Witcher Çizgi Romanını Aldınız mı?

witcher 1 cr ust

Daha önce duymadıysanız, duyup da unuttuysanız hatırlatalım: JBC Yayıncılık, ünlü bilgisayar oyunu Witcher’ın çizgi romanını çevirdi!

Witcher adını oyun dünyasını takip ediyorsanız mutlaka duymuşsunuzdur. Yapımcı şirketin cana yakınlığı bunca kibirli oyun yapımcısının arasına bomba gibi düşerken Witcher serisindeki her oyunla daha da iyiye gitmesi ile CD Projekt RED oyuncuların tanrısı konumuna denk geldi. Türkiye’de de oldukça büyük bir hayran kitlesine sahip oyun. JBC de bu hayranları oldukça sevindirerek Witcher’ın çizgi romanını bizlerle buluşturdu! Sadece oyuncuları değil, kitap kurtlarını da sevindirecek bir eser efendim.

Ülkemizde çizgi romancıların çoğu okurlarıyla içli dışlı. JBC Yayıncılık da bu anlayışla bir süre önce sitemizde “Witcher hangi kapakla basılsın?” oylaması yapması ise okurlar tarafından Türkiye’nin dört bir yanında şenliklerle, sevgiyle karşılanmıştı. Okurunu böylesine önemsemek her zaman görmediğimiz bir şey.

Paul Tobin’in yazdığı ve Joe Querio’nun çizdiği Witcher çizgi romanı Dark Horse çıkışlı. Bilmeyeniniz varsa, Star Wars çizgi romanlarının hakkı Marvel’a geçmeden önce bize şimdiye kadarki muhteşem hikayeleri sunan yayınevi bu. Marvel ve DC’den sıkılanların ilk durak noktası Dark Horse’dur. Witcher’ın Türkçe çevirisini Emre Taşkıran, editörlüğünü ise forumlarımızdan da tanıyacağınız Bora Öngürer üstlenmiş. Şimdiye kadar Türkiye’nin her yerine Witcher: Camlar Konağı adıyla dağıtımı yapılmış çizgi romanın tanıtım bültenine şöyle bir göz gezdirelim bakalım;

Witcher 1 crTekinsiz Kara Orman’ın içinden yol almakta olan meşhur canavar avcısı Geralt, yolculuğu esnasında dul kalmış bir balıkçıyla karşılaşır. Camlar konağı diye bilinen uğursuz bir köşkte karısının intikam peşindeki cesedi bulunmaktadır. Geralt bu hayaletli konağı araştırırken dehşet verici bir yaratık ordusuyla savaşacak ve bu evi Geralt’a mezar edebilecek korkunç bir gizemi aydınlatacaktır! Eisner Ödu¨lu¨ sahibi Paul Tobin’in yazdığı ve yu¨kselen çizgi roman yıldızı Joe Querio’nun resimlediği çok satan video oyunu serisi The Witcher du¨nyasının bu aksiyon dolu korku & fantezi hikayesi hem serinin sadık hayranlarını hem yeni okuyucuları hiç şu¨phesiz hayrete du¨şu¨recek!

“Joe Querio’nun çizim tarsi o ağırdan alan, sinsi korku yaklaşımına mu¨kemmel yakışıyor. Sayfaya çok kuvvetli bir atmosfer hissi verirken ormanın ve ormana ait manzaraların rahatsız edici doğasını sindirmeniz için gözlerinizi her panelde oyalanmaya mecbur bırakıyor.” —IGN

“The Witcher medyasının halihazırda bir hayranı değilseniz bile bence bu kitapta keyif alacağınız pek çok şey var; ama zaten öyleyseniz hiç kaçırmayın.”
—COMIC VINE

Ön okumasını da şuradan yapabilirsiniz; (sayfa ayarlarından daha büyük hallerine ulaşabilirsiniz)

Merak edenleriniz varsa, zamanında Witcher oyununun asıl çıkış noktası olan Andrzej Sapkowski’nin yazdığı aynı adlı kitaplara bakabilir. Sitemizde de Biz Bunu İstiyoruz adlı projeyle kitapların çevrilmesi için yayınevlerine seslenmiştik. Şimdilik ses seda yok. Fakat heyecanla bekliyoruz.

Son olarak çizgi romanın künye bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz. İyi eğlenceler!