Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - elroy

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 7
16
Duyurular / TÜYAP Çukurova 5. Eğitim VE Kitap Fuarı
« : 10 Ocak 2012, 20:14:14 »
ÇUKUROVA 5. KİTAP FUARI AÇILDI

Kuruluşumuz TÜYAP Adana Fuarcılık A.Ş. ve Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle, Adana Büyükşehir Belediyesi ve Altın Koza’nın katkılarıyla düzenlenen Çukurova 5. Kitap Fuarı, 10-15 Ocak 2012 tarihleri arasında Eğitim Fuarı ile eş zamanlı olarak 10 Ocak 2012 Salı günü saat 12.00’da düzenlenen törenle Adana Valisi Sayn Hüseyin Avni Coş, Adana Büyükşehir Başkanvekili Sayın Zihni Aldırmaz, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Sayın Onur Bilge Kula, TÜYAP Kültür Fuarları Danışma Kurulu Başkanı Sayın Doğan Hızlan, Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Metin Celal, İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgaffur Büyükfırat, TÜYAP Kültür Fuarları Genel Koordinatörü Sayın Deniz Kavukçuoğlu ve TÜYAP Adana Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü Sayın İlhan Ersözlü tarafından TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde açıldı.

205 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla düzenlenen Çukurova 5. Kitap Fuarı kapsamında panel, söyleşi, şiir dinletisi ve çocuk etkinlikleri gibi 50 kültür etkinliğinde ve imza günlerinde 300 yazar kitapseverlerle buluşacaktır. Aralarında Can Dündar, Zeynep Oral, Nasuh Mahruki, Behçet Çelik, Mine Kırıkkanat, Enver Aysever, Pakize Özcan, Şükrü Erbaş, Nilüfer Kuyaş, Nazlı Eray, Nermin Bezmen, Uykusuz Dergisi Çizerleri…ve pek çok değerli şair, yazar ve bilim insanının bulunduğu konuklar 6 gün süresince okurlarla bir araya gelecektir.

Çukurova 5. Kitap Fuarı geçtiğimiz yıla oranla hem katılımcı sayısında hem gerçekleştirilen metrekare anlamında %30 büyüme kaydetti. Bu yıl İstanbul Kitap Fuarı’nın Onur Konuğu olan Hollanda tüm yıla yayılan etkinlikler kapsamında Çukurova Kitap Fuarı’na katılıyor. Hollanda standında Hollanda edebiyatından Türkçe’ye çevrilen kitaplar yer alacak.

TÜYAP Okur ve Yazar Buluşmaları
TÜYAP, yılın ilk kitap fuarında yeni bir etkinlik dizisine başlıyor. Okur ve Yazar Buluşmaları başlığı altında gerçekleştirilecek söyleşilerde yazarlar yeni çıkan kitapları üzerine okurlarıyla bir araya gelecek. Bu kapsamda Çukurova Kitap Fuarı’nda Haydar Ergülen 11 Ocak Çarşamba; Gülten Dayıoğlu 12 Ocak Perşembe; Cüneyt Ülsever, Yekta Kopan ve Ayşe Kulin 14 Ocak Cumartesi günü “Okur ve Yazar Buluşmaları”na katılacak.

Çukurova 5. Kitap Fuarı, TÜYAP Adana Fuarcılık A.Ş. tarafından düzenlenen Çukurova Eğitim Fuarı ile eş zamanlı olarak 10-14 Ocak 2012 tarihleri arasında 10.30-20.30, kapanış günü olan 15 Ocak 2012 tarihinde ise 10.30-20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir. Fuarlara giriş ücretsizdir.
 
Resmi sitesinden alıntıdır.

Not : http://www.tuyap.com.tr/webpages/cukurovakitapfuari/index.php?main=basin Resmi sitesinden fuarla ilgili gerekli bilgileri öğrenebilirsiniz.

17
Müzik / Ynt: Günün şarkısı
« : 15 Aralık 2011, 15:25:34 »
lily allen - who'd have known

18
Sonunda,sonunda ve sonunda Stephen King'in Kara Kule'sini okuyorum.Her ne kadar okuma aralıklarım uzun olsa da gayet güzel ilerliyor,bu kitabın sonunu merak etmemle beraber diğer 6 kitabın nasıl olacağınıda ayrıca merak etmekteyim.Önsözünde ve yorumlara göre en az dikkat çekici kitabın bu olduğu söyleniyor(ki bana göre bu da gayet güzel)diğerleri nasıl olacak:D

19
Müzik / Ynt: Günün şarkısı
« : 16 Ekim 2011, 10:13:31 »
Zakkum - Teslim ol

20
Sinema / Ynt: Vampir "Depp" Geliyor; Dark Shadow
« : 15 Eylül 2011, 17:25:49 »
Johnny Depp,Tim Burton,Helena Bonham Carter bu üçlünün yapacağı her işi izlerim ve hiçte sıkılmam.

Johnny Depp'in bu rolle daha da büyüyüp,ekstra hayran kitlesi katacağına inanıyorum.Hatta bir iddiada da bulunursam,bu rolle unutulmayan karakterler listesine girecektir.

Tim Burton'ın harika bakış açısıyla,o klasik filmlerinde ki gibi karanlık bir havayla anlatılırsa tadından yenmeyecek bir film olacaktır.

Müziklerini de ayrıca merak ediyorum ama eğer Tim Burton'ın bazı filmlerindeki müzisyen yapıyorsa harika bir müzik şöleni bizleri bekliyor.

21
Sinema / Ynt: Açlık Oyunları'ndan İlk Trailer!
« : 15 Eylül 2011, 17:06:20 »
Kitaba olabildiğince sadık kalıp,aksiyon sahnesi de olan,kitabın ana temasını da kaçırmadan güzel görsellerle anlatan bir film olur diye içimden geçirsem de beklentimi yüksek tutmamaya çalışıyorum.Ellerinde çok güzel bir malzeme var,inşallah bunu iyi kullanırlar da biz de film arşivimize ekleyecek güzel bir film izleriz.

22
Duyurular / Ynt: Beyoğlu Sahaf Festivali
« : 08 Eylül 2011, 19:22:18 »
Açıkcası gidenleri kıskanmadım desem yalan olur.Bence son gün olsa da gidin hatta kitap standlarının fotoğrafları varsa paylaşırsanız çok güzel olur.

Geçen gün Number 1'de de bahsediyorlardı.Geçen sene 35 sahaf katılmış,bu sene de 32.Okuduklarımdan da anladığım kadarıyla gayet dolu,güzel bir festival olmuş.

23
Sinema / Ynt: En Son İzlediğiniz Film?
« : 01 Eylül 2011, 23:18:37 »
Se7en

Uzun zamandır izlemek istediğim ve sonunda izlediğim film.Aslında biraz hayal kırıklığına uğradım.David Fincher sevdiğim yönetmenlerden biri ama daha iyi filmlerini izledim.

Konusu öyle 'aa' dedirtmedi.Sırayla bekledim olacakları,sonunu da tahmin ettim.Ama sırf oyunculuk için izlenilecek bir film gerçekten.Brad Pitt,Morgan Freeman,Gwyneth Paltrow ve Kevin Spacey(Bu adama dikkat,kesinlikle harikaydı.)bugünkü kariyerlerine gelmede önemli rol olan bir film olduğunu düşünüyorum.

24
Müzik / Ynt: Günün şarkısı
« : 30 Ağustos 2011, 16:59:17 »
Bugünlere özel klasik şarkıyı kimse yazmamış.Ben yazayım.

Barış Manço - Bugün bayram :D

25
Güncel / Ynt: Bayram
« : 30 Ağustos 2011, 16:56:56 »
Mutlu,huzurlu,sağlıklı,güzel nice bayramlara...

26
Başka Kurgular / Ynt: Empati - Adam Fawer
« : 24 Ağustos 2011, 02:28:45 »
Ben de Olasılıksız'dan sonra Empati'yi okudum ve açıkcası bana Olasılıksız'dan daha iyi gelmedi.

Belki de Chiyo arkadaşımızın dediği gibi beklenti yüksek oluyor ve aradığını
bulamıyorsun.Kitabın işlediği konu çok zekice;bazı insanların farklı duyularla karşılarındaki insanların duygularını anlayabilmeleri veya istedikleri varlıklara hissettirmek istedikleri duyguları iletebilme gibi bir yetenekleri olan kişilerle oluşturulan bir kurgu var.

Kitabı maalesef konu kurtarmamış.Olaylar tahmin ettiğim şekilde ilerledi ve kitabın sonunu merak ederek değil,sadece tahmin ettiklerimi teyit etmek için okudum.

İlk başta ayrı ayrı karakterlerden bahsedip sonra onları bir araya getirme şekli mi yazım stili mi ne dendiğini bilmiyorum ama bence artık çoğu yazar kullanıyor.Kötü olduğunu düşünmüyorum sadece bir süre sonra bir özellik olmaktan çıkıyor.Belki de ben çok fazla denk geldiğim için böyle düşünüyorum.

Bence kitap tam olarak bitmiyor.Sonunda açık kalan bazı noktalar var bu yüzden kitabın devam edebileceğini düşünüyorum.Eğer ikincisi çıkarda okumam dersem yalan söylemiş olurum.Merakımdan dolayı okurum zaten Olasılıksız'ı yazan bir yazardan beklentim her zaman yüksektir.

27
Kitaplar / Ynt: The Hobbit / Oradaydık ve Şimdi Buradayız
« : 16 Ağustos 2011, 14:03:12 »
Yüzüklerin Efendisi'nden sonra hep okumak isteyip bir türlü okuyamamıştım.Filminin çekildiğini duyunca,filmi izlemeden önce kitabını okuma takıntım olduğu için hemen alıp okudum.
Güzel akıcı bir anlatımı var.Küçük Bilbo Baggins'i bu kadar sevebileceğimi düşünmezdim.Ama cüceler için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.
Spoiler: Göster
Bana bir zorlukla karşılaşınca hemen vazgeçen,başkalarını suçlayan,fazlaca altın düşkünü geldiler.Tabi özlerinde iyi olduklarını,herkesin hakkını verdikleri sonunda da anlaşılıyor ama gene de ısınamadım(Balin hariç o bilge hali,hobbite sürekli destek çıkması gözümden kaçmadı:D


Bilbo Baggins'in neden kendi halkı tarafından ilginç bulunduğu,yüzüğü nasıl bulduğu gibi bir çok sorunun da cevabı bulunuyor.Severek okudum.

28
Liman Kütüphanesi / Ynt: Online kütüphane
« : 16 Ağustos 2011, 13:22:28 »
Kaçıncı sayfada olduğunu bildirme ve anasayfada sadece takip ettiğiniz kişileri görebilme özelliği hoş oldu yahu. Ayrıca, "yarım bıraktıklarım" adlı kategori de iyi bir eklenti bana göre.

Bunların hepsine katılmakla beraber,kütüphanemle okuduğum kitaplar arasındaki farkı görebilme özelliği de bence çok güzel.Severek kullanıyoruz:D

29
Liman Kütüphanesi / Ynt: Kitap okumaya nasıl başladınız?
« : 15 Ağustos 2011, 14:36:53 »
Sonrasında Harry Potter sever bir arkadaşım bana Hp3'ün kitabını verdi. Okudum ve o kitap benim severek okuduğum ilk kitaptı. 100 temel eserden başka bir tür kitap olduğunun farkında değildim o zamanlar. Kitap okumak cehennem gibiydi. Ama bu kitap her şeyi değiştirdi.

Benim görüşüm genel olarak zaten insanların mutlaka seveceği bir kitap türünün olduğu ama bunun ne olduğunu çoğu zaman bilememesi(Bu yüzden bence benim okumaya başlama sürecimde baya geç olmuş).Kimi klasik sever,kimi bilim-kurgu,kimi fantastik bilemeyiz.Deneme yanılma yöntemi birazda.

30
Liman Kütüphanesi / Kitap Okumaya Nasıl Başladınız?
« : 14 Ağustos 2011, 20:58:40 »
Benim ilginç bir kitap okumaya başlama hikayem olduğu için bu konuyu açmak istedim(umarım doğru yere konuyu açmışımdır).Farklı hikayeler çıkacağını düşünüyorum.

Benim öyküme gelirsek ilginç dememin sebebi,kitap okumaya başlanılacak ve bu yolla sevilecek en son yolla kitaba başlayıp,sevmem.Cevap tabi ki zorlamayla.5.sınıfın yazıydı ve annemin günde bir saat kitap okuyacaksın diye elime kitap verip,beni odama göndermesiyle kitap okuma serüvenim başladı.O zamana kadar gerçekten kitap okumaktan nefret ediyordum ve benim için işkence gibi gelmişti.Ama bunlar okuma zorunluluğuma engel değildi ve mutlaka o kitaplar okunacaktı.Her gün koskoca bir saat...Nerden bilebilirdim ki bu zamana kadar süren bir kitap yolculuğunun başlayacağını.Mecbur okumaya başladım.İlk kitabın Robinson Crusoe olması tabi ki benim için bir şanstı.İlk sayfaları oflaya puflaya zorla okumama rağmen ileriki sayfalarda kendimi okumaktan alamıyordum ve yavaş yavaş bu 1 saatlik zorunlu okuma süreleri benim isteğimle uzuyordu.En büyük etkende şu an benim için hala klasik olan Jules Verne kitaplarını okumaya başlamamdır.Denizler Altındaki 20.000 Fersah,80 Günde Devri Alem'ni vs. okumanın verdiği zevki çok az kitapta bulmuşumdur.Velhasıl,ta o zamandan beri artan bir kitap okuma hevesiyle hala okuyorum :).

O zaman zorla bana kitap okutan annem şimdi yeter artık okuma diyor:D.Tabi ders çalışmam gereken zamanlarda bile okuyunca haklı olarak kızıyor.

Not:Amacım kitap okumayan birine zorla kitap okutun mutlaka seveceklerdir demek değil.Sadece benim hikayem böyle ve benim şansım ilk kitaplarımın seveceğim eserlere denk gelmesi.

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 7