Rowling’in Polisiye Serisi’nde Üçüncü Kitabın Adı Belli Oldu

jk-rowling-header

J.K. Rowling’in Robert Galbraith mahlasıyla yazdığı Cormoran Strike serisinde üçüncü kitabın adı yazar tarafından açıklandı.

Guguk Kuşu ile başlayan ve İpek Böceği ile devam eden Cormoran Strike serisinde şimdi sıra üçüncü kitapta. Pegasus Yayınları tarafından dilimize kazandırılmış Guguk Kuşu’nun ardından yayınevi, ikinci kitap olan İpek Böceği’nin de yakında bizlerle olacağını duyurmuştu. Oysa şimdi, bu haberin üzerinden çok geçmeden, seride beklenen üçüncü kitabın adının belli olduğunu öğreniyoruz.

J.K. Rowling üçüncü kitabı bitirdiğini oldukça esprili bir şekilde hayranlarıyla paylaştı. Robert Galbraith ve J.K. Rowling hesaplarından kısa bir tweetleşme gerçekleştirerek yüzleri gülümsetti.

Üçüncü Cormoran Strike romanını az önce bitirdim.

.@RGalbraith Senin adına çok sevindim Robert.

.@jk_rowling Şimdi başlığı yazıyorum. Hangi grubun bu başlıkla aynı ada sahip bir şarkısı olduğunu bilenler imzalı bir kopyasını kazanacak.

Böylelikle oyun bir kez daha başladı. Rowling, Robert Galbraith hesabı üzerinden vadettiği imzalı kopya konusunda şaka da yapmıyordu üstelik.

Career of Evil (Şeytanın Kariyeri) adını taşıyan üçüncü kitabın, bu adla aynı isme sahip bir şarkı olduğunu anlayan ve grubun adını söyleyenler de gecikmedi.

Blue Öyster Cult grubunun aynı adlı şarkısından gelen Career of Evil’ı çok bekleyeceğimizi düşünmüyoruz. Pegasus Yayınları bu konuda hızlı davranıyor.

Kitabın 2015 sonbaharında yayınlanması planlanıyor.