Kayıt Ol

Star Wars VII: The Force Awakens

Çevrimdışı Denaro Forbin

  • *****
  • 2114
  • Rom: 54
    • Profili Görüntüle
    • Bilimkurgu Kulübü
Star Wars VII: The Force Awakens
« : 01 Mayıs 2014, 15:47:42 »

Star Wars Episode VII için oyuncu kadrosu sonunda açıklandı!

Oynayacakları roller belli olmayan John Boyega, Daisy Ridley, Adam Driver, Oscar Isaac, Andy Serkis, Domhnall Gleeson, ve Max von Sydow isimleri seriye yeni giriş yapıyorken eskilerden Harrison Ford(Han Solo), Carrie Fisher(Leia), Mark Hamill(Luke Skywalker), Anthony Daniels(C-3PO), Peter Mayhew(Chewbacca) ve Kenny Baker(R2-D2)’ın yerlerini koruması bizi sevindiriyor.

Genişletilmiş Evreni yok sayma kararını aldıklarında bir çok Star Wars fanını sinirlendirmiş olmarına rağmen filmin oyuncu kadrosunun açıklanması heyecan verici oldu. J.J. Abrams bunun hakkında şunları söyledi;

Alıntı
“Filmin oyuncularını duyurduğumuz için çok mutluyuz. Eski yıldızlarımız ve yeni oyuncularımız ile bu evreni tekrar hayata döndürmek çok güzel bir şey olacak. Çekimler bir kaç hafta içinde başlayacak ve hayranları mutlu etmek için her şeyi yapmaya çalışıyoruz!”

18 Aralık 2015’de çıkması planlanan filmin nasıl bir şey olacağını kimse tahmin edemiyor ama her haber bizi heyecanlandırmıyor da değil. Phantom of the Menace filmine bile ona laf etmemize rağmen hala seviyorsak Abrams gibi birinin ortaya kötü bir şey çıkarmak için çok uğraşması gerekir.

Heyecan dorukta kulaklarımızı 4 Mayıs’da çıkması beklenen habere dikelim efendim!


Çevrimdışı mit

  • *
  • 5536
  • Rom: 96
  • Kronik Anakronik
    • Profili Görüntüle
    • Yorgun Savaşçı'nın Günlüğü
Ynt: Star Wars VII: The Force Awakens
« Yanıtla #1 : 01 Mayıs 2014, 16:06:13 »
Harrison Ford ve Mark Hamill'i görmek beni hiç beklemediğim bir şekilde mutlu etti. Birden filme ilgi duyar oldum hatta. Andy Serkis ise şaşırttı, rolü ne olacak acaba? Umarım Abrams "etkileyici" bir son yapabilmek uğruna işi yüzüne gözüne bulaştırmaz. Disney de çok el atmasa bari...
Jackal knows who you are,
Jackal knows where you are.
Try to hide if you dare.
Do your best, i don't care.

Çevrimdışı Denaro Forbin

  • *****
  • 2114
  • Rom: 54
    • Profili Görüntüle
    • Bilimkurgu Kulübü
Ynt: Star Wars VII: The Force Awakens
« Yanıtla #2 : 07 Mayıs 2014, 18:56:41 »

Geçtiğimiz günlerde Star Wars filminin kadrosuyla ilgili bir haber paylaşmıştık. Bundan kısa bir süre sonraysa Episode VII’nin adına dair söylentiler dolanmaya başladı.

Ain’t It Cool sitesinin haberine göre isim The Ancient Fear olabilirmiş. Attack of the Clones ismiyse henüz rafa kaldırılmış değil. Ancak net bir şey de ufukta görünmüyor.

The Ancient Fear adı Star Wars’a uygun olabilir mi? Biz biraz arada kaldık açıkçası.

Haber: Hazal "Fırtınakıran" Çamur

Çevrimdışı Denaro Forbin

  • *****
  • 2114
  • Rom: 54
    • Profili Görüntüle
    • Bilimkurgu Kulübü
Ynt: Star Wars VII: The Force Awakens
« Yanıtla #3 : 25 Mayıs 2014, 12:52:40 »

Dünya sinemasının en önemli filmlerinden biri olan Star Wars‘ın yeni bölümünün çekimleri tüm hızıyla devam ediyor. Hatırlayacağınız üzere şu haberimizde filmin efsanevi kadrosunun bir araya toplandığından bahsetmiştik.

Şimdiyse filmin yönetmeni J.J. Abrams, Unicef işbirliğiyle başlattıkları bir projeyi sunmak için filmin setinden serinin hayranlarına sesleniyor. Bu kampanyaya katıldığınız takdirde hem dünyadaki aç çocuklara yardım eli uzatma şansını hem de filmin setini gezme ve oyuncu kadrosuyla tanışma fırsatı yakalıyorsunuz. Bitmedi! Ayrıca filmde bizzat rol alma şansı da yakalıyorsunuz! Tabii ki makyajlı ve kostümlü olarak… Detayları şuradan öğrenebilirsiniz.

Videoyu dikkatle izlerseniz şu andaki çekimlerin nerede yapıldığını tahmin etmeniz hiç de zor değil: bir zamanlar hem Luke hem de Anakin Skywalker’ın evi olan, çöl gezegeni Tatooine. Ayrıca arkadaki cübbeli şahsa ve 0:26′da boy gösteren sürprize de dikkat.

Video için BURAYA tıklayabilirsiniz.

Haber: M. İhsan "mit" Tatari

Çevrimdışı Denaro Forbin

  • *****
  • 2114
  • Rom: 54
    • Profili Görüntüle
    • Bilimkurgu Kulübü
Ynt: Star Wars VII: The Force Awakens
« Yanıtla #4 : 06 Haziran 2014, 18:02:07 »

7’den 70’e herkesin heyecanla beklediği Star Wars Episode VII’nin Duabi’deki çekimleri inanılmaz gizlilikle sürerken dün TMZ’den birinin sızdırdığı set fotoğrafları bir heyecan dalgası yarattı. Abrams’dan bu fotoğrafların sızdırılması hakkında bir açıklama gelmemesi sızıntının bilerek yapıldığı yönünde iddiaları güçlendiriyor. İnsanların bazı yerlerde makineye poz verir durumda çıkmaları bu iddiayı güçlendirir nitelikte.

Biliyoruz ki film çıkana kadar hikaye konusunda bulunduğumuz tahminlerin hiç birinin doğruluğu ispatlanmayacak (Bkz: Episode III’de yeşil sahne önünde Anakin ve Obi-Wan çekimleri. Kimse ne olacağını tahmin edememişti!). Ancak filmin geçeceği yerleri bilmek bile yeteri kadar etkileyici. Örneğin şu an çekimlerin olduğu yerden buranın Tatooine’in market yeri olduğunu tahmin etmek zor değil. Ancak bu fotoğraflarda bizi sevindiren birkaç nokta var. Birincisi orijinal serinin yapımında düşünülen fikirlere saygı gösterilmesi, onların takip edilmesi. Örneğin alttaki fotoda göreceğiniz 1970’lerde orijinal üçleme için planlanmış çizim ve bugün yayınlanan fotoğraflarda görünen sahne dilimizi uçuklattı.

Spoiler: Göster


Bir diğer nokta ise Millenium Falcon ve X-Wing’in gerçekten yaratılması! Edinilen bilgilere göre yönetmen CG kullanımını en aza indirgemeyi planlıyor. Bunun yerine eski filmlerde olduğu gibi gerçek efektler kullanılacak. Buna sevinmemek elde değil. Birçok kişi yeni bir Hobbit faciası yaşanacağını düşünürken CG kullanımının en aza indirilmesi herkesi sevindirmiştir herhalde. Sadece Millenium Falcon ve X-Wing de değil, yaratıklar da gerçekten yaratılıp gerçek insanlar tarafından canlandırılıyor!

Daha fazla uzatmadan sizi tüm set fotolarıyla baş başa bırakalım efendim. Galeriler için BURAYA ve BURAYA tıklayabilirsiniz.

Haber: Burak "Marius" İpek

Çevrimdışı Denaro Forbin

  • *****
  • 2114
  • Rom: 54
    • Profili Görüntüle
    • Bilimkurgu Kulübü
Ynt: Star Wars VII: The Force Awakens
« Yanıtla #5 : 25 Haziran 2014, 17:11:03 »

Star Wars haberlerine hoş geldiniz. Sizin için bir haber turu düzenledik ve bakın neler duyduk neler.

İyi Haber

Looper’ın, Brick’in ve birkaç bölüm Breaking Bad’in senaryosunu yazmış olan Rian Johnson’a yönetmen ve senaristlik teklif edildi. Kendisinin başarısı imza attığı yapımlarla ortada. Her ne kadar sosyal medyada Johnson’ın ne kadar doğru bir seçim olup olmadığına dair tartışmalar ışık hızıyla sürse de, genel kanı olumlu yönde.

Açıkçası J.J. Abrams’a göre çok daha derin bir senaryo ortaya koyabileceğini düşünüyoruz.

Rian Johnson

Kafa Karıştırıcı Haber

Rian Johnson
’ı senarist ve yönetmen koltuğunda göreceğimizi varsayarasak bu defa daha ilginç bir şey ortaya çıkıyor. Star Wars VIII’e hazır mıyız? Daha 7. filmin haberini sindiremedik yahu!

7.filmin yönetmeni J.J. Abrams olarak belirlendiğine göre Johnson’a 8. film kalıyor. Bu da yepyeni bir senaryo ve oyuncu kadrosuyla kaydedilecek demektir. Çünkü haberi doğru kabul edersek 7.filmin ana kadronun son macerası olacağını da kabul ediyor olmamız gerekir.

Kötü Haber

Sevgili Han Solo, Harrison Ford… O set neler etti sana!

Kendisinin çekimler sırasında bacağını kırdığını duymuşsunuzdur ve gelişmeler iyi yönde değil. Star Wars VII’nin senaryosunda lokomotif görevini Han Solo’nun göreceği söylenirken bu durum hiç de iyi olmadı.

Peki şimdi ne olacak? Ya Ford’un bölümlerinin üzerinden geçilecek ya da senaryo yeniden yazılacak. Ama Disney buna yanaşır mı emin değiliz. İşler bu noktada iyice karışmış durumda.

Harrison Ford’a acil şifalar diliyor, Star Wars’un Disney tarafından mahvedilmemesi için hala dua ediyoruz.

Bizden ayrılmayın!

Haber: Hazal "Fırtınakıran" Çamur

Çevrimdışı Denaro Forbin

  • *****
  • 2114
  • Rom: 54
    • Profili Görüntüle
    • Bilimkurgu Kulübü
Ynt: Star Wars VII: The Force Awakens
« Yanıtla #6 : 30 Eylül 2014, 16:48:59 »

Daha önce yayınladığımız şu haberimizde son Star Wars‘un tamamen CGI’ya yaslanmak yerine eski tip özel efektlere yer vereceğini sizlere duyurmuştuk. Bugünse Latino Review adlı bir internet sitesinin drone teknolojisi kullanarak (ne ironi ama) çektiği set fotoğraflarından bazılarını sizinle paylaşmak istiyoruz.

Spoiler: Göster


Bunlardan ilki yeşil bir gezegende yer alacağı bariz olan bir kalkış pisti. Dantooine olabilir mi dersiniz? Ya da Yavin IV? Şu an için kesin bir şey söylemek zor, ama Aydınlık Taraf’a ait olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü fotoğrafa daha yakından baktığımızda bir adet X-Wing veeee… Yüzyılın Şahini çarpıyor gözümüze! Şey, en azından iskeleti. Ama orada. İşte, bakın.

Spoiler: Göster


Spoiler: Göster


Bir de gizemli, siyah bir X-Wing‘imiz var tabii. J.J Abrams‘ın neler planladığını bilmiyoruz ama biz ufak ufak heyecanlamaya başladık sanki. Lütfen çabuk iyileş Harrison Ford, bu film sensiz olmaz!

Spoiler: Göster


Haber: M.İhsan "mit" Tatari

Çevrimdışı okanakinci

  • **
  • 202
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
Ynt: Star Wars VII: The Force Awakens
« Yanıtla #7 : 28 Kasım 2014, 23:21:03 »
İlk teaser video yayımlandı. Buradan izleyebilirsiniz: http://youtu.be/erLk59H86ww

J. J. Abrams tam da düşündüğüm gibi Star Wars efsanesini de katletme yolunda hızla ilerliyor. Star Wars'u uzay operasından çıkarıp uyduruk bir aksiyon filmine dönüştürdüğü şu teaserden bile anlaşılıyor. Hele o ışın kılıcı yok mu? Tek kelimeyle berbat.

J. J. Abrams gibi her işi batırmış birinin neden bu kadar önemsendiği ve çok önemli projelerin neden ona teslim edildiği de ayrıca bir başlık açılması gereken bir tartışma konusu.

Aslında bu filmin kendisi gereksiz, onu da belirtmek gerek. 6. filmin sonunda Sith yok olmuştu. Bu kez bin yıl sonra yeniden ortaya çıkmak üzere saklanmak değildi, tamamen yok olmuşlardı. Aynı anda sadece iki tane Sith lordu olabildiğine göre Darth Vader ve Darth Sidious'un ölümüyle Sith'in tükenmiş olması gerekir. Nihayet, binlerce yıl sonra galaksiye kesin anlamda barışın gelmiş olması lazım.

Fakat Star Wars başlı başına endüstriye dönüştü, filmler, oyunlar, kitaplar, oyuncaklar vs. derken bir de sinema tarafından sömürülmesi, 6. filmin açık bırakmamış olmasına rağmen 7. filmin gelmesi şaşırtmıyor. Hollywood Star Wars'u da sömürme niyetinde olduğundan zaten seriye hakaret ediyordu. Bir de bu işi Abrams'a vererek en büyük hakareti etti. Sanat kaygısında olmayan, tamamen para derdinde olan Hollywood, ne kadar efsane varsa sonuna kadar sömürecek. Hal böyleyken 35 tane Star Wars filmi çekilse hiç şaşırmam.

Çevrimdışı Grayswandir

  • ***
  • 815
  • Rom: 14
  • You may have heard of me.
    • Profili Görüntüle
Ynt: Star Wars VII: The Force Awakens
« Yanıtla #8 : 28 Kasım 2014, 23:22:21 »

J. J. Abrams gibi her işi batırmış birinin neden bu kadar önemsendiği ve çok önemli projelerin neden ona teslim edildiği de ayrıca bir başlık açılması gereken bir tartışma konusu.

Epey balon gerçekten ya. Nedir bu kadar abartılan olayı anlamıyorum. Star Wars pek fanı olduğum bir seri değil, bu filmle de ilgili yorum yapmayacağım ama J. J. Abrams'a vermem yani kendim film yapıyor olsam.
In the beginning the Universe was created.
This has made a lot of people very angry and been widely regarded as a bad move.

#hayır

Çevrimdışı Elendil_XX

  • ***
  • 504
  • Rom: 6
    • Profili Görüntüle
Ynt: Star Wars VII: The Force Awakens
« Yanıtla #9 : 28 Kasım 2014, 23:31:58 »
JJ Abrams yanlış karar mı değil mi filmi izledikten sonra karar vereceğim.

Ama şu kısacık teaser hangimizi heyecanlandırmadı ki?... :o



Çevrimdışı okanakinci

  • **
  • 202
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
Ynt: Star Wars VII: The Force Awakens
« Yanıtla #10 : 28 Kasım 2014, 23:35:31 »
Ama şu kısacık teaser hangimizi heyecanlandırmadı ki?... :o

Millenium Falcon'u görünce içimde bir kıpırtı olmadı değil ama onun dışında başka hiçbir şey beni heyecanlandırmadı.

Çevrimdışı Denaro Forbin

  • *****
  • 2114
  • Rom: 54
    • Profili Görüntüle
    • Bilimkurgu Kulübü
Ynt: Star Wars VII: The Force Awakens
« Yanıtla #11 : 29 Kasım 2014, 02:27:28 »
Sondaki müzik yeter yahu. Tamam her şey tamamlanmış haliyle güzel ama şu kısacık ömrümüzde birkaç Star Wars filmi daha izlemenin kime, ne zararı var? Eski üçleme kalbimizdedir, yenisi ise onlardan sonra gelir ve bu tamamlanmış seri bizler için paha biçilemez değerdedir.

O halde ne yapıyoruz?

Altı Star Wars filmini kalbimizde saklayarak, yeni Star Wars filmleri izlemeye devam ediyoruz. Kötü de olsa izleyelim, zaten öleceğiz.

Çevrimdışı Ugur

  • ***
  • 459
  • Rom: 2
    • Profili Görüntüle
Ynt: Star Wars VII: The Force Awakens
« Yanıtla #12 : 29 Kasım 2014, 13:12:56 »
Denaro Forbin'e katılıyorum , iyi olsun , kötü olsun biraz daha star wars göz çıkarmaz :P

Bu arada o ışın kılıcından söz edersek , bence "cool" olmuş . Abrams o kılıcı tam olarak  sallamamış , zaten olan bir tasarımı biraz değiştirmiş kendileri ;

http://starwars.wikia.com/wiki/Crossguard_lightsaber

Fakat yinede şu teaser'ı bende çok beğenmedim :/ Umarım yakın zamanda daha uzun bir "fragman" yayınlanır :)

Çevrimdışı mit

  • *
  • 5536
  • Rom: 96
  • Kronik Anakronik
    • Profili Görüntüle
    • Yorgun Savaşçı'nın Günlüğü
Ynt: Star Wars VII: The Force Awakens
« Yanıtla #13 : 29 Kasım 2014, 22:22:16 »
Ne beğendim ne beğenmedim. Laf olsun, yapılmış olsun diye çıkarılmış bir video izlenimi bıraktı bende. Heyecan uyandırmadı, negatif etki de yaratmadı. Işın kılıcını beğenmedim ama, saçma olmuş. Işın kılıcı dediğin meretin kolçağa ihtiyacı yok ki...

Bir de Youtube'daki insan müsveddelerine ayrı sinir oldum. "Kim giydirdi o maymuna Stormtrooper üniformasını?" diye soranları mı istersiniz, "Dilerim o kara köpek o üniformayı çalmıştır," diyenleri mi? Irkçılık kadar gereksiz, aptalca başka bir şey yok. Mace Windu (Samuel Jackson) Jedi oluyor da zenci Stormtrooper niye olmasın be evladım? Ne beyinsiz şeysiniz siz ya...
Jackal knows who you are,
Jackal knows where you are.
Try to hide if you dare.
Do your best, i don't care.

Çevrimdışı Denaro Forbin

  • *****
  • 2114
  • Rom: 54
    • Profili Görüntüle
    • Bilimkurgu Kulübü
Ynt: Star Wars VII: The Force Awakens
« Yanıtla #14 : 29 Kasım 2014, 22:48:23 »
Irkçılık kötü şey. Hollywood'un sevdiğim yönlerinden biridir böylesine büyük yapımlarda siyah-beyaz ayrımı yapmaksızın oyuncuları dilediği gibi seçmeleri. Ve bence insanlardaki bu ayrımcılığı azaltmak adına önde gelen kuruluşlardan biridir Hollywood.