Bence yine de Türkçe isimler kullanılabilir. Benim de böyle bir önyargım vardı, ama artık yok. Türkçe isimlerle yazılmış birkaç fantastik kitap ve bir sürü fantastik öykü okudum. Gayet de olmuş, ben yabancılık çekmedim...Eğer ne olursa olsun bizim pek duymadığımız isimler olsun diyorsanız eski Türk isimlerine de bakabilirsiniz bence. Veya uydurabilirsiniz...
Peki ya bunlar: "Şah Mehmet, Selma Sultan, Fırat Bey, Akıncı Murat..."Eserlerde kullanılan terimler daha çok Orta Avrupa, bazen de Uzak Doğu kökenlerine dayandığı için Türkçe isimler bu tür eserlere uymuyor. Bir hikayenizde de yöneticinin unvanını padişah yapın, sonra da isim kullanın. Ne kadar uyduğunu fark edeceksiniz.
Türkçe isim kullandığımızda zaten Türkleri anlatmış olacağız, sadece olaylarımız alternatif bir evrende geçecek. Belki yönetim şeklini coğrafyayı da değiştirebiliriz, ama Türkçe isim kullanıyorsak bu bir "Han" olabilir. Han Türkçe, ama zaten kullandığımız isim de Türkçe olmayacak mı?Ama "Han" da olmuyorsa, İmparator olabilir mesela... Padişah gibi değil. Evrensel.