Aegon Targaryen hakkında bir teori de var:Spoiler: GösterRhaegar'ın oğlu Aegon Targaryen serinin henüz Türkçe'ye çevrilmemiş kitaplarında yaşıyor. Fakat bazı teorilere göre yaşayan ve eski Kral Eli Jon Connington ile beraber Özgür Şehirler'de dolaşan kişi bir Targaryen değil de bir Blackfyre (seride Karaateş olarak geçer) olduğu. Bazı kısımlarda Illyrio Mopatis'i Blackfyre olarak tanımlıyor. Bu teorilerin açığa çıkmasına neden olan söz ise Mopatis'in Tyrion'a "Siyah ya da kırmızı farketmez, ejderha ejderhadır." demesiymiş.Fakat ben buna pek ihtimal vermiyorum.
Alıntı yapılan: Maedhros - 10 Kasım 2012, 09:59:47Aegon Targaryen hakkında bir teori de var:Spoiler: GösterRhaegar'ın oğlu Aegon Targaryen serinin henüz Türkçe'ye çevrilmemiş kitaplarında yaşıyor. Fakat bazı teorilere göre yaşayan ve eski Kral Eli Jon Connington ile beraber Özgür Şehirler'de dolaşan kişi bir Targaryen değil de bir Blackfyre (seride Karaateş olarak geçer) olduğu. Bazı kısımlarda Illyrio Mopatis'i Blackfyre olarak tanımlıyor. Bu teorilerin açığa çıkmasına neden olan söz ise Mopatis'in Tyrion'a "Siyah ya da kırmızı farketmez, ejderha ejderhadır." demesiymiş.Fakat ben buna pek ihtimal vermiyorum. Bildiğim kadarıyla -yanlışım varsa düzeltin- bu bir teori değil bir gerçek. 5. kitap hakkında az da olsa bilgi sahibi olanlar yanlışım varsa eğer düzeltebilir
Kargaların Ziyafeti Kısım 2'yi okumaktayım ve ufak bir diyalog çok dikkatimi çekti. Bu bölümü geçeli çok oldu fakat benim kafa bu diyalogda takılı kaldı. Ben son derece ilginç buldum ve ne olur ne olmaz diyerekten not almıştım. Sizlerle de paylaşmak istiyorum...."Artık biliyorum." Cersei'nin sabrı tükenmek üzereydi. "Başka bir şey var mı?""Bir şey daha. Küçük bir mesele." Qyburn özür diler gibi gülümsedi ve şehrin sıradan insanlarının arasında popüler hale gelen bir kukla gösterisinden bahsetti; hikaye, kibirli aslanların saltanatıyla yönetilen bir hayvan krallığından bahsediyordu. "Bu hainlik dolu hikaye ilerledikçe, kukla aslanlar daha açgözlü ve daha kibirli oluyorlar, sonunda kendi kullarını yemeye başlıyorlar. Soylu geyik buna itiraz ettiğinde, aslanlar onu da yiyorlar ve hayvanların en kudretlisi olarak bunu hak ettiklerini söylüyorlar.""Hikaye böyle mi bitiyor?" diye sordu Cersei neşeyle. Doğru ışıkta bakarsan, bu faydalı bir ders bile olabilirdi."Hayır Majesteleri. Hikayenin sonunda bir yumurtadan ejderha çıkıyor ve bütün aslanları yok ediyor."...Benim bu paragrafın üzerinde çok durmamın nedeni elbette ki Martin'in seriyle ilgili çok önemli sayılabilecek, hatta serinin kaderi olarak adlandırabileceğimiz bir bilgiyi satır aralarına serpiştirmiş olabilme ihtimali.Sizce de ilginç değil mi? Fikirlerinizi öğrenmek isterim açıkçası.
Spoiler: GösterBilmiyorum böyle düşünen yanlızca benmiyim.Kargaların ziyafeti kendi açımdan bana tamamen bir zaman israfı geldi açıkcası belli karakterlerin bu kitapta hiç bahsedilmemesi (ki çoğu kişinin favori karakteri bu kitapta geçmeyen karakterlerdir,yanlış anlaşılmasın kargaların ziyafetindeki karakterler gereksiz demiyom ama hepsi bi yapbozu tamamlayan parçalar gibi birbirinden ayrılması cidden canımı sıktı.) beni üzdü ve yazara olan güvenimin ve seriye olan bağlılığımın tamamen kaybolmasada büyük oranda sarsılmasına neden oldu.(Fakat bu konuyu daha çok düşündükçe,okuyucu için en iyi şeyin,bütün karakterlerin yarım hikayesini anlatmaktansa,karakterlerin yarısının bütün hikayesini anlatmak olduğunu hissettim ve bu yolda yürümeyi tercih ettim.) böyle bir yazardan bu cümleyi okumak ise resmen yaranın üstüne kezzap dökmek gibi oldu.
Alıntı yapılan: N3cati - 12 Aralık 2012, 19:49:20Spoiler: GösterBilmiyorum böyle düşünen yanlızca benmiyim.Kargaların ziyafeti kendi açımdan bana tamamen bir zaman israfı geldi açıkcası belli karakterlerin bu kitapta hiç bahsedilmemesi (ki çoğu kişinin favori karakteri bu kitapta geçmeyen karakterlerdir,yanlış anlaşılmasın kargaların ziyafetindeki karakterler gereksiz demiyom ama hepsi bi yapbozu tamamlayan parçalar gibi birbirinden ayrılması cidden canımı sıktı.) beni üzdü ve yazara olan güvenimin ve seriye olan bağlılığımın tamamen kaybolmasada büyük oranda sarsılmasına neden oldu.(Fakat bu konuyu daha çok düşündükçe,okuyucu için en iyi şeyin,bütün karakterlerin yarım hikayesini anlatmaktansa,karakterlerin yarısının bütün hikayesini anlatmak olduğunu hissettim ve bu yolda yürümeyi tercih ettim.) böyle bir yazardan bu cümleyi okumak ise resmen yaranın üstüne kezzap dökmek gibi oldu. Açıkçası şu yazdığına katılmıyorum ben. Martin yapabileceği en güzel şeyi yaptı bence. Dünyayı sarsan bir serinin yazarını tek bir cümle için eleştirmeni yadırgadım, güveninin sarsılmasına da anlam veremedim.
Ben ilk kitabı bitirdim şu an ve kafama takılan şey şu. Tywin Lannister'in, diğer Baratheon'ların neden ayaklandığına dair hiç fikri olmaması mümkün mü? Eddard Stark'ın ortada bir sebep yokken mi Stannis'e yaklaştığını düşünüyor?