Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - Ugur

Sayfa: [1]
1
Arkadaşlar bu  konuda sormak istediğim bir-iki soru var .

1-Malumunuz paypal Türkiye'den çıktığın için , yurtdışından alışveriş yapmak biraz sıkıntılı bir hale geldi . Sadece paypal ile ödeme kabul eden bir site ile iletişime geçtim , müşteri hizmetlerinden dönüş oldu , paypal harici ödeme yapabilmem için kredi kartı no mu ve son kullanım tarihi istediler . Normal yurtiçi sitelerden alışveriş yaparken de bu bilgiler giriyoruz o yüzden bu bilgiler vermede bir sakınca görmüyorum (Kredi kartı şifresini istemediler sonuçta ) . Fakat öğrenmek istediğim Paypal ile ödeyemeyince ödeme sistemi bu şekilde mi işliyor ?

2-Aldığım ürünler kargo dahil 75euro yu geçmeyecek . Ama paketin içerisinde aynı üründen 2 den fazla olacak muhtemelen . Sizce gümrüğe takılır mı ? Takılmaması için üstüne hediye vs yazdırmak mı gerekiyor kutunun ( faturanın ) ? Fatura demiş iken yurtdışı kargolarda gelen paketin üzerinde alınan ürünlerin faturası geliyor mu ? Yoksa fatura paketin içinde mi oluyor ? Ve son olarak faturada ürünler yerine 50 dolar değerinde hediye vs. yazdırabilir miyim ?

Tecrübesi olan bilgilerini paylaşırsa çok müteşekkir olacağım . Aydınlatın beni :)

2


2015 basım arka kapağı :

Spoiler: Göster
Dünyayı kötülerden kurtarmaya çalışırken hayatını kaybeden bir baba ve babasından habersiz büyüyen genç bir adam... Lanetli Duvar'ın ardındaki kötü güçleri kendi ordusuna katarak gökleri ve yeri hâkimiyeti altına almak isteyen bir hain... Yeşil atlar, şifreli diller, dev çekirgeler, hayal dünyasını zorlayan ırklar ve sırlarla dolu bir macera...

İlma evrenine hoş geldiniz!

Önce şaşırarak, ardından beğeniyle ve sonra da gururlanarak okuyacağınız, fantastik kurgu romanlarının tüm öğelerini ve hatta fazlasını içeren hacmiyle Türk edebiyatının öncü epik fantastik roman dizisi İlma'nın ilk kitabıyla macera başlıyor.

Yer, gök ve arasındakiler, uyanın!
İşaretler belirdi.
Yetim olan gayb merdivenlerini çıkacak.
Yükselecek olan, yokluk vadisinden yükselecek!


2013  :

Spoiler: Göster
"Kırmızı Yağmur! Uzun bir zamandır rüyalar bana küsmüştü.Dün gece birilk oldu.Bir rüya gördüm ama görmemeyi umardım.Beni endişelendirerek,huzursuz etti.Uzun ve karışık bir rüyaydı.Bu uzun ve karışık rüyadan açıkça seçebildiğim tek bir sahne vardı.Şiddetle yağan kırmızı br yağmur; Gökyüzü çıldırmış gibiydi,yeryüzüne kan kusuyordu adeta."dedi Bilge Nişvil Başını sallayarak. Bu zamanda rüyalar tehlikeli! dedi bilge Di-Yonsah."Biz bilinenleriz.Rüya takipçilerine hedefiz.Çok dikkatli olmak zorundayız." Merak etmeyiniz,rüyama sızamazlar lakin gördüğüm bu rüya kötüye işaret, hem de çok kötüye! Geniş odanın içinde ağır adımlarla turluyordu.Onu düşünceli bir edayla dinleyen Bilge Di-Yonsah'a sordu.Doğum sancıları şiddetlidir, dedi Bilge Di- Yonsah.Bu sancıyı iki kıtada yaşayan herkes çekecek. Gün geçtikçe sancıların şiddeti artacak , dayanılmaz hale gelecek ama unutmamak gerekir ki,artan sancıların aynı zamanda doğumun müjdeyicisidir.Bizi umutlandıran da bu değil midir? Yeni bir çağın arifesindeyiz.Ve bu öyle büyük bir çağki şüphesiz doğumu da çok zorlu ve sancılı olacak. Doğu da ,batı da,kuzey ve güney de bu doğumdan nasibini alacak.Yeryüzü ve gökyüzü bu doğumla yeniden doğacak.Lanetli duvara ev sahipliği yapan ikiz dağlardan,kutsal hayat ovasına dek her yer bütün ırklardan temizlenecek.HU'nun iradesi,İLMA ile tecilli bulacak ve insanoğlu, yeryüzü ve gökyüzü halifeliğini son güne dek tescil etmiş olacak.



Bugün d&rda denk geldim kitaba. Şöyle bir elime aldım konusu falan bir hoştu , içini açtım güzel bir harita yaratılmış evren için . Sanırsam yazarın kendi oluşturduğu bir dilde mevcut kitabın başında bir alfabe vardı çok dikkatli inceleyemedim arkadaşlarla olduğum için ama kitap ilgimi çekti en kısa zamanda almayı düşünüyorum .Yalnız kitap 2013 yılında Çizge yayınlarından 708 sayfa olarak çıkmış . Benim gördüğüm ise Timaş yayınlarından bu ayın 3ünde çıkmış 480 sayfalık bir baskı . Aradaki 200 sayfaya ne olmuş bilmiyorum. Umarım yazı puntosu küçüldü diye falandır bu azalma .Kitaptan bölüm çıkarılmasından hiç hoşlanmıyorum  :fight: ;D

3
Tartışma Platformu / Orta Çağ Avrupa Tarihi
« : 07 Şubat 2015, 23:50:11 »
Bu aralar iyice merak saldım  orta çağ avrupa tarihine  .  Wikipedia ya da internetten okumak istemiyorum artık , bildiğiniz güzel türkçe kitaplar varsa bu konuda isimlerini yazarsanız sevinirim. Yalnız avrupada orta çağda günlük yaşam şöyleydi , şu tür müzikler dinlenirdi , orta çağ mimarisi şunlardan esinlenmiştir , orta çağda saray dansları böyle yapılırdı tarzında değilde büyük oranla  siyasi ve politik durum , savaşlar , önemli devlet adamları ve önemli olaylar  ,  coğrafyaya yön veren ekonomik birlikler vs gibisinden konuları ön planda tutan iyi kitaplar arıyorum . Umberto Eco'un orta çağ isimli ansiklopedisi içeriği hakkındada bilgi verirseniz çok iyi olur . Şimdiden teşekkürler   :)

4
Televizyon / Twin Peaks (İkiz Tepeler)
« : 17 Ocak 2015, 23:33:05 »
Bakıyorum forumda bir tane başlığı açılmamış , pek bahsedende yok , evdede canım sıkıldı , birazda şu güzelim dizinin muhabbetini yapacak  insan arıyorum , siz sevgili forum üyelerininde diziden bihaber olmasına gönlüm el vermediği için (aslında konuyu açınca varsa diziyi bilipte kendini saklayan arkadaşların ortaya çıkacağını  umuyorum   ;D ) size dizinin tanıtımını (birazda kendi düşüncelerimi içine kataraktan ) yapmaya çalışacağım.

Öncelikle  dizinin kısa bir özeti ile oyuncular ve yönetmenini verelim ;




Teresa Banks cinayeti çözülememiş , olayı araştıran Ajan Chester Desmond ortadan kaybolmuştur . Olaydan 1 yıl  Twin Peaks kasabamızda  Laura Palmer adlı genç liseli kızımız (temiz süt emmiş , derslerinde başarılı , yardım sever ) ölü bulunur. Araştırması için Ajan  Dale Cooper görevlendirilir.Cooper'ın Teresa va Laura vakaları arasındaki benzerlikleri keşfetmesiyle soruşturma derinleşir.Chester Desmond'a ne olmuştur ? Teresa Banks ile Laura Palmer neden kurban seçilmişlerdir ? Ama en önemlisi Laura Palmer'ı kim öldürmüştür ?

İşte özellikle o son soru 1990-91 yıllarında başta ana vatanı A.B.D'de olmak üzere milyonların kafasını kurcaladı. Dizi , yayınlandığı günden bugüne kadar konuşulmaya devam etti . Hatta bir dönem ülkemizdede Star 1 televizyonunda ( şu aralar adı Star TV  ;D ) yayınlanmış ve o dönemde yayınlandığı saatte hayat duruyormuş (ben demiyorum izleyenler öyle diyor  ;D [*]https://eksisozluk.com/entry/2254200[/*] ).Kısacası  dizimiz kült bir dizi ve izlemeyen olursa gerçekten çok şey kaybeder .

Ama  konu hâla ilginizi çekmediyse biraz daha genişletmek istiyorum yukarıda verdiğim özeti . Öncelikle Teresa Banks'ın ölümü , Chester Desmond'ın kayboluşu  ve son olarak Laura Palmer'ın  ölmeden önceki son 1 haftası Twin Peaks : Fire Walk With Me adlı filmde (Dizi 91 yılında 2.sezonu bitirdikten sonra çekilmiş prequel gibi gözüken aslında hem prequel hem sequel o yüzden mutlaka diziden sonra izlenmesi gereken film ) anlatılıyor . O yüzden dizinin başladığı yere Laura Palmer'ın ölü bulunduğu sahneyle başlayalım .

Spoiler: Göster
 


İşte dizimizin ilk garipliklerinden birisi bu sahne . Önce gözünüze suda bulunmuş normal bir güzel kız cesedi gibi gelebilir fakat öyle değil. Kendisi plastiğe sarılmış bir güzel kız cesedidir . (Yeterince ilginç gelmedi mi ? Zaten banada o kadar ilginç gelmemişti  ;D. Tabii plastiğe sarılmadan suya atılan ceset ile plastiğe sarılıpta suya atılan cesetler arasında farklılıklar bulunmakta ama orasını atlayalım. )

Ve cinayeti öğrenen baş rol Ajanımız Dale Cooper Twin Peaks'e geliyor .

Spoiler: Göster



Diane kim mi ? Kendisi bir ses kayıt cihazı . Ajanımızın  biricik yoldaşı .


Dale Cooper Twin Peaks'teki kirazlı turtaya hayran kalıyor . Ayrıca şunu belirtmek gerekir ki kendisi bir kahve aşığıdır. Ama öyle her kahveyi beğenmez . Çok seçicidir bu konuda ama Twin Peaks'in turtası gibi kahveside onu tavlamayı başarıyor .

Spoiler: Göster






Not : Belirtmeden geçemeyeceğim dizideki bu " Damn fine(good) coffee" repliği  baya ünlüdür . Bir çok yapımda  (kitap olsun  , film olsun , video oyunları olsun ki biraz daha aşağıda oyunlara özellikle yer vereceğim ) twin peaks göndermeleri bu kahve olayı  ve Damn good coffee üzerinden yapılır .


Tamam şimdi işin geyik kısmını biraz geçersek  , Twin Peaks'i diğer polisiye yapımlardan ayıran ne kısmına gelirsek ki oda şu , dizinin normal bir polisiye gibi başlayıp 
Spoiler: Göster
doğaüstü,gizemli,kara loca , beyaz loca vs havalarına girmesi , izleyenlerin benzerlik kurması için belirtiyorum Lost'taki garipliklere benzer (kara duman değil ama Adayla ilgili olanlar)
olaylar ile 2.sezon finalini yapmasıdır. Mesela True Detective'i Twin Peakse oldukça benzetirim içindeki o mistik,  gizemli havadan . TD ' de bu mistik olaylar (
Spoiler: Göster
rust'ın gördüğü kargaların garip uçuşları , sezon finalindeki  bıçaklanmadan önceki uzay yıldızlar vs.
) arka planda kalıp soruşturmayı süslemekte fakat twin peakste bir süre sonra bu gariplikler  dizinin ana temasını oluşturmaya başlıyor (özellikle ikinci sezonla birlikte ) .

Ayrıca dizide her bir karakterin sırrı var ve adı nasıl ikiz tepelerse dizinin  , hep bir eş olayı söz konusu , Mesela  bir karakterin kocası var ama onu aldattığı sevgiliside mevcut gibisinden ve bu olayı diğer konulardada görüyorsunuz , herkesin bir göz önündeki hayatı birde gizli saklı yaşadıkları mevcut . Özellikle 2.sezon finalinde bu eş konusunu (yin-yang gibi , herşey karşıtıyla mümkün gibisinden).

Laura Palmer'ın katilini öğrendiğinizde ise şok geçirmeye hazır olun . Şaşırmanız True detective katilin kim olduğunu bulduğunuz zamanki gibi bir şaşırma tarzında olmayacak . Daha farklı , çünkü şok combo şeklinde gelecek  ;D

Diziyle ilgili bir kaç teknik şeylere değinmek gerekirse . Dizinin müzikleri MUHTEŞEM . Aşağıda vereceğim dizinin açılış müziğinden tutundan dizi içindeki her bir müzik notası öyle güzelki anlatılmaz . Yönetmen ve oyuncuları şu an için atlıyorum . Görüntü hakkında da şunu söyleyebilirim , dizi  90 lı yıllarda çıktığı için  önceden diziyi nettten izlemeye kalksanız şu eskiden kasetlere nasıl düğün kaydederlerdi de izlerdik ya aynı o kalitedeki bölümler mevcuttu (tamam belki biraz daha iyi :D ) . Ama birkaç sene önce dizinin elden geçirilmiş blu-ray versiyonu çıktı  .  Bende tekrardan diziyi bu yeni versiyonuyla birlikte izleyeceğim şu tatilim sırasında . İzlemek isteyen arkadaşlara Pm ile torrent linkini atabilirim yada Twin Peaks : The Entire Mystery diye aratırlarsa bu yenilenmiş versiyona ulaşabilirler .

Gelelim ben bu 25 yıllık diziyi size neden anlatıyorum  , neden hakkında konuşacağım insanlar arıyorum :D . Olay şöyle ki , Twin Peaks geçen  3-4 ay öncesine kadar  yarım kalmış bir diziydi .
Spoiler: Göster
 Evet, cinayet çözülmüştü
, ama öyle bir yerde bitmiştiki hani tam bir sezon finali bitişiydi . 2.sezonun finalinde .... karakteri Dale Cooper'a "Şuandan 25 yıl sonra görüşürüz ." diyor dizi 91 yılında bitiyor. Ve Ekim ayında yapılan duyuruyla birlikte 2016 yılında tam 25 yıl sonra 3.sezonuyla devam edeceği kesinleşti . 2.sezon finalinden 25 yıl sonrasını konu alacak 3 .sezon 9 bölümden oluşacak. İşte Twin Peaks böyle bir dizi   ;D

Şimdi dizinin yönetmen ve oyuncularına gelirsek  ;

Dizinin başında yaratıcı , yapımcı  , yönetmen olarak David Lynch var kendisini :

Eraserhead , The elephant man , Dune , Blue velvet , mullholand Dr.  gibi filmlerden biliriz.

onun yanında yine yapımcı olarak Mark Frost var

Başrolde Kyle MacLachlan  var .
Dizideki her oyuncu rollerini çok iyi şekilde yapıyorlar ama hepsinin ismini buraya yazmak yerine imdb linkini vereceğim ama bazı kadın oyuncular var ki güzellikleriyle  diziye sizi bağlıyorlar onlarda  ;

Mädchen Amick [*]http://www.imdb.com/name/nm0000749/?ref_=tt_cl_t3 [/*]
Lara Flynn Boyle [*]http://www.imdb.com/name/nm0001223/?ref_=tt_cl_t6[/*]
Sherilyn Fenn    [*]http://www.imdb.com/name/nm0000145/?ref_=tt_cl_t7[/*]
Peggy Lipton  [*]http://www.imdb.com/name/nm0005152/?ref_=tt_cl_t9[/*]
Sheryl Lee [*]http://www.imdb.com/name/nm0498247/?ref_=tt_cl_t21[/*]
ve
Heather Graham [*]http://www.imdb.com/name/nm0001287/?ref_=nv_sr_1[/*]

tabii aradan 25 yıl geçince hepsi biraz yaşlanmış ben dizideki hallerine göre değerlendirdim :D Yukarıda ise sıralama yapmadım ayrıca onuda belirteyim .

http://www.imdb.com/title/tt0098936/?ref_=nv_sr_1 (imdb puanı 9 :) )

Film konusuna gelirsek : Şimdi şöyle açıklayayım film 92 de çıkıyor sinemalarda 2 buçuk saatlik bir film sanırsam dvdde çıkıyor vs daha sonra filmden silinen bir iki buçuk saatlik sahneler daha piyasaya sürülüyor.Bu silinen sahnelerin toplandığı  yapım Twin Peaks : Fire Walk With Me the missing pieces.İnternette film ve silinen sahnelerin birleştirildiği 5 saatlik bir fanedit var . Eğer alt yazısız izleyecekseniz filmi izlemeniz için bunu öneririrm yok alt yazı ile izleyecekseniz  sadece fire walk with me'yi izlesenizde olur .

Dizinin tadını kaçırmamak için karakterlere ve olay örgüsüne pek  değinmedim zaten toplamda ilk sezon 8 bölüm ikinci sezon 22 bölüm toplamda 30 bölümlük bir dizi 1 haftanızı almaz izlemek o yüzden burda onlarada girip daha fazla alacağınız zevki azaltmayayım . Umarım şu yazıdan sonra izleyen bir kaç kişi çıkar yada izleyen bir kaç kişi olurda biraz konuşuruz :D

Açılış :
http://www.youtube.com/watch?v=srqIymNRVYc

Son olarak eklemek istediklerim , Alan Wake oyununu bir çoğumuz biliyoruzdur mesela bu oyundaki Bright Falls kasabası Twin Peaks'in kopyası . Ve oyun boyunca kahve termosu toplamaktayız hep , bu termoslardan 25 adet topladığımızda "Damn Good Cup of Coffee" achievementını kazanıyoruz . Ayrıda Lamp Lady , Log Lady'nin kopyası resim :
Spoiler: Göster
liste uzun arkadaşlar gerisi için link vereyim ama bazı kısımlar spoiler içerebilir benden söylemesi :

http://alanwake.wikia.com/wiki/Cultural_References_in_Alan_Wake#Twin_Peaks_.28TV_Show.29

Ve  Deadly Premonition ... Bu oyun twin peaksin oyunudur desem yalan olmaz .

Ana karakter ile Dale cooper arasındaki benzerlikler .
Geçen kasabaların tıpatıp aynı olması
Laura Palmer'ın ikizi olabilecek bir kızın ölü bulunmasıyla başlaması
Ana karakterin Dale'in Diane'e yaşadığı olayları anlatması gibi Zach'e anlatması
İki yapımdada şerif yardımcılarının cesedin fotoğrafını ağlamadan çekememesi
Log Lady ve DP deki karşılığı Pot lady gibi  bu listede biraz uzun

http://deadlypremonition.wikia.com/wiki/Similarities_to_Twin_Peaks

Ve daha bir çok dizi ve filmdede twin peaks göndermeleri görmek mümkün

5
Güncel / İdefix'in kargo gönderme anlayışı
« : 25 Aralık 2014, 01:08:45 »
Herkese  iyi geceler ,

Arkadaşlar idefix'ten dün sabah saatlerinde 14 kitaplık bir sipariş verdim. Bugün gün içinde 11 kitap temin edilip kargoya verilmiş  . Diğer 3 kitap hâla temin edilmekte gözüküyordu  eyvallah sorun yok. Sorun yaklaşık olarak 1 saat önce gelen kutuma düşen bir mail . Sevgili idefix kalan 3 kitaptan 2sinide bulmuş ve 1 saat önce onlarıda ikinci bir kargo ile yollamış. Son kalan kitap hâla  temin edilmekte gözüküyor ve oda temin edilince tek kitaplık bir kargo olarak elime geçecek sanırsam . Bu iki kargoda gönderici ödemeli gözüküyor  o yönden bir sıkıntım yok üçüncüde öyle olur büyük ihtimal ama bir kargoda göndermek varken hadi bilemedin iki olsun neden 3 kargo şeklinde bir kargo yapar bir firma ? Gönderici ödemeli olduktan sonra 5 parça halinde bile gönderse sorun değilde kargocu abilerle 3 gün üst üste görüşüp "kanka" olacağım bu gidişle . 

Sormak istediğim başına böyle bir olay gelen ve bir problem yaşayan oldu mu ? :fight:

6
Arada arabeske bağlayan  bu mükemmel parçayı dinlemeyen varsa eğer buyursun

http://youtu.be/6yInwFu9NfE

7
Oyunlar / Lost Ark Online
« : 14 Kasım 2014, 00:37:49 »
Şu az önce izlediğim video yu buraya bırakıp kaçıyorum.Ağzımı kapatmam uzun bir süre aldı . Videodan sonrada gidip Güney Kore vatandaşlığına geçmeyi düşünmedim değil :P


http://www.youtube.com/watch?v=fvTBP-iS6P0

8
Youtube'ta gezerken denk geldim şu gruba  reflectionsofsound[*]http://www.youtube.com/channel/UCKKaogu_iDEvJ6h4wkFeGYQ[/*] kendileri Robert Jordan'ın sözlerini yazdığı 14 şarkıyı  bestelemiş .Tüm parçaları henüz adam akıllı dinlemedim ama en beğendiğim şu oldu dinlediklerim arasından :


Diğer şarkılarıda buradan dinleyebilirsiniz http://www.youtube.com/playlist?list=PLFD79BF2D4A257CB0
(Her şarkının açıklamasında sözleri yazmakta :) )

9
Güncel / Eren Demir (Kristal Kılıç) Ölü Bulundu
« : 17 Temmuz 2014, 00:40:36 »
Kitabı okumamakla beraber yazarının hayli genç bir kardeşimiz olduğunu biliyordum. Kendisi 1998 doğumlu imiş.Dünyanın en genç ikinci yazarı olmuş yazdığı Kristal Kılıç kitabı ile .[http://www.kayiprihtim.org/portal/kitaplar/kristal-kilic/]

Haberleri karıştırırken ne yazık ki bu üzücü haberle karşılaştım.10. kattan düşerek vefat etmiş.İntihardan şüpheleniliyormuş.Ailesine ve yakınlarına baş sağlığı ve Allah'tan sabır diliyorum

http://aljazeera.com.tr/haber/en-genc-ikinci-yazar-olu-bulundu


Sayfa: [1]