Bilgisayarın başına geçer geçmez bende bir şeyler yazacağım diye Hazal ablaya söz vermiştim. Anca vaktim oldu.
Fuar benim için keyifliydi. Zaten TUYAPa kitap almak için değil Rıhtım ahalisi ile görüşmek için gittiğimden kalabalıkmış değilmiş önemi yoktu. Öyle kitaptan yana da bir beklentim yoktu. Hele Hazal ablanın olduğu mekanda bi kamyon kitap alınacağını bildiğimden listesiz gitmiştim. Aklımda alırım dediğim iki kitap TDK Büyük Türkçe Sözlük ile Kudret idi. Sonuç: George Saunders'tan İkna Ulusu ve Phil'in dehşet verici kısa saltanatı, Arcturus'a Yolculuk, Un Lun Dun, 44 Türk Masalı, Silo, Ölümsüz, Türk Boylarının Destanları da dahil olmak üzere 10 kitapla fuarı kapattım.
http://i.hizliresim.com/r6dGlP.jpgTürk Boylarının Destanları, TDK standında beni çektiği için aldım. 44 Türk Masalını da stand görevlisinin samimi ilgisi ve maymun iştahlılığım sayesinde aldım. Kalan herşey Hazal Abla Etkisi. (Ama iyi direndik kendisine karşı. Yoksa bize yirmi küsür kitap aldıracaktı.
)
@Ronin47'ye burdan bir kere daha şükranlarımı sunmak istiyorum. Sağolsun bana Arctarus'a Yolculuk'u hediye ediverdi.
Rozetler harika. Baya sevdim. Tek üzüntüm "Okusaydınız iyiydi." yerine "Okuyaydız iyiydi." yazdıramamış olmam.
Rozetlerden biri çantamda takılı. Biri de yedekte. Eğer rozeti görürseniz okulda, metrobüste yanıma gelin çay, çorba içer size yedekteki rozeti hediye ederim.
Bu da Hazal ablaya verdiğimiz başka bir sözü yerine getirdiğimin nişanı. Rozetlerle okulda fotoğraf çekilin dedi. (Kırbaç şaklattı bunu söylerken. Şahitlerim var!)
http://i.hizliresim.com/LZojVV.jpgSon olarak keramet 1.0'mı sizinle palaşayım. Tam dağılırken "Müsait olan varsa bi çay, çorba içelim," dedim. Kimse sallamadı. Buna mukabil vapuru kaçırdılar ve güzel bir muhabbet eşliğinde yemek yiyip, kahvelerimizi yudumladık. Hatta yemeği yerken bir vapuru daha kaçırdılar.
Bence değdi. Güzel muhabetti.
Eklenti: George Saunders'ın iki kitabını da okudum. Phil'in dehşet verici kısa saltanatı, çoooooooook iyi ya. İkna Ulusu ise beni bir "hea, naassı yani" tadında bıraktı. İlk yumruğu kitabı roman sanıp okumaya başlayarak yedim. Geri kalan yumrukları yazar orantısız zeka uygulayarak geçirdi.