Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Quid Rides

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 26
16
Alıntı
"Rothfuss'a bağlamak"
Ya İhsan abi çok sevdim bu terkibi. Kullanırım ben bunu. :) Misal: "Söyle ne söyleyeceksen, Rothfuss'a bağlamanın alemi yok."

Hatta yakın zamanda daha çok kullanacağım bir tane buldum. Son kitabı yazmak yerine araya başka başka şeyler sıkıştıran George R. R. Martin'e nispetle:
- Quid Rides, senin makaleye ne oldu?
+ Sorma ya. İyice R. R. Martin'e bağladım. Odam pırıl pırıl oldu. Üstüne bir de yeni bir yabancı dil öğrendim.  

17
Genel Kültür / Ynt: Brandon Sanderson'dan dersler
« : 13 Şubat 2017, 23:23:19 »
Brandon Sanderson - 318R: http://www.youtube.com/playlist?list=PLH3mK1NZn9QqOSj3ObrP3xL8tEJQ12-vL

Bu adamın hızına yetişemeyiz bence. Yeni derslere başlamış bile  :D

İsmail hortlatıp durma konuyu. :) Çeviriye devam edesim var ama haftada 6 gün dersle olmuyor yav. Yapmayın. Çoluğumun çocuğumun rızkını çeviriye veremem. :)

18
Eğlence & Mizah / Ynt: Bugün Ben Şunu Öğrendim:
« : 15 Ocak 2017, 22:47:35 »
Nereye yazayım bilemedim. Bugün Rıhtım ahalisinin en gözde yazarlarından birinin kitabının sinemaya uyarlandığını öğrendim ve kısa süreli bir şok geçirdim.  :ne
Spoiler: Göster

BööööşşşşğğğğraaaaaaAAA!!!!  :fight:



Spoiler: Göster
Durduk yere linç yemeyelim lütfen. :)


Üniversitenin yan gelip yatılarak bitirilemeyeceğini öğrendim.

Aksine okuduğum üniversite ve bölüme eşşek bağlasan bitireceğini düşünüyorum. Hakaret amacı gütmeden düşüncemi ifade ettim. Yanlış anlaşılmasın. :)

19
Yılın En iyi Tuhaf Kurgusu :Biz Gayet İyiyiz, Phil'in Dehşet Verici Kısa Saltanatı

Yılın En Güzel İncelemesi: "Adalet: Kolektivite Bize Yeni Bir Tat Katacak!" (Hazal ablanın benle aynı kitabı okuyup okumadığını sorgulatan bir incelemeydi. :) )

20
Uzun zamandır okumadım ama, Aylık Öykü Seçkimizin bu sene yazılmış olan en iyi öyküsünü de oylayabiliriz. Hatta;

Yılın En İyi Aylık Öykü Seçkisi (bütün öyküleri ile beraber değerlendirildiğinde)
Yılın En İyi Aylık Öykü Seçkisi Öyküsü
Yılın En İyi Aylık Öykü Seçkisi Görseli

gibi olabilir bence. :)

Düzelti: Sonuncusuna şerh düşüldüğü için kaldırıyorum. :)

21
Müzik / Ynt: Şu Anda Ne Dinliyorsunuz?
« : 20 Aralık 2016, 21:25:56 »
Mehmet Güreli - Kimse Bilmez

Anaa, hatungacı gelmiş. :)

Skyrim - The Dragonborn Comes - Swedish Radio Symphony Orchestra / Sabina Zweiacker
https://www.youtube.com/watch?v=hnXD6FRZtn0&feature=youtu.be

22
Müzik / Ynt: Şu Anda Ne Dinliyorsunuz?
« : 05 Aralık 2016, 23:56:50 »
https://www.youtube.com/watch?v=t1dXdsUricU

Anatolian Rock Revival Project'e takıldım şu aralar. Sırayla dinliyorum hepsini. İsmiyle müsemma, payşatıkları müzikler Anadolu Rock'ın ana akımı dışında kalan şarkıları müthiş illüstrasyonlarla süsleyerek paylaşıyorlar. Her şarkı için özel illüstrasyon.

Şunlara bakar mısınız. Her biri için birer öykü yazasım geliyor.
Spoiler: Göster






23
Eğlence & Mizah / Ynt: İtiraflar
« : 02 Aralık 2016, 17:43:45 »
Rüyamda koskoca bir Kayıp Rıhtım logosu gördüm. Bütün gece ben ona baktım, o bana baktı. Kimse Rıhtımlılığımı SORGULAMAYA KALKMASIN!!!

24
Duyurular / Ynt: Kayıp Rıhtım Kitap Ayraçları
« : 29 Kasım 2016, 12:22:28 »
Hakan abi, malzemeler için çok teşekkürler. Baya' yardımcı olacaktır. Senden bir şey daha istemiş olayım. Rıhtımda hangi fontu kullanıyoruz onu da söylersen herşey tamam olur.

25
Çizgi / Ynt: Unity3D - Yeni bir çizgi roman türü
« : 27 Kasım 2016, 16:35:54 »
Merhaba,

https://drive.google.com/file/d/0B1rT_9b2HcLTR2dYY1dudnhwWkk/view

Web sayfamı ziyaret edin.

termirex.clanz.co

Merhaba, foruma hoş geldiniz. Rica etsem bu yeni çizgi roman türünün özelliklerinden, diğerlerinden farkından bahsedebilir misiniz? Nasıl oluyor, tekniği nasıl? Herhangi bir firmanın bir projesi mi?

Eğer bunları ve belki birkaç şeyi daha makul ölçüde cevaplarsanız sitenize gideceğime söz veriyorum.

26
Duyurular / Ynt: Kayıp Rıhtım Kitap Ayraçları
« : 25 Kasım 2016, 21:20:22 »
Aslında Kayıp Rıhtım'ın yüksek çözünürlüklü png veya direk logo tasarım dosyasını atarsanız rahat tasarım yapabilir herkes. Tabi var ve ben bilmiyorsam şimdiden kusura bakmayın. :D


Aynen katılıyorum buna. Paylaşın yöksek çözünürlüklü logoları. :)

Birde şu resimleri insani boyutlarda nasıl yüklüyorsunuz. Benimkiler hep devasa çıkıyor.

Ayraç için "Bir sayfa daha..." çok iyi slogan ama yaa... Bence olsun o!

Aha da çevirmenimden onaylama gelmiş. As bayrakları as. Ama dur bi' dakka. Bizim Kayıp Rıhtım bayrağımız yok. Gelecek proje için bayrak da isterük.  :fight:

27
Duyurular / Ynt: Kayıp Rıhtım Kitap Ayraçları
« : 25 Kasım 2016, 01:03:22 »
İkinci öneri de benden gelsin o zaman. Gerçi slogan bulma konusunda çok iyi değilim ama. :)

http://i.hizliresim.com/za2oXO.jpg

28
O değil de, Saunders kitaplarını böyle hızlı bitirmene hem sevindim, hem üzüldüm :D Adam okuru tokat manyağı yaptığı için zor. Tebrik ederim. Ama keşke o kadar yüklenmeseydin kendine ^^.

Kitapları okurken ki halim şu şekilde tasvir edilebilir: Küçük bir bebek hayal edin. Anca oturuyor ve oldukça meraklı. Her haltı kurcalıyor. Siz de köşede koltukta izliyorsunuz onu. Bir ara altına yapıyor ve merakla parmağını bu kahverengi maddeye sokuyor. Oldukça yumuşak. Acaba tadı nasıl deyip ağzına götürüyor. Tam o anda sizde bir gülümseme hasıl oluyor ama hemen kalkıp durdurmak istiyorsunuz. "Çocuğum napıyorsun, yenmez o!" demek istiyorsunuz ama nafile. Bebekle aranızda aşamayacağınız bir cam duvar var. El mecbur izliyorsunuz. Bir yandan gülüyor diğer yandan çocuğu durduramadığınız için kendinizi paralıyorsunuz.

Aynen bu hissiyatla okudum Phil'i ve İkna Ulusu'nu. (Tamam itiraf ediyorum. İkna Ulusunun sadece ilk yarısını böyle okudum. Daha sonra alamadım bu hissi.)

Bunun telafisi olarak bir ara buluşma ayarlayalım ve güzel bir muhabbet edelim.

Müsait olursam gelirim inşallah. :)


29
Bilgisayarın başına geçer geçmez bende bir şeyler yazacağım diye Hazal ablaya söz vermiştim. Anca vaktim oldu. :)

Fuar benim için keyifliydi. Zaten TUYAPa kitap almak için değil Rıhtım ahalisi ile görüşmek için gittiğimden kalabalıkmış değilmiş önemi yoktu. Öyle kitaptan yana da bir beklentim yoktu. Hele Hazal ablanın olduğu mekanda bi kamyon kitap alınacağını bildiğimden listesiz gitmiştim. Aklımda alırım dediğim iki kitap TDK Büyük Türkçe Sözlük ile Kudret idi. Sonuç: George Saunders'tan İkna Ulusu ve Phil'in dehşet verici kısa saltanatı, Arcturus'a Yolculuk, Un Lun Dun, 44 Türk Masalı, Silo, Ölümsüz, Türk Boylarının Destanları da dahil olmak üzere 10 kitapla fuarı kapattım.

http://i.hizliresim.com/r6dGlP.jpg

Türk Boylarının Destanları, TDK standında beni çektiği için aldım. 44 Türk Masalını da stand görevlisinin samimi ilgisi ve maymun iştahlılığım sayesinde aldım. Kalan herşey Hazal Abla Etkisi. (Ama iyi direndik kendisine karşı. Yoksa bize yirmi küsür kitap aldıracaktı. :) )

@Ronin47'ye burdan bir kere daha şükranlarımı sunmak istiyorum. Sağolsun bana Arctarus'a Yolculuk'u hediye ediverdi. :)

Rozetler harika. Baya sevdim. Tek üzüntüm "Okusaydınız iyiydi." yerine "Okuyaydız iyiydi." yazdıramamış olmam. :) Rozetlerden biri çantamda takılı. Biri de yedekte. Eğer rozeti görürseniz okulda, metrobüste yanıma gelin çay, çorba içer size yedekteki rozeti hediye ederim.

Bu da Hazal ablaya verdiğimiz başka bir sözü yerine getirdiğimin nişanı. Rozetlerle okulda fotoğraf çekilin dedi. (Kırbaç şaklattı bunu söylerken. Şahitlerim var!)
http://i.hizliresim.com/LZojVV.jpg

Son olarak keramet 1.0'mı sizinle palaşayım. Tam dağılırken "Müsait olan varsa bi çay, çorba içelim," dedim. Kimse sallamadı. Buna mukabil vapuru kaçırdılar ve güzel bir muhabbet eşliğinde yemek yiyip, kahvelerimizi yudumladık. Hatta yemeği yerken bir vapuru daha kaçırdılar. ;D Bence değdi. Güzel muhabetti.

Eklenti: George Saunders'ın iki kitabını da okudum. Phil'in dehşet verici kısa saltanatı, çoooooooook iyi ya. İkna Ulusu ise beni bir "hea, naassı yani" tadında bıraktı. İlk yumruğu kitabı roman sanıp okumaya başlayarak yedim. Geri kalan yumrukları yazar orantısız zeka uygulayarak geçirdi. :)

30
Eğlence & Mizah / Ynt: İtiraflar
« : 19 Kasım 2016, 20:36:09 »
Witcher'ı biz basıyormuşuz, neden söylemiyorsunuz :(? İtiraf ediyorum, Witcher'ı Kayıp Rıhtım'ın bastığını bilmiyordum; gelen başvuru maillerinden öğrendim.

Ama hayal etsenize bir: Witcher, Kayıp Rıhtım Yayınlarından çıkıyor. Hemde M. Ihsan Tatari çevirisiyle. Popularizme oynamayan bir kapakla.

Ulan hayali bile güzel be. Parası neyse verir gönül rahatlığı ile okurdum.

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 26