Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Quid Rides

Sayfa: [1] 2 3 ... 26
1
Kurgu İskelesi / Ynt: Katil Ruhlu Yazar
« : 20 Ekim 2017, 22:46:05 »
Wattpad hesabım: www.wattpad.com/draculhrl

Merhaba. Hikayeyi okumak için başlığ girmiştim ancak bu mesajınızı görünce okuma isteğim kaçtı. Kendi imzanızda da paylaşabilirdiniz linki. Burda böyle uluorta olması itici olmuş.

Anladığım kadarıyla 4 bölümü birden yüklemişsiniz. Yanlış anlamayın, amacım sadece bir tavsiye vermek, teker teker yüklemeniz daha uygun olur. Böylece insanlar bir göz atmak için girdikleri başlıkta bir çırpıda okurlar ilk bölümü. Daha sonra okuyup okumayacaklarına karar verirler. 4 bölüm birden olunca göz korkutuyor.

Velhasıl kelam hikayeyi okumadan çıkıyorum başlıktan. Bu sebeple hikaye üzerine yorum yapamayacağım. Kaleminize kuvvet.

Selametle 

2
Kitaplığımın neredeyse yarısı. :)

3
Güncel / Ynt: Yaklaşmayın Satarım
« : 25 Eylül 2017, 13:26:21 »
Bugün Dylemi Sahaf'ın mezatına gideceğim. Gelmek isteyen olursa beklerim. Bi çay çorba ısmarlarım yani. :)

Bugün mezatta çıkacak kitapların bir kısmına Dylemi Sahaf'ın Facebook adresinden ulaşabilirsiniz.

Az önce Twitter'da gördüm. Burçin Aydoğdu (takip etmenizi öneririm) bir kaç tane mezat adresi paylaşmış. Bilgisayar başına geçince ilk mesaja eklerim. Şimdilik linki buraya bırakayım. https://twitter.com/bvray/status/912270322933665792

4

Bir de itirafta bulunayım, ilk kitabın konusunu unutmuşum. Hatta karakterleri de unutmuşum, baya baya Seivarden kim falan diye düşündüm başlarda. Normalde serilerin geçmiş kitaplarını unutmam ama bu kitapta nedense böyle bir sıkıntı yaşadım. Yazar kitabın başında ilk kitaptaki olaylar ara ara, sırıtmayacak şekilde anlatmış iyi ki, bunlar olmasa açıp incelemeleri falan okuyacaktım ne olduğunu hatırlayabilmek için :D

İkinci kitabın ilk on sayfasını okuduktan sonra bir kenara koyup ilk kitabı tekrar okumuştum. Ha bunda Fırtınakıran'ın incelemesinin etkisi yok mu, var elbet. Zira aynı kitabı okuduğumuzdan şüphe etmiştim. :)

5
Eğlence & Mizah / Ynt: Kütüphanenizden Kareler
« : 20 Ağustos 2017, 21:49:16 »
Yaklaşık sekiz senedir evde olmamanın hüznü: Annem kitaplarımı kolilere kaldırdı. :( Nasıl olsa senede kaç ay evdesin istediğin zaman açar bulursun diyor. :(

6
2011'de siteyi bakıma almamız *-*. Böyle kapanmıştı, girmememiştik, herkes heyecan yapmıştı. Siteyi tamamen kapattık sananlar da olmuştu hatta. Bunun nesi mi güzel? Ehe, bakım bitince herkes büyük bir aşkla siteye sarılmıştı. Rıhtım sevgisini ateşleyen bir süreçti.

Arkadaşlar büyük bir komployu ortaya çıkarıyorum. Bu alıntıdan da anlaşılacağı üzere Derin Rıhtım çalışmalarına hız vermiş durumda. Sırf tıklanma sayısını arttırmak için ölü rakçı numarası bile çekiyorlar.

Ehe, bakım bitince herkes büyük bir aşkla siteye sarılmıştı.

Bakın burda Derin Rıhtım'ın yaşlılarından (bilinçli kelime seçimi :) ) Fırtınakıran ne diyor? İnsanların Kayıp Rıhtım'a bir süre ulaşamamaları onları foruma girmeye teşvik etti. Hatırlayacaksanız tema değişikliği adı altında geçtiğimiz sene kısa süreli bir kesinti yaşamıştık. Şimdi soruyorum acaba o "kesinti" gerçek miydi? Yoksa Derin Rıhtım'ın bir oyunu mu? Devam ediyorum. İstedikleri seviyede etki olamamış olacak ki bizi 1 ay boyunca Rıhtımdan kopardılar. Hemde hiç bir açıklama yapmadan. Uyan ey halkım. Kandırılıyoruz!

Goygoy şamatadan sonra bu sene içinde bu başlık altın sayın mit'in hiç övülmediğini farkettim. Saygıdeğer mit hazretleri bu forumun başına gelmiş en güzel şeylerden biridir. Sonra Fırtınakıran gelir. Buraların efendisi magicalbronze'a laf atmıyorum sonra şalteri kapatıp gidiyor. :)

7
Televizyon / Ynt: Amerikan Tanrıları Ekrana Gelirse!
« : 02 Mayıs 2017, 09:43:34 »
İlk bölümü izleyen oldu mu? Kitaba oldukça bağlı ve başarılı buldum ben ilk bölümü.

Bende Hatungacı gibi düşünüyorum. Yalnız ekran boyutundaki değişmeler sinirimi bozdu. Ara sahneleri daha farklı bir tarzda çekebilmenin yolunu bulurlarsa çok daha güzel olur.

Kitabı okumamış ve diziyi izleyecek arkadaşlara tavsiye:
Spoiler: Göster
 "Amerikan Tanrıları" içinde mitolojik ögeler barındıran bir kitaptır. İlk bölümü izlediğim için rahatlıkla söyleyebilirim ki dizideki neredeyse her konuşma göndermelerle dolu.

8
Hayvanlar Çiftliği- George Orwell

Kitap yayınlanma tarihi itibariyle Stalin'in Sovyet Rusyasına ağır bir eleştiri olmasına rağmen bence günümüze de ışık tutan bir eser.


Size, George Saunders'ın "Phil'in Dehşet Verici Kısa Saltanatı" adlı kitabını önereyim o vakit. Fırtınakıran tasdikli. :)

9
Tartışma Platformu / Ynt: Vurucu Giriş Cümleleri
« : 03 Nisan 2017, 21:36:15 »
"Ondokuzuncu yüzyıl uygarlığı çöktü." Karl Polanyi, Büyük Dönüşüm

Ha bu cümle benim için "Yakmak bir zevkti." ile aynı vurucu etkiye sahip.

10
Eğlence & Mizah / Ynt: Bugün Ben Şunu Öğrendim:
« : 29 Mart 2017, 13:20:33 »
Mercimek çorbası sevmeyenler mi varmış :ohm?y Şok :ohmy! @Rosemary'ye katılıyorum; bi' abartı kokusu alıyorum :D

Mercimek çorbası sevmeyen biriyle ilk kez karşılaştım. Böylece, mercimek çorbası sevmeyen insanların varlığını ilk kez bugün öğrendim. Kalplerde hüzün :(

Nasıl mümkün olabilir böyle bir şey, nasıl?! Kabullenemiyorum.

Yaşadığım bir dramı (aslında bir değil birden fazla kez tekrar eden hayal kırıklığımı) anlatayım. Mercimek çorbası diye aldığım ve güle oynaya kaşıklamaya giriştiğim mercimek çorbasının, brokoli çorbası çıkması. Ben şok. Ben iptal. :(

Buradan yetkililere sesleniyorum: Mercimek çorbası görünümlü, mercimek çorbası olmayan çorbalar yapmak yasaklansın. Bir daha bu meseleden dolayı hayal kırıklığı yaşamak istemiyorum. Mercimek çorbası sevenler: BİRLEŞİN!

11
Eğil Dağlar - Yahya Kemal

Şairliğiyle bildiğim bu adamın İstiklal Harbi sırasında yazdığı yazılardan oluşan bir kitap. Dili şahane. Okurken çok zevk aldım. Yayınevi sağolsun her sayfada bazı kelimelerin anlamlarını da vermiş. Böylece kelime dağarcığımı geliştirmiş oldum.

Kitap Yunanlılarla olan ilişkiden bahşediyor. Bütün yazılar Yunanlıların, İzmir ve Edirne üzerinde hak iddia etmelerine duyduğu tepkiyi öne çıkarıyor desek yeridir.

Bir iki yazıda, Yahya Kemal'in şiirlerinden izlere rastladım. Şiirlerin yazılma zamanı ile bu yazılarınkini karşılaştırdıktan sonra bir fikir edilebileceğimi düşünüyorum.

Çok keyifli bir okumaydı benim için. Kitabı tavsiye ediyorum. :)

12
Kapital
İktisat okuyorum. Hangi görüşten olursanız olun modern ekonomiyi/kapitalizmi anlamak için okunması gereken eserlerden biri. Yalnız bana öyle bir anlatılışı var ki okumaya tırsıyorum. Kaç kez niyetlendim okumaya ama hep niyetimle kalakaldım. Başlayamadım hiç. Dün babil'de %45 indirimde olduğunu görünce dayanamadım alıverdim. Bakarsınız bu sefer okurum. (Hadi inşallah.) :)

13
Neyseki bir tanesini takmıştım geriye 4 tane kaldı. Önerin için çok teşekkürler.  :aww Bende en çok slogansız olanı sevmiştim. Zaten o takılıydı. Evde de koybolmasınlar diye  bir tanesi dışında hepsini sakladım çift kat kilitledim.  :fight:

Belki başkasının nasibiydi. :) Bulan arkadaş buralardaysa ona da çay çorba ısmarlama sözüm olsun.

Sahi, bir ara buralarda "Aralık"ta Rıhtım buluşması yapalım diye bir öneri gelmişti. Ne oldu ona. Yapıldı mı? @Fırtınakıran?

Ek olarak: Meskun bulunduğum çevreye uğrayan her Rıhtım üyesine çay, çorba sözüm olsun. Genellikle Rumelihisarüstü ve Üsküdar taraflarında oluyorum. :)

14
Ben rozet düşmesindiye çantama diktim. Sonra içindeki eşyalarla birlikte çantamı kaybettim. Pişmanım :-[ Rozetleri evde saklayın kaybolunca çok üzülüyor insan.

Tüh! Çok yazık olmuş, üzüldüm valla :/ Kendiminkileri hemen adamantiyum bir kasaya kilitliyorum.

Ben dikmedim ama çantamdan düşüverdi bir tanesi. Slogansız olanı daha çok sevmiştim o kayıp gitti uzaklara. Tek tesellim sağolsun Fırtınakıran, bir değil beş tane hediye etmişti. :)

@diner hepsini tek seferde mi kaybettin? Geçmiş olsun. Eğer istersen bende kalan dördünden birini sana hediye edebilirim. Hem zaten her seferinde bir tane takıyorum kalanlar atıl oluyor. Böylece en azından bir tanesi daha kullanıma girmiş olur.

15
Alıntı
Romanın yazılışı sırasında kabadayıların kökeni ve tarihçesine ilişkin yapılan araştırmanın notları, daha sonra “Eski İstanbul Kabadayısı Figürü ve Bir Şehrin Yaşadığı Değişimler” başlıklı bir bildiriye dönüştürülerek 2015’te Sakarya’da Uluslararası Osmanlı Araştırmaları Sempozyumu’nda da sunulmuş.

Altyapısının sağlamlığı tescillenmiş kitap ufukta gözüktü :)

Yaltırık reyizin konuyla alakalı malûmatı engindir. Twitterda her cuma korku veya zamanın kabadayılarını anlatan zincirler paylaşır. Tavsiye ederim onları da. :)

Sayfa: [1] 2 3 ... 26