmaya çalışmaktadır. Anımsayabildiği tek şey ise, çok kötü ve çok uzun zamandır ölü olan bir büyücünün adıdır. . . Fistandantilus.

Bir kender kızı, genç bir insan ve dinine bağlı, kendi halinde bir tür rahip ile beraber, Emilo, esrarengiz bir maceraya doğru sürüklenir. Geçmişinin sırrına yaklaştıkça, kender ve arkadaşları kendilerini korkunç bir entrika ağının içine çekilmiş bulurlar.

Yol arkadaşları maceralarının sonuna yaklaştıklarında, kendilerini Krynn'den savuracak ve geride bırakacakları dünyayı sonsuza kadar değiştirebilecek bir amaçları olduğunu fark ederler.

Yazarı:Douglas Niles

9
Ejderha Mızrağı / Kara Dalamar
« : 04 Haziran 2008, 15:02:14 »
Dalamar Argent'ın kanında büyüye karşı olağanüstü bir yetenek bulunmaktadır. Ancak o, bir elf lordunun evindeki sıradan bir uşaktır ve Yüce Büyücülük Sanatı'na layık görülmediği için en basitinden başka hiçbir büyü eğitimi almamıştır.
Silvanesti sınırlarında savaş patlak verirken Dalamar sanatını öğrenmenin bir yolunu bulacak ve maceraları onu müthiş bir kaderin karanlık yollarına kadar taşıyacaktır.

Yazarı:Nancy Varian Berberick



Drizzt ten tutulduğum 2.Kara Elf.müthişti bence.

10
Ejderha Mızrağı / Huma Destanı
« : 04 Haziran 2008, 14:59:04 »
Batıya gitti Huma,
Gümüş Ejderha'nın üzerinde.
Yolları ıssız toprakların üzerinden geçti,
Sadece ölülerin yürüdüğü ve ejderhaların isimlerini söyledikleri bir yerden.
Krynn'i derinden etkileyen Afet'ten geriye kalan, Huma'nın öyküsünün kırıntılarıydı sadece.
Onun yaşadıkları, ilk defa tüm detayları ile anlatılıyor.
Bu diyarı Karanlık Kraliçe'nin elinden kurtarmak için yapılan çağrıya bir adam yanıt verir. O, Düstur ve Kural'a olan bağlılığı ve bir gümüş ejderhaya olan aşkı tarafından yönlendirilen, ilk Mızrak Kahramanı'dır.
Hayatının gidişatı onu bir kahraman haline getirmişti. Bu kitapta onun bir efsaneye dönüşümünü bulacaksınız





11
Gençliğin Masumiyeti Savaşta Kayboluyor!
Umudun Sonu şehrinin kuşatması sırasında genç büyücü Raistlin, kendisini ve kardeşini kurtarmak için ideallerini ardında bırakmak zorundadır. Raistlin ve Caramon asker olarak eğitilirken, uzaklarda bir yerlerde başka bir ruh daha savaşın ateşinde dövülmektedir. Başka bir yol seçilmiş ve geleceğin ejderha yüceefendisi güçlenmeye başlamıştır. O, Kitiara uth Matar'dır, ikizlerin üvey kardeşi.



Bugün bitirdim gerçekten müthişş olmuş.tavsiye edilir.Raistlin sevdam kıpraştı burda :D

12
Diğer Fantastik Eserler / Hükümran Taş Üçlemesi
« : 03 Haziran 2008, 17:45:21 »
Yazar: Margaret Weis - Tracy Hickman

Çeviri: Çiğdem Çoygun

Karanlık Kuyu - Hükümran Taş Üçlemesi 1. Kitap

LOEREM: Hükümran Taş'ın büyüsüyle yaratılan ve barışı korumayı amaçlayan Hakimiyet Efendileri tarafından sağlanan hassas bir denge içerisinde insanların, elflerin, cücelerin ve orkların, birlikte yaşadıkları bir dünya.

Ancak kötülük, kutsal Taş'ın merkezinde uyuyor.

Tahtın sahibi olmak için ikinci sırada bulunan Prens Dagnarus, hem tacına, hem de kraliçesine sahip olacak... üstelik kalbi, evli bir elf güzelinde olmasına rağmen. Bırakın, nefret ettiği üvey kardeşi ve Hakimiyet Efendileri ona karşı koymaya cüret etsinler. Dagnarus'un en sadık hizmetkârı dünyadaki en etkili tılsımın bulunduğu korkunç karanlığın içine girdi. Ve o tılsım karanlık prensin ellerine geçtiğinde, hiçbir güç onun Kaderine ulaşmasını engelleyemeyecek.



Kayıp Taşın Muhafızları - Hükümran Taş Üçlemesi 2. Kitap

Margaret Weis ve Tracy Hickman, bu alanın en büyükleri olduklarını bir kez daha ispatladılar. Son yılların en dikkat çekici çalışması. . .
- Publishers Weekly

Hükümran Taş'ın insanlara ait parçası, iki asır boyunca gözlerden ve hafızalardan uzak kalmıştı. Ancak bazıları, onu unutmaya asla cesaret edemediler ve Taş'ı aramayı asla bırakmadılar. . .

Hükümran Taş'ın kayıp parçası mucizevi bir şekilde ortaya çıkar ve Loerem'in geleceğine yönelik bir mücadele başlar. Bu, cüceleri, insanları, elfleri ve orkları içine alan, kâbus gibi bir çatışmadır.

Ölümsüz Dagnarus, Boşluk'un en karanlık derinliklerinden gelen, korkunç bir savaş başlatmıştır.

Artık dünyanın en beklenmedik köşelerinden kahramanlar ortaya çıkmalı ve Dagnarus'un Taş'tan gelen müthiş güce sahip olmasını engellemelidirler.

Aksi takdirde, onun dehşet verici hükmüne boyun eğmek zorunda kalacaklardır.



Boşluk'a Yolculuk - Hükümran Taş Üçlemesi 3. Kitap

Margaret Weis ve Tracy Hickman, bu alanın en büyükleri olduklarını bir kez daha ispatladılar. Son yılların en dikkat çekici çalışması...
- Publishers Weekly

Yüz yıllar sonra, kötülük başa geçmek için gereken her şeye artık sahiptir.

Karanlığın durdurulamaz canavarları ve yaşayan ölülerin sinsi uşaklıklarıyla desteklenen Dagnarus, her geçen an daha da güçleniyor.

Yeni Vinnengael'in kapısı ardında bekleyen hainler, Boşluk'un Efendisi'ni tahta çıkarmak için büyük bir heves içindeler. Korkunun ve kaosun hakim olduğu bu zamanda tüm Loerem'in kaderi tehlikede.

Ancak Boşluk'un korkunç karanlığına girmeyi cesurca göze alan, beklenmedik bir kahraman, karanlığı yok etmek ve Hükümran Taş'ı yeniden bir araya getirmek için zayıf da olsa bir umut kıvılcımı çakıyor.

Loerem için son -ya da başlangıç- gelmiş durumda.





Weis ve Hickman'ın forumumuzdaki diğer eserleri:

-Ejderha Mızrağı
-Ölüm Kapısı Serisi
-Ejdergemileri
-Kahinin Gülü Serisi
-Karakılıç
-Dragonvarld *not: bu serinin yazımında sadece Margaret Weis yer almıştır.

13
Diğer Fantastik Eserler / Althalus'un Dönüşümü
« : 02 Haziran 2008, 21:09:12 »
Althalus, tanıdığınızda çok seveceğiniz bir adam değildir.Bir hırsız, bir yalancı, zaman zaman cinayet işleyen ve onur sözcüğünün anlamını bile bilmeyen bir insandır. Ama kaderin bir cilvesi, onu aslında kedi olmayan bir kediyle tanıştırır. Böylece Althalus hiç ummadığı olayların ortasında bulur kendini.Yaratıcı Tanrı Deiwos ve yok edici İblis Daeva'nın ebedi savaşı sürerken, gizemli üçüncü tarafın ajanı olarak çıktığı yolculuk, Althalus’un tüm hayatını değiştirecektir. Güçlü, deneyimli ve acımasız düşmanlarına karşı yanında bir grup deneyimsiz gençten başka kimse olmayacaktır: Çocuk denecek yaşta bir savaşçı, genç bir rahip, şımarık bir prenses, yetim bir hırsız, herkesin dışladığı bir cadı...Mutlak iyi ve mutlak kötü kavramlarına yeni bir anlayış getiren, eğlenceli bir macera başlıyor.Eddingslerden tek kitaplık keyifli bir eser.  




Çok farklı bir kitaptı ,bir solukta okursunuz.Eddings ustalığını çok iyi bir şekilde burada da göstermiş bence.


Yazarın forumumuzdaki diğer serileri/kitapları:

-Belgariad
-Elenium
-Tamuli

14
Diğer Fantastik Eserler / Tamuli
« : 02 Haziran 2008, 20:39:16 »
TAMULİ;

Ateşden Kubbeler / Tamuli 1. Kitap

Her şey Daresia kıtasında sıradan bir kargaşa olarak başladı ve hızla tüm dünyaya yayıldı. Krallar ve İmparator, karşılarındaki düşmanın kimliği öğrenmeye çalışırken çağlar öncesinden kalma kahramanlar ve tutkular, yeniden ortaya çıkarak çevrelerine ölümün ve eski düşlerin kokularını yayıyordu.
Tanrılar, dünyanın yazgısıyla yeniden oynuyor. Yaratılmış her şeyi içine alıp sürükleyecek bir savaş. Ama Anakha ...
Sparhawk ve dostları yeniden savaş yoluna düşüyor. Bilinen ve bilinmeyen tüm güçlerin arasında, yaşama sahip çıkıp dünyaya huzuru geri getirebilmek için.


Parıldayan İnsanlar / Tamuli 2. Kitap

Her şey Daresia kıtasında sıradan bir kargaşa olarak başlayıp tüm dünyaya yayılmıştı. krallar ve İmparatorlar, düşmanlarının kimliğini öğrenmeye çalışırken yeniden ortaya çıkan çağlar öncesinin kahramanları, çevrelerine ölümün ve eski düşlerin kokularını yayıyorlardı.
Her zaman olduğugibi, arzularına kapılmış bir hain dünyanın yazgısıyla oynayan Tanrılarla anlaştı. belki de son büyük savaş için. Ama şimdi oyuna dışlanmış, eski bir ırk girecekti. Aldatılmış ve lanetlenmişlerdi; sadece dokunuşlarıyla bile var olan en korkunç ölümü insanların üzerine örtebilen Parıldayan İnsanlar...
Troll`lerin, vampirlerin, kurtadamların ve zombilerin ortalıkta cirit attığı bir dünyada barışı yeniden sağlamak için Sparhawk, kahvaltıda Tanrı yiyen Bhelliom`u, bilinmeyen derinliklerden bir kez daha yükseltti. İyilik ya da kötülük için, bunu kim bilebilirdi.


Saklı Şehir / Tamuli 3. Kitap

Pandion Şövalyeleri’nin en büyüğü Sparhawk, Mavi Gül’ün içindeki Troll Tanrıları’nı serbest bıraktığında Tanrı Cyrgon yapılmaması gereken bir şey yaptı: zamanın başlangıcında sürgüne gönderilmiş bir varlığı, Cehennemin Kralı’nı geri çağırdı. Yaratılmış her şeyi içine alan savaş iyice kızışmıştı. Kendisinden Tanrıların bile korktuğu Anakha, tüm umutların söndüğü anda inanılmaz bir taktik savaşı başlattı. Dünyaya huzuru geri getirebilmek için son zar gözlerinin önünde atılıyor.  




müthiş bir seri daha.



Yazarın forumumuzdaki diğer serileri/kitapları:

-Belgariad
-Elenium
-Althalus'un Dönüşümü *not: eşiyle birlikte yazmıştır.

15
Diğer Fantastik Eserler / Elenium - David Eddings
« : 02 Haziran 2008, 20:38:00 »
ELENİUM;

Elmas Taht / Elenium 1. Kitap

Fantastik kurgunun en önemli yazarlarından biri kabul edilen David Eddings`in, en az kendi kadar ünlü kahramanı Sparhawk`ın macerası bu kitapla başlıyor...
Unutmayın hikayeler ikiye ayrılır, gerçek olanlar ve gerçek olması gerekenler. Karar sizin.


Yakut Şövalye/ Elenium 2. Kitap

Elenia Kraliçesi Ehlana zehirlenmişti ve her ay bir şövalyenin ölümüyle ayakta duran büyülü kristal onu yaşamda tutuyordu. Ve kraliçenin şampiyonu Sör Sparhawk, onun tamamen iyileşmesi için gereken şeyin, beş yüzyıl önce kaybolan Bhelliom adlı sihirli güçleri olan bir mücevher olduğunu öğrendi.
Sparhawk ve dostları, kayıp mücevheri bulmak için unutulmuş bir savaşın izini sürmeye başladılar.
Hırsızlar, dilenciler, krallar, büyücüler, tanrıçalar, savaşçılar, şeytani yaratıklar, kötü tanrılarla dolu bir labirentin içinde uzayıp giden ölümcül bir yolculuk.


Safir Gül / Elenium 3. Kitap

Sonunda şövalye Sparhawk, kraliçesi Ehlana’yı hayata döndürecek tek şeyi, büyülü mücevher Bhelliom’u ele geçirmeyi başarır. Efsanevi taş, göründüğünden daha büyük gizler içermekte ve aklın alamayacağı bir tehlikeyi yanında taşımaktadır. Diğer yandan, dünyanın kaderini değiştirecek bir güç yarışı sürmektedir. Durmaksızın uzayan karanlık bir kışın ortasında, yaratılmış her şeyi içine alıp sürükleyecek bir savaş.




Muhteşem ötesi bir seriydi Sör Sparhawk ve diğerlerine bayılmıştım.



Yazarın forumumuzdaki diğer serileri/kitapları:


-Belgariad
-Tamuli
-Althalus'un Dönüşümü *not: eşiyle birlikte yazmıştır.

Sayfa: [1]