Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - scottneo

Sayfa: [1] 2 3
1
Eveeet, sonunda seçkilerimiz yayında. Umarım bu güzel emekler beğenilir.

2
Yüzüklerin Efendisi / Ynt: Burn of Hope (Umudun Doğuşu)
« : 05 Mayıs 2012, 20:47:55 »
Evet benziyor. Babasınıda Aragorn'a da benzetmişler ama güzel olmuş:) Hunt Of Gollum var birde onuda tavsiye ederim.

3
Yüzüklerin Efendisi / Ynt: Burn of Hope (Umudun Doğuşu)
« : 03 Mayıs 2012, 00:32:26 »
Arkadaşlar bununla beraber birde Hunt of Gollum( Gollum'un İzinde) adlı Gollum'un Mordor'un eline düşmeden önce Aragorn tarafından aranışını anlatan yarı prof yapımlar bence güzel olmuş. Bu şekilde yapımlar çıkmaya devam eder umarım.

5
Burada özellikle isim konusunda değil isim bulma yolunda yapılabilecek şeyleri tartışıyoruz. Yani al bunu hikayende kullan deyipte kimseye bir baskıda bulunmuyoruz. Hem ne kadar çok insanın fikri ortaya koyulursa o kadar çok özgür ve sonunda mükemmel fikirler ortaya çıkar.

6
Bence yine de Türkçe isimler kullanılabilir. Benim de böyle bir önyargım vardı, ama artık yok. Türkçe isimlerle yazılmış birkaç fantastik kitap ve bir sürü fantastik öykü okudum. Gayet de olmuş, ben yabancılık çekmedim...

Eğer ne olursa olsun bizim pek duymadığımız isimler olsun diyorsanız eski Türk isimlerine de bakabilirsiniz bence. Veya uydurabilirsiniz...
Söylediğiniz şeye pek katılamayacağım. Bazı fantastik eserler oluyor bu dünyayla çok bağlantılı, tamam bu eserlerde kullanabiliriz. Örneği Gülten Dayıoğlu. Ama düşünün ki Orta Dünya'da Aragorn yerine Ali, Eomer yerine Emre deseydik bence hiç uygun düşmezdi.

7
Çok doğru bir konuya ayak bastınız. Bu konuda büyük sıkıntılarımız var. Ben şahsen bu konuda çok sıkıntı çekiyorum öykü ve kitapları yazarken. Aklımıza bir sürü isim geliyor ama ya daha önce kullanmış oluyoruz yada daha önce kullanılmış. En kötüsüde şu kulağa hoş gelmeme durumu :) Bu yüzden bu konuda birbirimize yardımcı olursak çok sevineceğim. Bir diğer sorum ise sizce isimlerin bir anlamı olmalı mı yoksa sadece kulağa mükemmel gelmesi yeterli mi sizce?

8
Fantastik kitaplar yazarken kullanılabilecek isimleri buradan yazarsanız hem isim dağarcığımız gelişir hemde kitaplarla uğraşan arkadaşlara birer görüş olur diye düşünüyorum.

9
Eğlence & Mizah / Ynt: Şu an sizi ne mutlu eder?
« : 29 Nisan 2012, 13:47:40 »
Evet gerçektende öyle olurdu arkadaşlar. Bildiğiniz gibi fantastik edebiyatın öncüleri olan ve Tolkien ile birlikte yazan 2 arkadaşı daha vardı. Keşke onlardan biri olabilseydim diye düşünüyorum.

10
Eğlence & Mizah / Ynt: Şu an sizi ne mutlu eder?
« : 29 Nisan 2012, 11:17:33 »
Yeni bir pazar günü oyun ekibi toplamak iyi olabilirdi mesela.
Peki hangi oyun için?

11
Bir başka hata; öğreniyoruz ki Harry'nin pelerini hakiki Görünmezlik Pelerini ve Ölüm Yadigarı olan bu Pelerin altındaki kişiyi hiçbir şekilde açığa çıkarmaz(ÖY sy 379 Mr Lovegood'dan Hermi'ye " ...Biz giyeni cidden ve sahiden, tamamen görünmez hale getiren ve ebediyyen dayanan, üstüne ne büyü yapılırsa yapılsın sürekli ve NÜFUS EDİLMEZ gizlenme sağlayan bir pelerinden söz ediyoruz. Bunun gibi kaç pelerin gördünüz, Miss Granger?) ama hatırlayacaksınız Ateş Kadehi'nde sahte Moody onu pelerin altından görebiliyordu o ünlü elektrik mavisi gözüyle, oysa Ölüm Yadigarı olan bu Pelerin hiç bir sihirle altındaki kişiyi açığa çıkaramazdı =)))

Bunlar da tamamen bana aittir, lütfen kanıtınız olmadıkça alıntı demeyin!!!
Hatırlarsan Malfoy Harry'i trende onları dinlerken yakalamış ve burnunu kırıp etkisiz hale getirerek trenle Londra'ya geri dönmesi için pelerinle üstünü kapamış ve onu orda bırakmıştı. Luna ise Harry'i kafası çok karışık olduğu için gözündeki ilginç gözlüklerle bulmuştu. Yani görmemişti. Aynı şekilde sahte Moody'de Harry'i görmüyordu. Düşman camı denen sihirli nesne sayesinde sadece orda olduğunu biliyordu. Bu yüzden ben göründüğünü düşünmüyorum ama evet orda birinin olduğu tespit edilebiliyor.

12
Eğlence & Mizah / Ynt: Şu an sizi ne mutlu eder?
« : 29 Nisan 2012, 10:18:53 »
Tolkien ile tanışıp Orta Dünya'nın bilinmeyenleri hakkında bir söyleşide bulunmak beni gerçekten tatmin ederdi şuan.

13
Oyunlar / Ynt: Age Of Empires
« : 29 Nisan 2012, 03:24:19 »
Age of Empire 3 bence tam bir hayal kırıklığı.Alışılagelmişin dışında ve o eski ihtişamı kalmamış.Hiç ama hiç beğenmedim

O eski ihtişam hangisinde var peki? AOE I? II?
Age of empires 2 conqueror.
Zaten mytologhy ide beğenmemiştim
Bence mytologhy diğerlerinden daha güzel özellikle campaing menüsü harika.

14
Fantastik Diller Okulu / Ynt: Antik Yunanca
« : 29 Nisan 2012, 02:44:22 »
Arkadaşlar bir arkeolog olarak Antik Yunanca bizim deyimimizle Hellence hakkında bilgi sahibi olmak isteyen arkadaşlar var ise buradan derste hocamızın bize öğrettiklerini sizler ile paylaşabilirim. Tabi istekli arkadaşlar var ise.

15
Mayıs ayının konusu ve öyküyü son gönderme tarihine zaman acaba bilgilendirme yaparmısınız? Teşekkürler.

Tema "Kukla" gönderilebilecek son tarih ise Mayıs ayının ilk günleri. (Ayın 5'ine kadar)

Aylık Öykü Seçkisinin anasayfasında da yazıyor BURADAN bakabilirsin.
Teşekkür ederim tekrar umarım bir öyküde ben gönderebilirm.

Sayfa: [1] 2 3