Şimdi şöyle ki yorumlar çok uzun ve tek tek okumaya mecal bulamadım şu an. Ama yorum yapma ihtiyacı da güdüyorum, o yüzden de yazıyorum.
Öncelikle büyük çoğunluk teknolojiye değinmiş, ben de değineyim. Şöyle yapayım onu da: Yüzüklerin Efendisi'nde ok ve yay var mı? Var. Kılıç kalkan? E, o da var. Bunlar geçmişte insanoğlunun kullandığı silahlar değil mi? Öyle. O zaman Yüzüklerin Efendisi de ters yönde bir bilim-kurgu olmaz mı, eğer sizin yorumlarınızı baz alırsak?
Star Wars bilim kurgu değil, fantastiktir çok büyük ölçüde.
Neden mi?
Çünkü kendi içinde insanlardan başka birçok ırk bulundurur, bu ırkların herbirinin de kendine özgü dilleri, ses tonları, force uyumları mevcuttur ve force herbirine ayrı bir etki bırakmaktadır. Üstüne üstlük herbir ırkın kendine özgü giyimi, kendine özgü kültürü bile yansıtılmıştır eserlerde. Ayrıyeten "force" gibi ayrı bir mekanizma işlemektedir bütün seride, forceu felsefi olarak farklı yorumlayanlar ve forceu kullananlar vardır içinde. Evet, yüksek bilgisayarlar veya bilimum başka teknoloji de mevcuttur, ama farklı bir oluşum vardır, şu an bulunduğumuz evrenden çok kopmuş. Star Wars'u bilim kurgu olarak almak yanlıştır bence, o kısıtlamayla sınıflandırılamaz çünkü, o kalıba sığmaz.
Star Wars Başlı başına fantastiktir, bambaşka bir evrendir. Eğer her esere uyguladığımız en basit algı ve sınıflandırma yöntemini kullanırsak dahi fantastik olduğu son derece ortadadır, zaten ilk cümlemde de bunu açıklamaya çalıştım.
Dipnot: Bence yani...