Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - FaLLeN

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 8
16
Güncel / Ynt: Öss Sonuçları
« : 19 Ağustos 2011, 22:31:29 »
Süleyman Şah Üniversitesi -- Psikoloji (İngilizce - Tam Burslu)

Lise 1 den beri hayalim olan bölüme gidebildim sonunda.  :D

17
Sinema / Ynt: 30 Abartılmış Film
« : 16 Ağustos 2011, 21:53:36 »
Neredeyse hiçbirine katılmıyorum, çoğu söylendiği kadar güzeldi, bir abartı göremiyorum.

18
Oyunlar / Ynt: Müzikleriyle Hatırlanan Oyunlar
« : 16 Ağustos 2011, 19:43:20 »
Benim müzikleriyle hatırladığım oyunlar şunlar:

1- Heroes of Might and Magic serisi. Bütün oyunlarında müzikler mükemmel.

2- Divine Divinity => Bende en derin iz bırakan bu oyunun müzikleridir, hala uyumadan önce zihnimde çalar, oyunun atmosferini de aklıma getirir ve dinlerim. Zaten ünlü bir rus orkestrası hazırlamış diye duymuştum.

3- The Witcher 1 ve 2 => İkincisinden ziyade birincisinin müzikleri daha güzeldir bana göre. Credits kısmında çalan özellikle, habire dinleyi duygulanırdım.  :D


19
Güncel / Ynt: Türkiye'de İnternetin Ölüm Tarihi
« : 16 Ağustos 2011, 19:38:28 »
Bence burada sorunun kaynağı sansür, yasaklama vs. değil, ideolojik ya da başka sebeplerden doğan güvensizlik. Açıkça söylemek gerekirse güvendiğim biri "Senin iyiliğin için bazı yasaklar koyacağım," dese, ona olan güvenimden dolayı hem bu yasakları benim iyiliğim için koyacağına hem de bu yasakları ilerletip despotça bir hale getirmeyeceğine, hem bunların sözde yasak özde koruma olacağına yani sonuçta benim bu işte maddi ya da manevi kazançlı çıkacağıma inanırım, buna güvenirim. Ama tam tersi olsa, güvenmediğim biri, elinde de gücü bulundurduğundan dolayı bana yasak koymaya kalkışırsa elbette buna tepki koyarım, ilerde bu yasakların ilerletileceğinden, hayatımın zindan olacağından korkarım ve en önemlisi de bunların benim yararıma değil de karşı tarafın bazı çıkarlarından dolayı konduğuna inanırım.

Şimdi, kimse bilgiçlik veyahut objektiflik taslamamalıdır bu konuda. Herkes biraz kendi ruhunu derinden araştırsa tek sorunun ideolojik güvensizlikler ya da tam tersi, sonsuz bir güven olduğunu anlayacaktır. Bunun dışında, "Özgürlüğümüz elimizden alınıyor" ya da tam tersi bir görüşün cümlesi olan "Çocuklarımız ahlaklı yetişecek," tarzındaki söylemler bu güvensizlik veya güvenin yansıması, insanın kendini rahatlamasını sağlayan bir araçtır. Elbette arada güven kavramından doğan bir "reddetme" ya da "kabul etme" içgüdüsüyle hareket etmeden, etraflıca, artıları eksileri bir yana koyarak, hakşinas bir şekilde bu konuda konuşanlar vardır. Ama henüz görmedim, sadece olduğuna inanıyorum.

20
Oyunlar / Ynt: Müzikleriyle Hatırlanan Oyunlar
« : 05 Haziran 2010, 13:53:35 »
Witcher'ın müzikler gerçekten mükemmel ötesi, öyle credits kısmını açıp dinlediğim çok olmuştur. Bunun dışında Heroes of Might and Magic 3 ve 4 ile Divine Divinity'nin müzikleri de şahanedir. İnsanı dinlendirir, huzur verir.

21
Fantastik edebiyat batı taklitçiliği değil ki, dilerse kendisi bizim kendi kültürümüzdeki fantastik öğelerden de bu tip bir edebi eser yazabilir, kimse karışmaz, mutlu oluruz. Bunun dışında Cumhuriyet döneminin ilk yıllarında bir batı taklitçiliği vardı ama bu bir geçiş dönemiydi, artık kitap konusunda kendi çizgimizi oluşturmaya başladık. Ayrıca artık "taklitçilik" denen bir şey pek kalmadı, özellikle kitaplar konusunda zira evrenselleşme denilen şey sayesinde herkes herkesten etkilenip bir şeyler karalayabiliyor, bu olmazsa olmaz, kaçınılmaz, ah vah edilecek bir şey de değil. Ben Unutulmuş Diyarlar'ın neredeyse tüm kitaplarını okudum ama milletime de bağlı biri olduğumu, batı taklitçisi olmadığımı düşünüyorum.

22
Televizyon / Ynt: L O S T
« : 25 Mayıs 2010, 11:23:00 »
Spoiler: Göster
Açıkçası için bilimselliğe kaçmadığına aşırı ama aşırı sevindim çünkü nefret ederim herşeyin bilimsel açıklanmaya çalışılmasına, Lost zaten fantastik bir diziydi, bilimi bile kendi türevlerinden çok daha güzel ve bol bir şekilde kullandı, bu kadarı kafi.  Bence final çok güzeldi, her sorunun cevaplanmasını istemem ben, bazıları bana kalsın. Madem bu diziyi o kadar izledim, artık bütünleştim, bazı cevaplar onla benim aramda kalmalı, ben türetmeliyim, başkasının hayalgücüne takılı kalmaktan bir nebze olsun kurtulmalıyım. Bu bakımdan iyi oldu. Dharma ile ilgili kendi düşüncelerim var, Walt ile ilgili de. Bunların hepsi açıklanmış olsaydı iki seçenek olacaktı. Açıklamaları ya beğenecektik ya da küçümseyecektik. Şimdi ise kendi açıklamalarım ve hayalgücüm bana yetiyor da artıyor, beni mutlu ediyor, önemli olan da budur.

23
Televizyon / Ynt: L O S T
« : 24 Mayıs 2010, 12:53:15 »
Spoiler: Göster
Pfff açıkçası ben Lost ile ilgili geyikleri nankörlük olarak görüyorum. Kaç senedir bize bu zevki yaşattılar, bence gayet de güzel bitti, elbet bazı yerler garipti ama her güzelin bir kusuru vardır ve yüzlerce iyilik bir kötülükle silinmez. Dediğim gibi gayet güzel bitti, sonunda hepsi cennete gitti.  :P Ama soru cevaplanması bakımından hiçbir şey beklemeyin ama hiçbir şey. En fazla o ışık kaynağının ne olduğunu göreceksiniz, orda da büyük ihtimal hayalkırıklığına uğrayacaksınız. (Kendi açımdan uğramadım ama empati kurarsam birçok insanın hayalkırıklığına uğrayabileceğini söyleyebilirim) Bu kadar. Koskoca bir efsane bitti ve bunun tadını çıkaralım. Son olarak, gerçekten mükemmel üstü bir nostalji yaşattı.

24
Televizyon / Ynt: L O S T
« : 21 Mayıs 2010, 20:00:51 »
Spoiler: Göster
Ama Jack'in onu öldürememesinin sebebi Richard'ın ölümsüz olması değildi. Jack dediki "madem senin dediğin gibi Jacob'un bize ihtiyacı var o zaman benim böyle ölmeme izin vermeyecektir" dedi hatırladığım kadarıyla ve fitili yaktı. Yani orda fitilin sönmesinin nedeni Jacob'un Jack'e ihtiyacı olması ve onun ölmesini istemediğiydi diye hatırlıyorum.

25
Televizyon / Ynt: L O S T
« : 21 Mayıs 2010, 14:34:31 »
Spoiler: Göster
[spoiler]Ama yine de ölmedi? Fitil gayet de ateş aldı Jack yaktığı halde ama ölmedi.
Richard'ın Jacob'dan istediği ölümsüzlüktü, Jacob da tamamiyle bunu Richard'a dokunarak verdi. Kimse o bölümde "Sadece Richard kendisini öldüremez" açıklaması yapmadı ki. :)

[/quote]

Benim hatırladığım kadarıyla şöyle bir şey demişti Richard Jack'e:

"Ben kendimi öldüremem ama sen yapabilirsin."

Richard ile ilgili bölümde onun kendisini öldüremeyeceğine ama herhangi birinin öldürebileceğine dair bir şey hatırlıyorum, bir daha bakmam lazım o bölüme. [/spoiler]

26
Televizyon / Ynt: L O S T
« : 21 Mayıs 2010, 12:37:20 »
Spoiler: Göster
Ben Richard'ın öldüğünü sanmıyorum ya... Ne de olsa dokunulmaz o.. Jacob'ın dokunmuşluğu var...Bunun anlamı da ölümsüzlük...Diye düşüneyrum.


Ama bildiğim kadarıyla sadece kendisini öldüremiyor, bir başkası onu öldürebiliyor çünkü Jack'e onu öldürmesini istemiş ve dinamit fitillerini Jack'in ateşlemesini sağlamıştı böylece Jack'in elinden ölecekti, kendisini öldüremese de bir başkası onu öldürebiliyor.

27
Televizyon / Ynt: L O S T
« : 20 Mayıs 2010, 13:07:10 »
Aynen. Adayı falan bırakıp o evrende geçen bir diziye başlasalar hayır demem.  :D

28
Televizyon / Ynt: L O S T
« : 20 Mayıs 2010, 12:30:45 »
Spoiler: Göster
Richard gerçekten de o kadar basit öldürüldü ki bu yüzden aklımda hala şüpheler var ölmediğine dahil. Koskoca Richard, "O beni istiyor" diye gitti bir daha gelemedi.  :P Ben bu sezonda biraz daha mülayimdi, arka plandaydı ve "herhalde yaptıklarından pişman oldu" diye düşünüyordum ama yine yaptı yapacağını, kutluyorum kendisini.

Bu arada adayı yok etme işi önceden çıtlatılmıştı, bu sezonun başında su altında kalmış adayı görmüştük, acaba Locke gerçekten de başardı mı bu işi? Belki de gerçekten başardı ama adayı yok etmenin bir çözüm olduğunu sanırken kendisini de yok etti, adanın yok olmasıyla hiçbir şey olmamş gibi, uçak düşmemiş gibi oldu ve de şuan izlediğim paralel evrendeki olaylar meydana geldi, yani bizimkiler hayatlarına devam etti. Adayı ve birbirlerini anımsamalarını ise adanın yok olmasıyla meydana gelen zamanda yolculuğa bağlıyorum. Geri zamana, uçağın düşmediği ana döndüler ve hayatlarına geri döndüler ama yaşadıkları şeyleri de hafif hatırlıyorlar. Ama Desmond onları niye tekrar bir araya getirmeye çalışıyor anlamadım.

Neden bu kişilerin seçildiğinin cevabı tatmin ediciydi, Jack'in okunmuş suyla Jacob olması biraz komik geldi bana.  :P Bu arada son bölümle ilgili izlediğim bir sneak peekte Sawyer kendini aşmış İncil'den alıntılar yapıyor.  ;D

29
Televizyon / Ynt: L O S T
« : 17 Mayıs 2010, 15:13:34 »
İki hafta sonra bitiyor zati, artık senarist gelip bana herşeyi söylese de bir şey farketmez.  :P

30
Oyunlar / Ynt: RPG Oyun Önerisi
« : 17 Mayıs 2010, 13:27:36 »
Final Fantasy 12 yi oynadım sanırım, güzel bir oyun fakat ben rol yapma kısmını, bol diyalogu, bol görevleri falan sevdiğimden rpg kategorisinde listenin çok altında bir oyun. Ama bu sadece rpg kategorisinde, genel olarak düşünürsek mükemmel bir deneyim. Saatlerce oynadığımı, rüyalarıma girdiğini hatırlıyorum. Ama maalesef rpg oyunu olarak öneremem.

Bu arada ME ve KOTOR dışında önereceğim rpgler:

- Divine Divinity (gerçi eski bir oyun ama beni çok bağlamıştı özellikle müzikleri süperdir ve ödül almıştır)

- Nwn serisi (1.sini daha çok sevmiştim ama ikincisi de güzel tabii)

- Morrowind ve Oblivion (Morrowindi üç kere bitirdim, Oblivion'u ise lanet buglar yüzünden bir türlü bitiremedim.  :P Mükemmelliğini anlatmaya gerek bile yok. :P )

- Dragon Age (son yıllarda çıkan en iyi rpglerden biri, nwn gibi, aynı firmanın da ürünü sanırım ama ' nwn gibi bol diyaloglu görevli falan olsun ama nwn bayağı bir yavaştı yahu, ben daha hızlı bir oyun istiyorum' diyenler için gösterebileceğim ilk oyun)

Eskilerden isteyen olursa:

- Tabiiki babamız Baldur's Gate  :P

- Gothic 2 (oblivion tarzı, çok güzeldir, özellikle paralı asker ile oynayın, ölümsüz gibi oluyorsunuz :P )

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 8